Pentru a avea un par sanatos, trebuie sa tii cont intotdeauna de tipul acestuia si sa il ingrijesti in mod corespunzator. Ingrijirea nepotrivita sau lipsa de ingrijire a parului va duce la caderea lui sau la tocirea si despicarea varfurilor. In plus, stresul, fumatul, lipsa de miscare, de somn si alimentatia nesanatoasa contribuie la deteriorarea parului tau. Un stil sanatos de viata te va ajuta sa ai un par frumos.

Un pas important este sa verifici produsele pe care le folosesti pentru par deoarece exista o mare probabilitate ca acestea sa fie daunatoare. Ar trebui sa eviti acele produse care contin alcool, deoarece ele usuca parul. De asemenea, este recomandat sa eviti sa aplici produsele pentru par direct pe scalp, pentru ca acopera porii.

Smogul, razele UV de la soare, fumul de tigara sunt doar cateva dintre elementele care iti distrug zilnic parul. O varianta de a combate aceste elemente este cea organica. Plantele bogate in substante hranitoare, precum si vitaminele prezente in sampoanele organice te vor ajuta sa ai un par sanatos si stralucitor. Arnica, rozmarinul, musetelul, galbenelele si urzica combat caderea parului, iar uleiul de menta ofera o senzatie de racorire.

Nimic nu poate inlocui ingredientele naturale. Acestea nu au efecte secundare, previn caderea parului si te ajuta sa scapi de rusinea de a avea matreata. Produsele care contin chimicale constituie cauza majora a caderii parului atat la barbati, cat si la femei.