Oamenii de stiinta au descoperit un nou medicament impotriva cancerului, realizat pe baza unor alge-albastre verzi toxice din partea de sud a Oceanului Pacific, potrivit inthenews.co.uk. Potrivit declaratiilor acestora, acest tip de alge sunt "unice din punct de vedere structural si au un efect puternic".

Cercetatorii au descoperit alga somocystinamide A (ScA) - cunoscuta si sub denumirea de "parul sirenei" - in apropiere de Fiji, in sudul Pacificului. Dupa ce au testat alga marina , acestia ca descoperit ca aceasta impiedica neovascularizarea - formarea vaselor de sange care alimenteaza tumorile. De asemenea, s-a constatat ca aceasta are impact direct asupra inmultirii celulelor tumorii.

"Am considerat ca acestea vor fi perfecte pentru dezvoltarea tehnologiei, mai ales a nanotehnologiei, care va fi folosita in tratarea tumorilor canceroase, fara a exista pericolul aparitiei unor efecte secundare daunatoare.", a declarat Dwayne Stupack, profesor de patologie asociat la centrul pentru cancer Moores UCSD.

Potrivit revistei Proceedings of the National Academy of Science (PNAS), cercetatorii au declarat ca este nevoie de o cantitate mica de ScA pentru a distruge celulele canceroase.

Dr Stupack a mai declarat: "ScA este prima si cea mai puternica alga pe care am identificat-o pana acum pentru tratarea cancerului, insa deocamdata nu stim in ce cantitate o gasim. De aceea este foarte important sa reusim sa sa producem aceasta planta in laborator .".