O companie americana a inventat lip gloss-ul care te ajuta sa slabesti. Acesta contine ingrediente naturale care accelereaza arderile din organism, crescand astfel nivelul energetic.

Vandut sub sloganul "Mereu pe buze, niciodata pe solduri", gloss-ul Fuze Slederize contine ingrediente care scad pofta de mancare si accelereaza metabolismul. Unul dintre ingredientele cheie este SuperCitrimax, un extract natural care pune foamea la zid si impiedica organismul sa mai transforme carbohidratii in grasimi, sustine dailymail.co.uk.

Alte ingrediente sunt cromul, care accelereaza arderile si L-carnitina, un aminoacid care da energie. Un continut asemanator il au bauturile dietetice Fuze, consumate cu placere de actritele Katie Holmes si Jessica Simpson.

Gloss-ul costa 9,5 lire sterline si este disponibil in 3 arome: afine cu zmeura, capsuni cu pepene si papaya cu lamaie.

Purtatorul de cuvant al companiei producatoare, Too Faced, spune ca "poti avea pe buze gustul delicios pe care il au si vedetele de la Hollywood. In plus, scapi de pofta de mancare, bucurandu-te in acelasi timp de o aroma minunata". In acelasi timp, dieteticienii atentioneaza ca efectul nu este rapid, ci se vede in timp.

Tam Fry, de la Forumul National pentru Obezitate, sustine ca oamenii vor cumpara acest produs, dar rezultatul nu va fi vizibil daca nu au facut ceva in prealabil pentru a slabi. "Exista un singur mod de a slabi pe termen lung: sa mananci putin, sa faci sport si sa nu faci exces de zahar, sare si grasimi. Oamenii ar trebui sa fie mai atenti la ce pun pe limba, decat pe buze", spune Fry.

Too Faced nu este prima companie care produce lip gloss-uri cu proprietati curative. Pe piata au fost deja comercializate gloss-uri cu aroma de vanilie, impotriva depresiei, sau cu miros de lamaie pentru a reduce nevoia de nicotina a fumatorilor.