Opt sfaturi: cum sa faci sport ecologic
1. In loc sa mergi la sala cu masina, poti sa mergi pe jos sau sa alergi pana acolo. In felul asta faci si incalzirea. Daca sala este prea departe, mergi cu bicicleta sau incearca sa convingi si alti prieteni sa te insoteasca. In felul acesta, reduci costurile cu benzina, dar si poluarea. Daca ai mai mult timp la dispozitie, poti lua in calcul si urmatoarea varianta: poti parcurge cu masina o parte din drum, apoi poti merge pe jos.
2. Cand vremea iti permite, fa sport in aer liber. Daca toata lumea ar face acest lucru vara, salile de sport nu ar mai consuma atata energie electrica. Singura energie pe care o folosesti cand faci sport afara este cea proprie. Alergatul, cataratul, mersul pe bicicleta sunt doar cateva dintre exercitiile pe care le poti practica in aer liber.
3. Improvizeaza-ti propira sala de sport ... acasa! Daca nu ai timp sa faci sport in aer liber si nu ai timp sa mergi la sala, iti poti cumpara echipamente care nu functioneaza cu energie electrica. Vei scuti o multime de bani.
4. Alege-ti cu grija echipamentul! Imbracamintea din bumbac sau din alte fibre naturale absoarbe bine transpiratia si ii permite corpului sa respire.
5. Nu mai cumpara apa imbuteliata ori de cate ori faci sport! Daca vrei sa te hidratezi, umple de acasa o sticla de apa si pune-o in bagaj. Daca toti s-ar gandi la asta, peste 60 de milioane de sticle nu ar mai ajunge zilnic la gunoi.
6. Fa dusuri scurte. Doar pentru ca nu platesti tu factura la apa nu inseamna ca trebuie sa te scoata cineva de sub dus, cand esti la sala.
7. Daca obisnuiesti sa asculti muzica la casti in timp ce faci sport, ar fi bine sa folosesti baterii reincarcabile. Bateriile obisnuite sunt un pericol pentru mediu si, pe termen lung, te si costa mai mult.
8. Prepara-ti singur batoanele si bauturile energetice. Renunta la cele din magazin, care de cele mai multe ori contin aditivi alimentari. Preparandu-le singur, economisesti bani si nici nu mai trebuie sa mai umpli cosul de gunoi cu ambalaje.
Sursa: health.com, msnbc.msn.com

K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite
Ghidul înregistrării unei persoane juridice în platforma de vaccinare anti-COVID: Cine si cum poate programa la vaccinare angajații unei firme
„Cel mai greu proiect de infrastructură al României”. Drulă: „Sunt atât de multe tâmpenii făcute pe acest proiect” / Detalii despre Autostrada Unirii A8
Traiasca orasele cu apa potabila sanatoasa!
Baga un ochi la articolele de mai zilele trecute despre olimpiada de la Beijing si poate te mai razgindeshti un pic despre zecile alea de ani.
mergem la sala in incaltaminte de piele.
la sala e un singur casetofon.. fiecare acasa are fiecare casetofonul lui.
cumpara echipamente neelectrice... in loc de 5 echipamente pentru 5 sali pentru 100 de oameni vor fi 100 de echipamente.. produse absolut ecologic...:)
Baliverne.
Vreti ecologie mergeti cu autobuzul. fiecare este singur in propia masina cu minim 4 locuri si se vaita ca e aglomeratie pe sosele.. hey... 4 oameni intr-o masina.. de patru ori mai putine masini. sfarsit