A venit primavara si, odata cu ea, au aparut si mancarurile tentante. Iesi in parc pentru a te relaxa si deodata ti se face pofta de o inghetata sau de un hotdog, dar te-ai gandit la cate calorii contin? Tindem sa punem kilograme in plus din cauza alimentelor care ne incanta in zilele insorite deoarece nu suntem atenti la riscurile tentatiilor. Gaseste in continuare cateva dintre alimentele "de primavara", dar si cateva trucuri despre cum sa te bucuri de ele fara sa depui kilograme.

Inghetata. Cum vine caldura, cum apar magazinele cu inghetata. Daca nu esti atenta, toate grasimile din acest rasfat rece se vor depune imediat. Renunta la toppinguri, la gogosile cu glazura sau la clatitele cu inghetata. O solutie ar fi iaurtul inghetat sau noile variante de inghetate cu mai putine grasimi sau cele fara zahar.

Hotdog-ul cu chilli sau cascaval merge mana in mana cu plimbarile prin parc sau cu iesirile la cinema, dar gandeste-te la tine si limiteaza-te la unul simplu, ca sa nu-ti ingreunezi situatia.

Ciocolata. Se apropie Pastele si ca de obicei in perioada sarbatorilor, apar numeroase figurine din ciocolata. Ciocolata neagra este benefica, dar consumata in cantitati mici, nu un "iepuras" intreg. "Bucura-te o data pe zi de ciocolata neagra, dar tine minte ca din exces vor rezulta grasime, zahar si calorii care nu sunt bune pentru organism", spune Susan Moores, reprezentanta Asociatiei Americane de Dietetica.

Gustarile dintre micul dejun si pranz sunt foarte populare primavara, din cauza nevoii de "reinnoire" nutritiva a organismului, dar acestea iti pot distruge dieta. Mai degraba bucura-te dimineata de oua preparate, o bucata subtire de carne, paine dietetica si de un fruct.

Bauturile nealcoolice de sezon precum preparatele din inghetata, frappe-urile sau cocteilurile tropicale sunt preferate si primavara, si vara. Ai grija deoarece "caloriile din lichide se depun mult mai repede", dupa cum spune Christine Gerbstadt, o alta reprezentanta a Asociatiei Americana de Dietetica.

"Deserturile facute rapid din nuca, ciocolata sau cocos sunt mine de calorii",

mai afirma nutritionista Sarah Krieger, care sfatuieste pe oricine sa apeleze la un fruct pentru desert sau sa se multumeasca cu o cantitate mica de dulciuri.

De asemenea, trebuie sa eviti sau sa consumi cu grija salatele, care uneori nu sunt atat de usoare datorita sosurilor cu maioneza sau smantana pe care le contin. Mare atentie si la produsele care contin cocos, bogat in grasimi.

sursa: medicinenet.com