Anumite melodii te motiveaza mai mult sa faci sport, arata un studiu recent, iar cercetatorii au pus la punct lista "perfecta" de piese care sa-ti dea energie. Printre ele, "Don't stop me now" - Queen sau "Mercy" a cantaretei Duffy, arata Marie Claire.

Medicul Costas Karageorghis, expert in muzica si fitness, a monitorizat 30 de voluntari in timp ce acestia faceau sport si ascultau diferite melodii. Karageorghis a descoperit ca rezistenta acestora la efort era mai mare cu 15% atunci cand ascultau piese pop si rock.

Medicul spune ca printre cele mai potrivite melodii pentru efort sunt 'Mercy’ - Duffy, ‘Don’t Stop Me Now’ - Queen sau ‘Dancing Queen’ a trupei Abba .

Pe langa faptul ca imbunatateste rezistenta fizica, muzica distrage atentia de la efortul fizic, astfel incat ascultatorii pot depune un efort si mai intens, a spus specialistul.

Rezultatele lui Karageorghis vor fi testate in acest weekend, cand, in Londra, va avea loc primul "maraton muzical". In timpul acestuia, participantii la maraton vor fi motivati cu diverse piese.