Persoanele care sufera de depresie in timpul vietii risca sa se imbolnaveasca de Alzheimer la batranete, potrivit medheadlines.com. In revista Neurology a aparut rezultatul unui nou studiu, realizat pe 486 de persoane cu varste cuprinse intre 60 si 90 de ani, care nu au avut in momentul inceperii studiului simptomele specifice dementei. Acesti oameni au fost monitorizati timp de sase ani pentru a vedea daca se imbolnavesc de Alzheimer.

De asemenea, s-a avut in vedere daca persoanele supuse testului au suferit anterior de depresie. 134 din participantii la studiu au suferit cel putin o data de depresie si au avut nevoie de ingrijire medicala.

In perioada de analiza, 33 de persoane s-au imbolnavit de Alzheimer, iar participantii care au suferit de depresie anterior au fost de 2.5 ori mai expusi la aceasta boala decat ceilalti. Riscul a crescut la 4 ori mai mult la persoanele care au suferit de depresie inainte de a implini 60 de ani.

Conducatoarea studiului, Monique M. B. Breteler a cerut realizarea mai multor studii pentru a stabili exact legatura dintre depresie si dementa.