Unii nu pot dormi pe burta, altii nu se odihnesc cand dorm cu fata in sus, unii dorm prost pe stanga, altii, pe dreapta. Indiferent de pozitia in care dormi este important sa te odihnesti! Daca pana acum am vorbit numai de ce trebuie sa faci ca sa dormi bine, iata ce nu ar trebui sa faci, daca vrei sa te trezesti odihnit dimineata.

Nu dormi „covrig”! Stii ca aceasta pozitie nu este indicata pentru coloana vertebrala? Te poti alege cu dureri de spate. Cel mai indicat este sa dormi pe spate, fara perna.

Nu dormi pe burta! S-ar putea sa nu poti respira cum trebuie si te vei trezi dupa un timp ca nu mai ai aer.

Nu lasa animalul de companie sa se urce-n pat! Parul de pisica sau de caine provoaca astm sau diverse alergii, asa ca nu este recomandat sa il culci nici chiar la picioarele tale.

Nu te culca intr-o camera in care se afla o vaza cu flori! Florile sunt binevenite in sufragerie, dar nu si in dormitor. Din cauza polenului te poti trezi cu o alergie. Floarea soarelui este cea mai periculoasa.

Nu dormi cu lumina aprinsa! Somnul adanc se instaleaza numai atunci cand este intuneric. Incearca sa renunti la lumina de veghe treptat si sa te bucuri de un somn odihnitor.

Nu face curatenie in dormitor seara! Multe substante dezinfectante contin anumiti compusi care iti pot irita pielea, nasul, gatul si plamanii in timp ce dormi. Fa curatenie dimineata si nu vei avea neplaceri!

Nu te culca intr-o camera proaspat zugravita! Vopseaua lavabila si lacul contin substante chimice care provoaca iritatii, asa ca, daca ti-ai renovat casa, incearca sa dormi timp de 3 saptamani in alta parte. Intoarce-te acasa abia cand peretii s-au uscat bine.

Nu dormi mai mult decat ai nevoie! Este placut sa dormim si, datorita acestui lucru, ne place sa profitam din plin de o zi libera. Din pacate, daca dormi prea mult te trezesti ametit si chiar mai obosit decat te-ai culcat. Asa ca incearca sa nu exagerezi. Dormi cat ai nevoie. Stii ca femeile au nevoie de 15 minute de somn in plus fata de barbati?

Femeile nu ar trebui sa se culce fara sa se demachieze! Intr-o zi se vor trezi cu ochii iritati sau chiar cu dermatita. Indiferent cat de obosite sunt, nu trebuie sa se bage-n pat fara sa-si curete bine fardul de pe fata si gat.

Sursa: knowledgebase-script.com