Neil Young, cantaretul care parea sa se reinventeze in continuu, imbinand elemente din blues, jazz, rock sau muzica electronica, devine acum si un promotor al ecologiei. El si-a transformat masina, dintr-una care functioneaza cu benzina, intr-una pe baterii.

Artistul in varsta de 62 de ani a facut echipa cu mecanicul Jonathan Goodwin, din Kansas, pentru a-si transforma masina, un Lincoln Continental din '59, intr-una care functioneaza pe baza de baterii. A cheltuit 120.000 de dolari pe acest proiect si vrea sa creeze o intreaga serie de masini electrice.

Cantaretul a relatat ca "Jonathan si masina aceasta vor face istorie. Vom schimba lumea; vom crea o masina prin care sa nu mai fie nevoie sa dam bani altor tari pentru a obtine petrol".

Young s-a indreptat catre tehnologie dupa ce a realizat ca muzica sa nu va reusi sa schimbe lumea in bine. "Stiti... acum multa vreme credeam ca poti schimba lumea prin cantece. Da, poti inspira cativa oameni, poti chiar sa-i ajuti pe unii sa-si schimbe parerea vizavi de un anumit lucru, dar nu poti schimba intreaga lume doar prin cantecele pe care le scrii. Am putea insa sa o schimbam prin aceasta masina", crede Young.

Neil Young - "Hey hey, my my"(2001)