Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" si BBC Earth va invita in fiecare sambata, incepand din 14 noiembrie, ora 12.00, in Sala Multimedia a muzeului, la proiectii gratuite ale episoadelor documentarului The Hunt, o productie din anul 2015 marca BBC. Documentarul The Hunt il are ca narator pe Sir David Attenborough si este o productie de referinta despre istorie naturala, produsa de echipa din spatele seriilor de succes Planet Earth sau Frozen Planet, producatorul executiv Alastair Fothergill si producatorul Huw Cordey de la Silverback Films.

The HuntFoto: antipa.ro

Seria The Hunt analizeaza relatia dinamica dintre pradatori si prada si se concentreaza in detaliu atat pe strategiile pe care pradatorii le folosesc pentru a prinde prada, cat si pe strategiile pe care prada le foloseste pentru a supravietui, fiecare episod urmarind cate un habitat esential al planetei. De la pasunile deschise la padurile dense, de la Arctic pana in mijlocul oceanelor, documentarul dezvaluie provocarile pe care pradatorul si prada le intalnesc in lumi atat de diferite.

Multe dintre povesti vor prezenta comportamente rar intalnite, cum ar fi ursii polari care folosesc zonele cu gheata topita de la suprafata pentru a pandi focile, sau balenele ucigase, care vaneaza puii balenelor cu cocoasa in apele tropicale. The Hunt prezinta animale filmate foarte rar pana acum, inclusiv vidra de mare din America de Sud, aflata in pericol de disparitie, sau balena albastra, cel mai mare mamifer marin.

The Hunt a insemnat:

  • tigri bengalezi filmati de pe elefant;
  • filmari in premiera in 4K si 6K;
  • prima filmare pentru televiziune a Paianjenului de scoarta a lui Darwin, care construieste panze uriase cu suprafete de pana la 8 metri;
  • furnicile soldat filmate pentru prima oara in slow-motion (120 cadre pe secunda), la o temperatura de 70 grade Celsius;
  • 560 de ore petrecute pentru a filma in premiera balena albastra timp de 7 minute.

Coloana sonora este compusa de Steven Price, castigatorul premiului Oscar in 2014 pentru muzica din filmul Gravity.

Inscrierile, in limita a 70 de locuri, se pot face pe e-mail: info@antipa.ro, sau la telefon: 021.305.60.31.

Mai multe detalii: www.antipa.ro sau pe pagina de Facebook a Muzeului National de Istorie Naturala "Grigore Antipa": www.facebook.com/muzeulantipa.