A avea grija de sanatatea ta nu inseamna doar sa mananci adecvat sau sa faci sport. Cand vine vorba de sanatate, e bine de stiut ca hainele si accesoriile pe care le porti joaca un rol important la acest capitol. De multe ori renuntam la comoditate pentru un look de invidiat, fara sa ne dam seama ca ne punem in pericol propria sanatate. Iata cateva elemente vestimentare care fac mai mult rau decat bine.

Sutiene nepotrivite

Alegerea sutienului are implicatii majore asupra sanatatii tale. Daca dimensiunile, forma sau materialul sunt alese gresit, sutienele ne pot pune in pericol sanatatea. Un sutien mai mic sau mai mare poate provoca, in timp, dureri de spate si in zona gatului si a umerilor. Poti evita toate aceste neplaceri daca vei acorda mai multa atentie acestui accesoriu si il vei alege cu responsablitate, tinand cont de forma si marimea sanilor tai. Un sutien bun este acela care iti sustine sanii, nu lasa urme rosii, inestetice pe piele si nu te incomodeaza in niciun fel.

Corsete

Desi este des utilizat in scopuri medicale, corsetul poate face mai mult rau decat bine. Daca nu stii sa-l folosesti, corsetul poate provoca boala lui Glenard - deformarea coastelor inferioare - care duce la cedarea functionarii corecte a organelor si deshidratare. Purtatea corsetului implica si o respiratie usoara si regulata. Altfel, daca nu esti obisnuita cu acest tip de respiratie, muschii vor obosi repede si vor lucra mult mai incet, reducand ratia de oxigen. Daca vrei sa nu-ti cauzezi cine stie ce probleme de sanatate, nu strange corsetul prea tare la inceput si permite-i corpului tau sa se obisnuiasca incet, incet cu presiunea.

Hainele stramte

Hainele stramte impiedica circulatia adecvata a sangelui si determina aparitia unor afectiuni la nivelul pielii si tesuturilor musculare. Desi pot arata foarte bine, pantalonii sau bluzele stramte sunt de evitat, daca nu vrei sa te trezesti cu ciuperci si eczeme. Alege hainele cu atentie astfel incat acestea sa nu deranjeze in nici un fel.

Gentile mari, de umar

Femeile care poarta genti mari si grele risca sa aiba probleme cu spatele si coloana vertebrala. Aceste probleme pot deveni permanente deoarece acestea cara in ele foarte multe obiecte, pe un singur umar sau pe antebrat. Chiar si atunci cand duc geanta in mana, ele risca sa incordeze prea mult doar o parte a corpului. Ideal ar fi ca greutatea sa fie purtata pe ambii umeri, iar o solutie in acest caz ar fi sa va achizitionati un rucsac. Daca totusi tinuta nu va permite o geanta mai sport, incercati sa mutati geanta de pe un umar pe altul la un interval constant de timp, astfel incat nicio parte a corpului sa nu fie prea solicitata

Lenjeriile Tanga

Lenjeria intima de acest gen elimina dungile inestetice in cazul altor tipuri de lenjerie, dar poate fi incomoda daca o porti timp indelungat. Lenjeria tanga sporeste riscurile transmiterii bacteriilor, provocand astfel unele infectii vaginale. Pentru a evita astfel de neplacveri, renunta la lenjeria intima din nylon in favoarea celei din bumbac si poarta cat mai rar acest tip de lenjerie.

Tocurile inalte

Tentatia tocurilor inalte este extrem de mare, mai ales pentru persoanele scunde. E bine de stiut insa ca tocurile inalte, purtate timp indelungat, cauzeaza dureri ale picioarelor si chiar deformari ale coloanei vertebrale. Cu cat porti incaltaminte neadecvata mai mult timp, cu atat problemele vor fi mai grave. Pentru a rezolva aceasta problema, cumpara-ti mai multe perechi de pantofi comozi si incearca sa porti tocuri cat mai rar posibil.