Gurmanzi din tot Bucurestiul, pregatiti-va: un festival culinar, intitulat Bucharest Food Festival, se va desfasura, intre 16 si 19 octombrie, in Parcul Unirea din Capitala. Felurile de mancare din Romania, Italia, Ungaria, Germania si India vor acoperi toate pretentiile culinare.

Ne referim la mancare traditionala, gatita, asa ca nu va fi loc de hamburgeri, cartofi prajiti sau pizza, pentru ca festivalul promoveaza miscarea "slow food". Acolo se vor prepara si cel mai lung tort si cel mai lung muschi impletit din cate s-au facut pana acum in Romania.

Festivalul se va desfasura pe o suprafata de peste 5.000 de metri patrati, dintre care peste 3.500 acoperiti de corturi uriase, unde vizitatorii vor putea urmari adevarate spectacole culinare, arata Mediafax. 15 restaurante vor impaca toate gusturile culinare, plus ca mai poti incerca si alimentele ecologice sau o bucata din cel mai lung tort sau cel mai lung muschi impletit facute pana acum in Romania.

Nu te scuza pe motiv ca nu stii sa gatesti: te poti inscrie la cursurile de gatit sustinute de bucatari experimentati. Vor mai fi si concerte Nicu Alifantis, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Mircea Vintila si Orchestra Jandarmeriei.

Festivalul se incadreaza in miscarea Slow Food, care incearca sa conserve gastronomia traditionala. Miscarea Slow Food a capatat notorietate la nivel global, adunand tot mai multi adepti, in peste 120 de tari.