Se spune ca poti ghici varsta cuiva dupa felul in care ii arata ochii. Pielea din jurul ochilor este una dintre cele mai sensibile zone, pentru ca este subtire si se rideaza usor. In plus, oboseala, orele petrecute in fata monitorului si deshidratarea contribuie la crearea cearcanelor sau a pungilor de sub ochi.

Alte cauze pentru care avem cearcane? Ele fac parte din procesul natural de imbatranire, insa pe langa asta, ar putea fi mostenite genetic sau pot fi rezultatul unor factori precum poluarea sau alergenii pe care ii inhalam. Nu in ultimul rand, dupa ce plangem este clar ca vom avea cearcane si ochi umflati.

Multe doamne folosesc creme anti-cearcan, insa acestea nu sunt singura solutie. E adevarat, nu le putem inlatura in totalitate, insa putem preveni accentuarea lor. Una dintre modalitati este hidratarea adecvata: se recomanda consumarea zilnica a 8 pahare de apa sau suc de fructe. In acest fel, toxinele sunt eliminate din corp, iar apa ne hidrateaza pielea, dandu-i elasticitate.

Mai multa odihna este, de asemenea, recomandata. Ar trebui sa dormim cel putin 7-8 ore pe noapte pentru ca somnul suficient ii permite organismului sa isi aduca la zi nivelul energetic. Atunci cand corpul are zilnic ragazul suficient ca sa isi revina, pielea arata mai sanatoasa si mai tanara, inclusiv cea din jurul ochilor.

Incercati sa renuntati la fumat. Tigarile "fura" substantele nutritive din organism si ne deshidrateaza. Nu doar pielea are de suferit de pe urma fumatului, ci intregul corp. Iar daca fumati in timp ce stati la soare, pe timpul verii, pielea din jurul ochilor va imbatrani de 8 ori mai repede.

Cateva remedii usor de urmat acasa:

-tineti cate o felie de castravete pe fiecare ochi timp de 30 de minute

-inainte de a merge la culcare, puneti in congelator o lingura de metal pentru cateva minute, apoi presati-o pe pleoapa

-puneti pe pleoape, timp de un sfert de ora, cate un pliculet de ceai negru pe care l-ati folosit in prealabil. Aveti grija sa il raciti inainte.

Sursa: beautyden.com