Pentru Jill Masterson din filmul "Goldfinger", faptul ca a fost poleita cu aur nu a fost deloc placut. O companie de infrumusetare sustine insa ca metalul pretios are foarte multe beneficii, ajutand persoanele care il folosesc sa arate mai tinere si sa scape de riduri, informeaza dailymail.co.uk.

Astfel, masca faciala cu foite din aur a inceput sa se bucure de un mare succes in randul femeilor care au trecut de a doua tinerete. Tratamentul dureaza 80 de minute si costa aproximativ 180 lire (226 euro) in Marea Britanie. Compania producatoare, UMO, sustine ca aceasta masca face pielea mai stralucitoare si mai elastica.

Folosirea metalelor drept tratament este cunoscuta inca din trecut. Despre Cleopatra se spune ca dormea in fiecare seara cu o masca de aur, iar imparatesele chineze foloseau rulouri din aur pentru a-si masa fetele.

Totusi, metalul pretios nu a prea fost folosit in tratamentele moderne, deoarece intra foarte greu in piele.

Ron Razeggi, de la UMO, a declarat: "Pielea incearca sa respinga aurul fiindca este un element strain. Pentru a face acest lucru, creeaza celule noi. Corpul produce celule noi o data la 28 de zile, insa acest tratament accelereaza procesul de regenerare al celulelor, rezultand astfel o pielea mai neteda si mai ferma".