Poate pare greu de crezut, dar picioarele lungi chiar sunt mai sexi. Se pare ca mitul conform caruia picioarele lungi atrag mai mult este sustinut si de un studiu stiintific. Doi cercetatori polonezi au facut un studiu in urma caruia s-a stabilit clar: lungimea conteaza!

Este cunoscut deja ca oamenii inalti sunt perceputi ca fiind mai atragatori, insa cercetatorii polonezi Boguslaw Pawlowski si Piotr Sorokowski nu s-au multumit cu atat. Conform revistei New Scientist, ei au vrut sa afle daca lungimea picioarelor are acelasi efect.

Pentru asta, au facut un studiu pe 218 voluntari, femei si barbati. Le-au cerut sa claseze 7 imagini infatisand femei si alte 7 - barbati, in functie de cat de atractivi li se par.

Fotografiile infatisau oameni cu aceeasi inaltime, insa lungimea picioarelor lor era diferita fata de media intalnita in Polonia. Astfel, picioarele celor din imagini erau cu 5, 10 si 15 % mai lungi decat ale polonezilor.

Majoritatea au preferat picioarele cu 5% mai lungi, urmatoarea alegere fiind cele cu 10% mai lungi.

"Este normal sa fim mai atrasi de picioarele lungi. Ele denota o functionare buna a organismului, iar instinctul nostru ne indeamna sa alegem partenerii care ne par cei mai sanatosi, pentru a duce specia mai departe", spune cercetatorul Pawlowski.