Probabil ca va intrebati de ce ar trebui sa purtam haine organice. Ei bine, raspunsul este simplu: o astfel de imbracaminte este mai buna si pentru noi, si pentru mediu. Materialele sunt facute din fibre naturale, provenind din plante care nu au fost stropite cu substante chimice. In plus, veti scapa de majoritatea iritatiilor pielii care au drept cauza chimicalele continute de fibra textila, sustine naturalorganiclifestyle.com.

De exemplu, tricourile pe care le aveti in dulap sunt facute din bumbac. Acesta este un material foarte bun, doar ca e crescut in niste conditii care contribuie cu 25% la nivelul global de pesticide folosite. Aici este problema. Nu ne putem preface ca problemele pe care le cauzeaza folosirea pesticidelor, atat asupra sanatatii umane, cat si asupra mediului, nu exista. Singurul mod in care se poate reduce cantitatea de pesticide folosite in cresterea bumbacului este cresterea bumbacului organic.

Imbracamintea organica se face din materiale naturale (in, bumbac) care au fost crescute fara insecticide si chimicale. Nu doar ca aceste tesaturi nu afecteaza mediul, dar dureaza mai mult si sunt mai sigure pentru piele. De fapt, din momentul in care fermele americane au inceput sa foloseasca pesticide, multe persoane s-au plans de alergii cutanate.

Ce este mai interesant e ca, din momentul in care oamenii au inceput sa poarte imbracaminte organica, iritatiile au disparut. Imbracamintea organica lasa pielea sa respire, este o alegere foarte buna pentru copii si bebelusi si reduce cantitatea de pesticide folosite in mediul inconjurator.

Pesticidele sunt una din principalele cauze ale cancerului de piele. Avand in vedere ca bumbacul este folosit de la lenjeria pentru copii, pana la hainele pentru adulti, ar fi mai intelept sa nu ignoram problema bumbacului saturat de chimicale. Tesatura va pastra in ea aceste substante timp de cativa ani. Alegand sa purtam imbracaminte organica, contribuim la incetinirea acestui cerc vicios.

Astazi, multi reprezentanti din industria modei recunosc faptul ca cererea pentru imbracamintea organica a crescut si ca fac tot posibilul s-o acopere. In cazul in care v-ati hotarat sa alegeti varianta naturala, veti recunoaste hainele organice dupa eticheta "Eco-friendly". Sunt facute din bumbac, matase, lana, canepa si in.