Munca...trafic...galagie...sedinte..toate acestea duc intr-o singura directie: stres. Toti suntem presati si ne dorim un moment de respiro, in care sa ne detasam de cotidian si sa ne bucuram de putina liniste.

Probabil stii consecintele stresului asupra sanatatii tale - boli de inima, ingrasare, anxietate. Afla in continuare cateva trucuri pentru a te relaxa foarte repede si fara sa te coste nimic.

Inchide ochii, concentreaza-te asupra respiratiei tale si gandeste-te ce simti in momentul respectiv. Inspira si respira concentrat doar asupra acestui lucru. Repeta de cateva ori procedeul, va da roade.

Cand ajungi acasa dupa o zi foarte obositoare, rezerva-ti putin timp doar pentru tine. Bea putin ceai, asculta muzica relaxanta, vei fi mai in forma apoi pentru tine si familie.

Multe persoane fac exercitii pentru relaxare: incearca sa nu te obosesti si foloseste timpul respectiv facand exercitii de yoga. Te vor linisti si te vor ajuta sa te concentrezi mai bine.

Razi. Cand te simti rau, incearca sa vezi partea plina a paharului si sa razi. Pesimismul prelungit iti scade sistemul imunitar si poate cauza boli coronariene.

Fa curat. Nu poti sa te simti relaxat intr-un mediu dezordonat. Tuturor ni se intampla sa facem curat dar in foarte putin timp dezordinea sa se simta ca la ea acasa din nou, incearca sa menti curat locul in care stai.

Amintirile frumoase reprezinta un mod foarte simplu de relaxare. Fa-te comod si aminteste-ti cateva intamplari haioase, fericite sau pur si simplu amuzante. De exmeplu: momentul primului sarut, momentul primului buchet de flori oferit sau primit, ziua majoratului sau alte evenimente de genul acesta, te vor ajuta enorm.

Daca esti perspicace, iti poti face mici surprize singur. Lasa prin casa biletele cu diferite fraze, care intr-un anume moment iti pot fi de ajuror. Pe biletele poti scrie "Zambeste vei trece si peste asa", "Esti curajos, de ce sa te lasi acum?" sau pur si simplu deseneaza un smile si scrie "Zambeste" langa el, iti poate fi de mare ajutor in momentul in care simti ca nu mai ai nici o scapare.

Cumpara-ti o veioza cu apa, pune-o pe biroul tau, iti poate fi de ajutor atunci cand nu te astepti. Daca pe fundal are si o melodie linistitoare totul este perfect.

Poti incerca metode ceva mai "complicate" pentru a te destinde. Apeleaza la aromaterapie, la sedinte de masaj sau la jacuzzi.

sursa:natural-living-for-women.com