Vacantele sunt minunate. Dormi, mananci si bei dupa pofta inimii, fara sa-ti faci griji ca este tarziu, iar a doua zi te trezesti mahmur si trebuie sa te duci la serviciu. Fara sa-ti dai seama, te intorci acasa cu cateva kilograme in plus. Acest lucru poate fi valabil si pentru cei care au arderile rapide. Dupa o saptamana la un hotel cu “all inclusive”, pantalonii de la costum sunt ficsi.

Nu face excese indiferent daca mergi cu masina sau cu avionul. Poate fi tentant sa incepi sa te rasfeti cu cipsuri, ciocolata si bauturi racoritoare, insa gandeste-te la chinul de a da jos kilogramele acumulate in vacanta.

Alege un hotel cu sala de fitness! Daca reusesti sa te dai jos din pat cu o ora mai devreme, vei avea timp sa treci pe la sala sau pe la piscina, sa te mai dezmortesti. In plus, vei fi si mai motivat sa mananci mai sanatos ziua.

Daca nu ai gasit un hotel cu sala de fitness, nu dispera. Alege scarile in locul liftului! Fie ca te afli la hotel, fie ca urci in Turnul Eiffel, uita ca s-a inventat liftul. In 10 minute de urcat pe scari arzi mai bine de 100 de calorii si fiecare dintre acestea conteaza. Daca in fiecare zi ai arde 100 de calorii, timp de un an, ai pierde in jur de 5 kilograme.

Fa miscare! Dupa o zi intreaga petrecuta la plaja, cere o harta de la hotel si da o raita prin imprejurimi, ori mergi cu bicicleta, joaca volei etc. Te vei distra si te vei simti mai bine si din punct de vedere fizic.

Alege restaurantele care se afla la distanta de hotel! De ce sa iei un taxi in loc sa te bucuri de racoarea serii facand o plimbare pe jos? Specialistii in boli de nutritie sunt de parere ca mergand pe jos dupa masa iti poti tine glicemia sub control.

Incearca sa mai si dormi. Este adevarat ca incerci sa profiti de fiecare minut de concediu, insa lipsa somnului modifica nivelul leptinei - hormonul asociat senzatiei de satietate. Cand scade nivelul acestuia, vei simti ca iti este foame, chiar daca ai consumat un numar suficient de calorii.

Daca totusi iti este exagerat de foame, bea multa apa. Lipsa somnului creste pofta de mancare, iar apa iti mai domoleste apetitul. In plus, nici nu te vei deshidrata.

Sursa: ehow.com, knowledgebase-script.com