Medicamentele luate in mod obisnuit pot fi periculoase pentru persoanele care conduc, potrivit unui nou studiu, informeaza smh.com.au. Relaxantele musculare, medicamentele puternice pentru alinarea durerilor si unele pastile pentru epilepsie, schizofrenie, atacuri de panica, diabet, depresie pot afecta serios capacitatea de a conduce.

Profesorul Olaf Drummer de la Departamentul de Medicina Legala din cadrul Universitatii Monash a declarat ca este foarte important ca fiecare persoana sa citeasca cu atentie prospectul medicamentelor pe care le ia inainte de a se urca la volan.

"Orice medicament care afecteaza sistemul nervos central poate influenta negativ sofatul. In plus, multe medicamente pot da stari de somnolenta si, implicit, riscul producerii unui accident creste.", a spus Prof. Drummer.

Prof. Drummer a mai adaugat ca exista multe cazuri in care pacientii nu acorda organismului suficient timp pentru a se acomoda cu medicamentele inainte de a se urca la volan sau consuma alcool in timp ce se afla sub tratament medicamentos.