Problemele din dormitor ar putea fi rezolvate fara apelarea la medicamente precum Viagra, afirma site-ul timesofindia.indiatimes.com. Un grup de cercetatori de la Universitatea din California a constatat ca un pahar de suc de rodii pe zi face minuni in combaterea impotentei. Sa fie acest fruct solutia pentru o mai buna viata de cuplu? Jumatate dintre barbatii testati spun ca da!

Sucul de rodie este bogat in antioxidanti si oxid nitric, acestea relaxand vasele de la nivelul penisului si alimentandu-l cu mai mult sange. Actiunea este similara cu cea a celebrei pastilute albastre, iar rezultatul este pe masura: jumatate din cei 53 de barbati care au consumat zilnic, timp de o luna, un pahar de suc de rodii au spus ca performantele lor sexuale s-au imbunatatit.

"Sucul de rodii are un potential extraordinar in tratarea disfunctiilor erectile", spune doctorul Christopher Forest, cel care a coordonat experimentul.

S-a constatat, de asemenea, ca sucul are proprietati benefice in tratarea cancerului de prostata, distrugand o parte din celulele canceroase si prelungind durata de viata a pacientilor, iar actiunea sa nu se opreste aici: sucul incetineste depunerea de grasime pe peretii vaselor arteriale, diminuand infarcturile si hipertensiunea.

In China, fructul este un simbol al longevitatii, proprietatile sale regenerante fiind mentionate si in istoria babiloniana.