Intalnire online

Cum gatim sanatos, dar satios? Cornelia Marin, care sustine ca faina ei nu ingrasa, a discutat online cu cititorii HotNews.ro

de Redactia     HotNews.ro
Marţi, 3 februarie 2009, 13:00 Life | Natural

Cornelia Marin
Foto: Bety Blagu / HotNews.ro
Cum se alcatuieste un meniu sanatos, satios si care sa nu ingrase? Multi fug de termenul mancare sanatoasa pentru ca il vad sinonim cu “mancare fara gust”. E posibila faina cu indice glicemic mic? Cornelia Marin sustine ca prepara si foloseste acest sortiment. Marin a discutat online cu cititorii HotNews.ro despre cum pot fi preparate cerealele si, in general, mancarurile cu indice glicemic scazut.
  • Intalnirea s-a incheiat.
 
Cornelia Marin are 34 de ani, este economist in Bucuresti. Domenii de interes: nutritia, sportul, lectura, ecologia, masinile.
 
 
Despre Cornelia Marin

Faina cu indice glicemic mic pe care o produce Marin este rezultatul amestecului a 5 sortimente de fainuri integrale (grau, secara, ovaz, soia, canepa) si faina de tarate de cereale (grau, secara) pe baza unei formule proprii prin care s-a urmarit obtinerea unei faini cu indice glicemic mic.

Pe blogul ei, Marin povesteste cum, rugata de o doamna sa i se faca un menu pentru o petrecere, aceasta, auzind nu a fost multumita intrucat nu erau cartofi prajiti in menu.

"A, nu e cazul. Daca nu le dau cartofi prajiti nu vor manca deloc."

"Cei mai multi cand aud expresia “mancare sanatoasa” se gandesc imediat la “mancare fara gust”, “mancare fara sare si piper”, “mancare de bolnav”(citate retinute demine de-a lungul timpului din diverse discutii). Adevarul este ca notiunea de mancare sanatoasa este definita in atat de multe moduri chiar si la nivel mondial, incat este greu sa intelegi, daca nu ai notiuni de alimentatie sanatoasa, care este pana la urma cea mai buna varianta." - comenteaza Marin, pe blogul sau. Slabiti dupa regulile voastre, concluzioneaza ea.
  • Nota redactiei: Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.
  • Va rugam sa nu faceti referire la marci. Prin formatul acestei sectiuni, ne propunem sa nu facem referire expresa, pe cat posibil, la marci de produse.


Citeste mai multe despre   




Întrebari puse de cititorii HotNews.ro:


  • Întrebarea nr. 1 anonim

    1. Ce ne puteti spune despre calirea in ulei si apa? Ce temperatura e necesara pentru a nu oxida uleiul si in ce masura sunt anumite alimente afectate in mod negativ de acest procedeu? (exemplul cel mai comun fiind ceapa)
    2. Ce ne puteti spune despre uleiurile saturate cum ar fi cel de cocos despre care exista controverse in ceea ce priveste folosirea lui?
    3. In ce masura folosirea steamerelor din plastic afecteaza alimentele prin eliberarea de dioxina la temperaturi mari?
    4. In ce masura preparea mancarurilor in folie de aluminiu dauneaza prin eliberarea de substante chimice din metal? Stiu ca ar exista parca niste praguri de temperatura sub care se considera ca e ok sa se foloseasca aluminiul. Ma refer aici de exemplu la pestele in folie de aluminiu, eventual pe gratar sau mancarurile la cuptor.
    Va multumesc.

    • Cornelia Marin

      1. Temperatura optima de calire este minim 200 de grade C, si aici se incadreaza uleiul de porumb si uleiul de floarea soarelui. Uleiul de masline are punctul maxim de ardere mai scazut decat cel al florii sorelui si in acest caz va face fum.

      2. Eu personal nu recomand folosirea nicunui ulei saturat cum ar fi cel de cocos si cel de palmier datorita faptului ca pentru sanatatea omului este bine sa utilizam uleiuri monosaturate de tipul uleiului de masline, de floarea soarelui si de canepa.

      3. Nu am informatii de acest gen si eu personal folosesc steamer de plastic la mine acasa.

      4. Nu detin informatii care tin mai mult de partea de chimie, eu fiind specialist in economie si ca pasiune nutritia, dar personal folosesc la anumite retete de peste folia de aluminiu.

  • Întrebarea nr. 2 Adrian Grosu

    Cat de sanatos este uleiul de palmier pentru prajit care se gaseste in hipermarketurile noastre? Parerile specialistilor pe care i-am vazut s-au ascultat in mass-media sunt impartite si, personal, un raspuns clar nu am inca. Va multumesc anticipat pentru raspuns !

    • Cornelia Marin

      Asa cum am raspuns anterior, nu recomand uleiul de palmier pentru prajit chiar daca are punctul maxim de ardere destul de ridicat, peste celelalte tipuri de uleiuri, datorita faptului ca are grasimi saturate si are impact asupra colesterolului.

  • Întrebarea nr. 3 vio

    Cunoasteti teoria doctoruluiD`adamo privind alimentatia pe grupe sanguine?Ce parere aveti,pentru ca pina la aparitia acesteia fiintele umane erau tratate nediferentiat de medicina alopata si nutritionisti.

    • Cornelia Marin

      Cunosc teoria doctorului D'adamo pentru ca i-am citit toate cartile si chiar daca in prima faza am inclinat sa cred ca are dreptate, ulterior am realizat ca mie personal nu mi se potrivesc principiile pe care le prezinta. In ciuda faptului ca multi oameni din jurul meu sustin ca sunt de acord cu aceasta teorie, nu reusesc sa-i respecte principiile pentru ca o alimentatie ce are foarte multe reguli restrictive este greu de urmat.

  • Întrebarea nr. 4 Bogdan

    ce retete de meniuri mediteraneene usor de preparat ne puteti da?
    multumesc

    • Cornelia Marin

      Cele mai usoare retete mediteraneene sunt incadrate in categoriile aperitive, in special la partea de bruschete, salate in care predomina pe langa legume branza si pestele si pastele.

      Bruschete cu rosii:

      5 feliutie de paine prajite si unse cu ulei de masline extravirgin sunt acoperite cu 2 rosii taiate cubulete mici si amestecate cu ulei de masline, putin usturoi, oregano si busuioc.

      Salata de peste:

      Salata verde, salata ice-berg daca se poate, nu e obligatoriu, rosii-cherry, ceapa rosie, ton, sau somon roz si masline. Se asezoneaza cu ulei de masline si otet balsamic si sare si piper. Daca se doreste salata cu somon afumat trebuie adaugat in locul rosiilor un ou fiert.

  • Întrebarea nr. 5 marius

    Ne puteti spune cum putem gati sanatos FARA a utiliza faina Fibrio? Deoarece asa cum rezulta si de pe site-ul restaurantului Dvs. faina Fibrio nu se gaseste in comert. Si pentru ca totusi in vreme de criza, romanul nu isi permite sa mearga la restaurant pentru a manca sanatos, ar fi interesant de stiut alternativa pentru o viata sanatoasa folosind produse normale din comert.
    Va multumesc!

    • Cornelia Marin

      Pentru partea de paine, ca sa pot ajuta oamenii care doresc acest produs la restaurant se comercializeaza zilnic pe baza unei comenzi prealabile painea facuta pe baza acestei faini si are un pret echivalent cu o paine de pe piata. Nu am dorit sa dau formula acestei faini unei fabrici de paine deoarece orice fabrica de paine introduce in orice reteta de paine minim 10-12 aditivi, lucru cu care eu nu sunt de acord eu promovand atat cat imi permite piata produse cu cat mai putin conservanti.
      Reteta mea de paine nu contine niciun aditiv fiind 80% ecologica. Pentru alte retete la care doriti sa folositi o faina buna va recomand sa folositi faina integrala in care sa adaugati tarate, atat cat va place dvs, precum si alte tipuri de faina: ovaz, secara, hrisca, soia, canepa, pe care le gasiti in aproape orice plafar.

  • Întrebarea nr. 6 George

    adica, e vorba de alimente sanotoase , sau de modalitatea de gatire?
    despre alimente stim... naturale, eco, multe fibre (sa umplem burta :) )
    despre modalitatea de gatire ar fi interesnt sa ne prezentetii mai multe amanunte...

    • Cornelia Marin

      Eu recomand ca modalitati de gatire in primul rand la rece, cat mai multe salate pe baza de cruditati, iar pentru partea de preparate la cald, recomand in principal gatitul cu aburi, la cuptor pe caramida daca se poate si in ultimul rand, daca se poate deloc calirea si prajirea.

  • Întrebarea nr. 7 Anonim

    As vrea sa stiu cat de periculoase sunt ustensilele din teflon la gatit. Multumesc.

    • Cornelia Marin

      Nu stiu sa va spun cat de periculoase sunt ustensilele din teflon pentru ca nu detin informatii in acest sens.

  • Întrebarea nr. 8 -Ovidiu-

    Cunosc un fastsfood non stop dintr-un oras mare din tara care schimba uleiul la 4 dupa amiaza si la 4 dimineata.
    In uleiul acela sunt prajite mii de snitele si cartofi ptrajiti si cine mai stie ce?

    Eu stiam ca uleiul trebui schimbat la maxim 2 prajeli consecutive, recomandat ar fii la fiecare utilizare.

    Cat de nesanatoasa este mancare pentru acei clienti ai fast-food-ului in cazul prezentat anterior ?

    A doua intrebare ar fii: cat de nesanatosi sunt cartofii prajiti? Si daca nu sunt buni atunci cum sa ii gastim?

    Multumesc

    • Cornelia Marin

      Nu am recomandat niciodata alimentatia fast-food si nic nu cred ca veti intalni un restaurant de acest gen care sa schimbe uleiul asa cum trebuie sa facem noi acasa dupa fiecare utilizare.

      Daca va plac atat de mult cartofii prajiti, va recomand sa-i taiati felii mai mari, sa-i puneti intr-o tava cu apa si ulei de masline si ulei de canepa si sa-i condimentati cu rozmarin si sa-i bagati la cuptor.

  • Întrebarea nr. 9 AlinN

    Am inteles ca intestinul uman nu poate prelucra fibrele vegetale, deci este o dovada ca fibrele nu sunt necesare in alimentatie. Este adevarat?

    • Cornelia Marin

      De foarte multi ani, alimentatia mea se bazeaza pe un consum destul de mare de fibre si ma simt foarte bine.

      In ultimii ani cercetarile medicale au demonstrat ca alimentatia bazata pe un consum mare de fibre din cereale, fructe si seminte este cea mai buna solutie pentru o alimentatie sanatoasa si chiar pentru a combate si a preveni diverse tipuri de cancer. (in special cancerul la colon)

  • Întrebarea nr. 10 -Ovidiu-

    As dori sa mai adaug o intrebare.

    Ce carte ati recomanda ca si ghid de mancat sanatos in limba romana?

    Sau planuiti sa scrieti o carte pe tema asta ?

    • Cornelia Marin

      Personal detin peste 150 de carti de bucate si nu pot sa spun ca exista una singura care poate fi numita biblia retetelor. Le recomand in special pe cele ale lui Jamie Oliver care mie mi-au placut cel mai mult datorita faptului ca merge pe folosirea alimentelor cat mai proaspete si naturale.

  • Întrebarea nr. 11 Vlad I

    1 Vegetarienii au speranta de viata mai mare? si cu cat?
    2 Uleiul prajit cu cartofi contine acrilamida ? o substanta cancerigena.
    3 Care sunt produsele care contin antioxdanti?
    4 Ce produse alimentare imbunatatesc functiile cerebrale?

    • Cornelia Marin

      1. Nu detin informatii.
      2. Asa cum probabil si dvs ati citit, in ultimii ani s-a demonstrat din ce in ce mai mult ca uleiul prajit cu cartofi contine acrilamida.
      3. Produsul pe care eu il folosesc cel mai mult pentru continutul de anti-oxidanti este cacao pe care mi-o prepar in diverse variante dar in principal pe post de cafea dimineata. Un alt produs pe care il recomand datorita continutului de anti-oxidanti este brocolli.
      4. Recomand pentru imbunatatirea functiilor cerebrale consumul de omega 3 pe care il gasim in peste, si in semintele de in.

  • Întrebarea nr. 12 Ranya

    As vrea sa intreb de ce toti nutritionistii blameaza zaharul ? Nu este el obtinut din sfecla de zahar , deci natural ? Spun ca rafinarea lui il face sa fie nociv , insa as vrea sa mentionati daca e adevarat sau sunt speculatii .

    • Cornelia Marin

      Eu folosesc pe post de indulcitor fructoza care se obtine tot din zahar in Europa si din porumb in SUA datorita faptului ca are un indice glicemic mult mai mic decat zaharul. Consumul de zahar are un impact asupra organismului asemanator unui drog, fapt ce determina ca organismul sa ceara mai des decat este necesar acest produs.

  • Întrebarea nr. 13 Nana

    Ce legume le putem consuma fara fierbere {pentru a le pastra in totalitate continutul in vitamine}?De ex.::mazare,brocoli.conopida,pastarnac rad.,patrunjel rad.,telina....

    • Cornelia Marin

      Toate cele enumerate pot fi consumate crude si multe altele.

  • Întrebarea nr. 14 Daniela

    1. Desi stiu ca prin fierbere legumele isi pierd din proprietati, imi plac legumele fierte bine.Exista totusi legume care nu isi pierd din proprietati prin fierbere?

    2. Ce fructe recomandati persoanelor cu afectiuni gastrice si cu lipsa de calciu - pentru a putea sa isi procure totusi toate vitaminele necesare bunei functionari a organismului?

    • Cornelia Marin

      1. Prin fierbere excesiva toate legumele isi pierd din proprietati motiv pentru care daca chiar doriti sa le consumati fierte va recomand sa folositi un steamer.

      2. Un medic e mult mai potrivit pentru a va raspunde la aceasta intrebare.

  • Întrebarea nr. 15 Soothe

    In Medicina Orientala (Dietoterapie) recomanda ca ingredientele unui fel de macare sunt in echilibru din punct de vedere energetic (un exemplu: carnea de porc este rece energetic si se gateste fii cu alune, fie se coace la cuptor/afuma dupa marinarea cu scortiosara si alte mordenii).
    Intrebare 1 - cum aveti in vedere acest tip de echilibru la retetele Dumneavostra?

    Dupa cum stiti, din punct de vedere energetic, o mancare poate sa fie sanatoasa daca se are in vedere cine o mananca. De exemplu, nu vom recomanda salate, cruditati, alimente "reci" cuiva care o deficienta de energie a Splinei si Stomacului ci supe, mancaruri tonice care se digera usor.
    Intrebare 2 - cum recomandati felurile de mancare clientilor Dumneavostra, functie ..de ce ar trebui ei sa mananace sau.. cum aveti in vedere ca acestea sa fie prietenoase pentru cea mai mare parte din clienti?

    • Cornelia Marin

      In principiile mele de alcatuire a retetelor din restaurant nu se regaseste aceasta filozifie.

  • Întrebarea nr. 16 teose

    Considerati inexistenta sau promovarea voit defectuasa a produselor si magazinelor ECO, practicata larg, in favoarea produselor care nu indeplinesc standardele si conditiile impuse?
    Numiti un produs culinar care, prin compozitie si modalitate de pregatire sa ofere clientului un preparat finit, pur ecologic.

    • Cornelia Marin

      In ultima perioada, am remarcat o promovare din ce in ce mai sustinuta a produselor si chiar magazinelor eco si nu cred ca promovarea este voit defectuasa. Eu personal am aflat de existenta lor din media.

      Painea este un astfel de produs pe care chiar si dumneavoastra il puteti prepara 100% ecologic.

  • Întrebarea nr. 17 darian

    1) Problemele pe care le-ati avut, plinuta la 14 ani, greutate oscilanta, psihic afectat, stresat si frustrat ce cauze le-au generat? Sunt probleme comune barbati/femei, care contribuie la obezitate?
    2) Dupa cum spuneti formula faini Fibro va apartine si nu are deocamdata concurenta pe piata. Am vazul multe remedii naturale pe piata pentru slabit. Am vazul amestecuri de fibre din cereale in farmacii. Toate se considera revolutionare! De ce faina Fibro e mai revolutionara decat altele?
    3) De ce nu produceti la scara mare si nu vindeti in magazine?

    • Cornelia Marin

      1. Problemele legate de greutate au aparut in momentul in care am renuntat la sportul de performanta dar si datorita faptului ca in familia mea principiile culinare erau defectuase.

      2. N-am spus niciodata ca faina fibrio este revolutionara si nici ca este o inventie ci pur si simplu este un element de baza pentru o alimentatie sanatoasa. Sunt de acord si sustin ca pe piata exista foarte multe produse care stau la baza unei alimentatii sanatoase si pe care le recomand.

      3. Nu mi-am dorit niciodata sa am o productie de materii prime gen faina, dar mi-am dorit sa le folosesc si sa obtin produse de calitate care sa-i ajute pe cei interesati.

  • Întrebarea nr. 18 Fefe

    Ati calculat sau determinat informatiile nutritionale ale fainii Fibrio?
    Calorii, grasimi, carbohidrati (din care fibre), proteine etc. ?

    • Cornelia Marin

      Detin aceste date si in curand le veti gasi pe site-ul restaurantului.

  • Întrebarea nr. 19 Sanda

    De unde poate fi cumparata faina cu indice glicemic mic? si cum se foloseste?

    • Cornelia Marin

      Faina fibrio nu se comercializeaza, dar exista informatia ca cineva va lansa in curand pe piata o alta faina cu indice glicemic mic.

      Se foloseste ca orice alt tip de faina.

  • Întrebarea nr. 20 ichim stelian

    As dori sa cumpar faina cu indice glicemic sazut deoarece am un diabet tip 2 . Pot sa fac piine acasa si ar fi foarte bine sa o fac cu faina asta speciala.
    Multumesc anticipat pentru raspuns .
    P.S. Daca nu este faina de vinzare atunci poate pot cumpara piine sau alte produse pe baza de faina spaciala .

    • Cornelia Marin

      Faina nu se comercializeaza dar produse pe baza ei gasiti la restaurantul Fibrio din Bucuresti.

  • Întrebarea nr. 21 gabriela

    as vrea sa stiu daca obtinand acest indice glicemic mic s-a facut rabat la altceva, s-a pierdut din ceva, nu stiu cum sa spun dar orice lucru bun are si o parte mai putin buna si viceversa.
    si as dori o mica explicatie : ce inseamna indicele glicemic si ce functii sau organe sunt implicate atunci cand scade sau creste indicele glicemic
    multumesc

    • Cornelia Marin

      Nu s-a facut rabat la nimci ci don contra produsul are o calitate extraordinara dar are dezavantajul daca-l putem numi asa ca nu este foarte fina fapt ce determina ca prepararea ei sa fie putin mai dificila.

      Indicele glicemic este un instrument cu ajutorul caruia este masurata cresterea glicemiei in urma unui consum ce contine glucide raportat la cresterea glicemiei in urma consumului de glucoza pura. El se poate masura exact numai in laboratoare specializate.

  • Întrebarea nr. 22 ema

    Este sau nu indicat sa prajim in ulei de masline? Multumesc

    • Cornelia Marin

      Eu nu sunt de acord cu metoda de gatire prin prajire, dar daca tineti neaparat eu v-as recomanda un ulei de floarea soarelui de buna calitate.

  • Întrebarea nr. 23 Georgiana

    Ce alimentatie ar trebui sa aiba un copil de 4 ani si care sunt alimentele de care sa-i ferim cel mai mult?
    Multumesc

    • Cornelia Marin

      Personal va recomand o alimentatie bazata pe fructe si legume proaspete, legume si carne alba preparate la steamer, lactate si cereale si derivate din cereale cu un continut ridicat de fibre si fara zahar. (de exemplu, nu recomand fulgii de porumb) Trebuie feriti de orice contine zahar, produse fast-food si produsele foarte rafinate.

  • Întrebarea nr. 24 Raluca9

    Eu sunt din Tulcea si nu am acces la niciun restaurant specializat pe mancaruri sanatoase. Plus ca nici nu mi-as permite sa mananc zilnic intr-un asemenea restaurant. Cum as putea cumpara faina cu un IG mic? Acum exista masini care fac paine fara efort prea mare, plus ca din acest tip de faina se pot gati fel de fel de mancaruri. Va sugerez sa comercializati faina produsa de dvs. pe piata. In mod sigur s-ar gasi cumparatori.

    • Cornelia Marin

      Am raspuns anterior.





  


54420 vizualizari
  • Uleiuri etc. (Luni, 2 februarie 2009, 13:23)

    anonim [anonim]

    1. Ce ne puteti spune despre calirea in ulei si apa? Ce temperatura e necesara pentru a nu oxida uleiul si in ce masura sunt anumite alimente afectate in mod negativ de acest procedeu? (exemplul cel mai comun fiind ceapa)
    2. Ce ne puteti spune despre uleiurile saturate cum ar fi cel de cocos despre care exista controverse in ceea ce priveste folosirea lui?
    3. In ce masura folosirea steamerelor din plastic afecteaza alimentele prin eliberarea de dioxina la temperaturi mari?
    4. In ce masura preparea mancarurilor in folie de aluminiu dauneaza prin eliberarea de substante chimice din metal? Stiu ca ar exista parca niste praguri de temperatura sub care se considera ca e ok sa se foloseasca aluminiul. Ma refer aici de exemplu la pestele in folie de aluminiu, eventual pe gratar sau mancarurile la cuptor.
    Va multumesc.
    • a (Marţi, 3 februarie 2009, 13:04)

      Cornelia Marin [anonim] i-a raspuns lui anonim

      1. Temperatura optima de calire este minim 200 de grade C, si aici se incadreaza uleiul de porumb si uleiul de floarea soarelui. Uleiul de masline are punctul maxim de ardere mai scazut decat cel al florii sorelui si in acest caz va face fum.

      2. Eu personal nu recomand folosirea nicunui ulei saturat cum ar fi cel de cocos si cel de palmier datorita faptului ca pentru sanatatea omului este bine sa utilizam uleiuri monosaturate de tipul uleiului de masline, de floarea soarelui si de canepa.

      3. Nu am informatii de acest gen si eu personal folosesc steamer de plastic la mine acasa.

      4. Nu detin informatii care tin mai mult de partea de chimie, eu fiind specialist in economie si ca pasiune nutritia, dar personal folosesc la anumite retete de peste folia de aluminiu.
  • uleiul de palmier pentru prajit (Luni, 2 februarie 2009, 13:38)

    Adrian Grosu [anonim]

    Cat de sanatos este uleiul de palmier pentru prajit care se gaseste in hipermarketurile noastre? Parerile specialistilor pe care i-am vazut s-au ascultat in mass-media sunt impartite si, personal, un raspuns clar nu am inca. Va multumesc anticipat pentru raspuns !
    • a (Marţi, 3 februarie 2009, 13:06)

      Cornelia Marin [anonim] i-a raspuns lui Adrian Grosu

      Asa cum am raspuns anterior, nu recomand uleiul de palmier pentru prajit chiar daca are punctul maxim de ardere destul de ridicat, peste celelalte tipuri de uleiuri, datorita faptului ca are grasimi saturate si are impact asupra colesterolului.
  • alimentatie sanatoasa (Luni, 2 februarie 2009, 13:41)

    vio [anonim]

    Cunoasteti teoria doctoruluiD`adamo privind alimentatia pe grupe sanguine?Ce parere aveti,pentru ca pina la aparitia acesteia fiintele umane erau tratate nediferentiat de medicina alopata si nutritionisti.
    • a (Marţi, 3 februarie 2009, 13:08)

      Cornelia Marin [anonim] i-a raspuns lui vio

      Cunosc teoria doctorului D'adamo pentru ca i-am citit toate cartile si chiar daca in prima faza am inclinat sa cred ca are dreptate, ulterior am realizat ca mie personal nu mi se potrivesc principiile pe care le prezinta. In ciuda faptului ca multi oameni din jurul meu sustin ca sunt de acord cu aceasta teorie, nu reusesc sa-i respecte principiile pentru ca o alimentatie ce are foarte multe reguli restrictive este greu de urmat.
  •    
  • retete mediteraneene (Luni, 2 februarie 2009, 13:41)

    Bogdan [anonim]

    ce retete de meniuri mediteraneene usor de preparat ne puteti da?
    multumesc
    • a (Marţi, 3 februarie 2009, 13:14)

      Cornelia Marin [anonim] i-a raspuns lui Bogdan

      Cele mai usoare retete mediteraneene sunt incadrate in categoriile aperitive, in special la partea de bruschete, salate in care predomina pe langa legume branza si pestele si pastele.

      Bruschete cu rosii:

      5 feliutie de paine prajite si unse cu ulei de masline extravirgin sunt acoperite cu 2 rosii taiate cubulete mici si amestecate cu ulei de masline, putin usturoi, oregano si busuioc.

      Salata de peste:

      Salata verde, salata ice-berg daca se poate, nu e obligatoriu, rosii-cherry, ceapa rosie, ton, sau somon roz si masline. Se asezoneaza cu ulei de masline si otet balsamic si sare si piper. Daca se doreste salata cu somon afumat trebuie adaugat in locul rosiilor un ou fiert.
  • Faina Fibrio (Luni, 2 februarie 2009, 13:41)

    marius [anonim]

    Ne puteti spune cum putem gati sanatos FARA a utiliza faina Fibrio? Deoarece asa cum rezulta si de pe site-ul restaurantului Dvs. faina Fibrio nu se gaseste in comert. Si pentru ca totusi in vreme de criza, romanul nu isi permite sa mearga la restaurant pentru a manca sanatos, ar fi interesant de stiut alternativa pentru o viata sanatoasa folosind produse normale din comert.
    Va multumesc!
    • a (Marţi, 3 februarie 2009, 13:20)

      Cornelia Marin [hotnews.ro] i-a raspuns lui marius

      Pentru partea de paine, ca sa pot ajuta oamenii care doresc acest produs la restaurant se comercializeaza zilnic pe baza unei comenzi prealabile painea facuta pe baza acestei faini si are un pret echivalent cu o paine de pe piata. Nu am dorit sa dau formula acestei faini unei fabrici de paine deoarece orice fabrica de paine introduce in orice reteta de paine minim 10-12 aditivi, lucru cu care eu nu sunt de acord eu promovand atat cat imi permite piata produse cu cat mai putin conservanti.
      Reteta mea de paine nu contine niciun aditiv fiind 80% ecologica. Pentru alte retete la care doriti sa folositi o faina buna va recomand sa folositi faina integrala in care sa adaugati tarate, atat cat va place dvs, precum si alte tipuri de faina: ovaz, secara, hrisca, soia, canepa, pe care le gasiti in aproape orice plafar.
  • cum gatim... (Luni, 2 februarie 2009, 13:45)

    George [anonim]

    adica, e vorba de alimente sanotoase , sau de modalitatea de gatire?
    despre alimente stim... naturale, eco, multe fibre (sa umplem burta :) )
    despre modalitatea de gatire ar fi interesnt sa ne prezentetii mai multe amanunte...
    • a (Marţi, 3 februarie 2009, 13:24)

      Cornelia Marin [hotnews.ro] i-a raspuns lui George

      Eu recomand ca modalitati de gatire in primul rand la rece, cat mai multe salate pe baza de cruditati, iar pentru partea de preparate la cald, recomand in principal gatitul cu aburi, la cuptor pe caramida daca se poate si in ultimul rand, daca se poate deloc calirea si prajirea.
  •    
  • teflon (Luni, 2 februarie 2009, 13:50)

    Anonim [anonim]

    As vrea sa stiu cat de periculoase sunt ustensilele din teflon la gatit. Multumesc.
    • a (Marţi, 3 februarie 2009, 13:25)

      Cornelia Marin [hotnews.ro] i-a raspuns lui Anonim

      Nu stiu sa va spun cat de periculoase sunt ustensilele din teflon pentru ca nu detin informatii in acest sens.
  • Despre ulei si cartofi prajiti (Luni, 2 februarie 2009, 15:21)

    -Ovidiu- [utilizator]

    Cunosc un fastsfood non stop dintr-un oras mare din tara care schimba uleiul la 4 dupa amiaza si la 4 dimineata.
    In uleiul acela sunt prajite mii de snitele si cartofi ptrajiti si cine mai stie ce?

    Eu stiam ca uleiul trebui schimbat la maxim 2 prajeli consecutive, recomandat ar fii la fiecare utilizare.

    Cat de nesanatoasa este mancare pentru acei clienti ai fast-food-ului in cazul prezentat anterior ?

    A doua intrebare ar fii: cat de nesanatosi sunt cartofii prajiti? Si daca nu sunt buni atunci cum sa ii gastim?

    Multumesc
    • a (Marţi, 3 februarie 2009, 13:27)

      Cornelia Marin [hotnews.ro] i-a raspuns lui -Ovidiu-

      Nu am recomandat niciodata alimentatia fast-food si nic nu cred ca veti intalni un restaurant de acest gen care sa schimbe uleiul asa cum trebuie sa facem noi acasa dupa fiecare utilizare.

      Daca va plac atat de mult cartofii prajiti, va recomand sa-i taiati felii mai mari, sa-i puneti intr-o tava cu apa si ulei de masline si ulei de canepa si sa-i condimentati cu rozmarin si sa-i bagati la cuptor.
  • Este adevarat ca omul nu are nevoie de fibre? (Luni, 2 februarie 2009, 15:38)

    AlinN [anonim]

    Am inteles ca intestinul uman nu poate prelucra fibrele vegetale, deci este o dovada ca fibrele nu sunt necesare in alimentatie. Este adevarat?
    • Omul este omnivor (Luni, 2 februarie 2009, 20:25)

      SMihai [anonim] i-a raspuns lui AlinN

      Sistemul digestiv uman nu este deloc adaptata consumului de fibre vegetale:
      -dintii omului nu permit mestecarea optima a fibrelor vegetale
      -in tractul digestiv lipseste faza de fermentatie (nu rumegam)
      -lungimea intestinelor este foarte scurta in comparatie cu "vegetarienii"
      -structura celulara a intestinelor este diferita fata de "vegetarieni"
      Orice speculatie cu beneficiile unei diete vegetariene este doar o speculatie fara temei, in schimb foarte periculos.
      • bine atunci, mananca tu carne (Luni, 2 februarie 2009, 23:03)

        gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui SMihai

        hindusii nu mananca carne toata viata lor, si sunt cate sute de milioane, si vii tu acu sa spui ca e foarte periculos sa nu mananci carne. poate nu e gustos dar sanatos e.
    • a (Marţi, 3 februarie 2009, 13:29)

      Cornelia Marin [hotnews.ro] i-a raspuns lui AlinN

      De foarte multi ani, alimentatia mea se bazeaza pe un consum destul de mare de fibre si ma simt foarte bine.

      In ultimii ani cercetarile medicale au demonstrat ca alimentatia bazata pe un consum mare de fibre din cereale, fructe si seminte este cea mai buna solutie pentru o alimentatie sanatoasa si chiar pentru a combate si a preveni diverse tipuri de cancer. (in special cancerul la colon)
  •    
  • Ce carte despre mancatul sanatos ati recomanda. (Luni, 2 februarie 2009, 15:50)

    -Ovidiu- [utilizator]

    As dori sa mai adaug o intrebare.

    Ce carte ati recomanda ca si ghid de mancat sanatos in limba romana?

    Sau planuiti sa scrieti o carte pe tema asta ?
    • a (Marţi, 3 februarie 2009, 13:32)

      Cornelia Marin [hotnews.ro] i-a raspuns lui -Ovidiu-

      Personal detin peste 150 de carti de bucate si nu pot sa spun ca exista una singura care poate fi numita biblia retetelor. Le recomand in special pe cele ale lui Jamie Oliver care mie mi-au placut cel mai mult datorita faptului ca merge pe folosirea alimentelor cat mai proaspete si naturale.
  • Care este raspunsul? (Luni, 2 februarie 2009, 16:43)

    Vlad I [anonim]

    1 Vegetarienii au speranta de viata mai mare? si cu cat?
    2 Uleiul prajit cu cartofi contine acrilamida ? o substanta cancerigena.
    3 Care sunt produsele care contin antioxdanti?
    4 Ce produse alimentare imbunatatesc functiile cerebrale?
    • a (Marţi, 3 februarie 2009, 13:36)

      Cornelia Marin [hotnews.ro] i-a raspuns lui Vlad I

      1. Nu detin informatii.
      2. Asa cum probabil si dvs ati citit, in ultimii ani s-a demonstrat din ce in ce mai mult ca uleiul prajit cu cartofi contine acrilamida.
      3. Produsul pe care eu il folosesc cel mai mult pentru continutul de anti-oxidanti este cacao pe care mi-o prepar in diverse variante dar in principal pe post de cafea dimineata. Un alt produs pe care il recomand datorita continutului de anti-oxidanti este brocolli.
      4. Recomand pentru imbunatatirea functiilor cerebrale consumul de omega 3 pe care il gasim in peste, si in semintele de in.
  • fara zahar ? (Luni, 2 februarie 2009, 16:48)

    Ranya [anonim]

    As vrea sa intreb de ce toti nutritionistii blameaza zaharul ? Nu este el obtinut din sfecla de zahar , deci natural ? Spun ca rafinarea lui il face sa fie nociv , insa as vrea sa mentionati daca e adevarat sau sunt speculatii .
    • a (Marţi, 3 februarie 2009, 13:39)

      Cornelia Marin [hotnews.ro] i-a raspuns lui Ranya

      Eu folosesc pe post de indulcitor fructoza care se obtine tot din zahar in Europa si din porumb in SUA datorita faptului ca are un indice glicemic mult mai mic decat zaharul. Consumul de zahar are un impact asupra organismului asemanator unui drog, fapt ce determina ca organismul sa ceara mai des decat este necesar acest produs.
      • cu fructoza ? (Marţi, 3 februarie 2009, 16:59)

        Mumulea [utilizator] i-a raspuns lui Cornelia Marin

        Fructoza are indice glicemic nul, adica nu-l are defel, pentru simplul fapt ca nu contine glucoza, deci nu genereaza secretie de insulina. Este o molecula usor diferita de glucoza, care nu poate fi metabolizata prin ardere intracelulara, ci prin transformarea ei in grasime de catre ficat (la fel ca alcoolul).

        Luata in particular e buna, dar din punctul de vedere al stresului la care supune ficatul, nu prea e. Corect e sa fie consumata echilibrat, asa cum e lasata in lumea asta in fructe si mierea de albine: 50% glucoza, 50% fructoza = sucroza = zaharul din raft.
  • Legume fara fierbere (Luni, 2 februarie 2009, 17:38)

    Nana [anonim]

    Ce legume le putem consuma fara fierbere {pentru a le pastra in totalitate continutul in vitamine}?De ex.::mazare,brocoli.conopida,pastarnac rad.,patrunjel rad.,telina....
    • a (Marţi, 3 februarie 2009, 13:40)

      Cornelia Marin [hotnews.ro] i-a raspuns lui Nana

      Toate cele enumerate pot fi consumate crude si multe altele.
  • Mincare sanatoasa (Luni, 2 februarie 2009, 18:03)

    Daniela [anonim]

    1. Desi stiu ca prin fierbere legumele isi pierd din proprietati, imi plac legumele fierte bine.Exista totusi legume care nu isi pierd din proprietati prin fierbere?

    2. Ce fructe recomandati persoanelor cu afectiuni gastrice si cu lipsa de calciu - pentru a putea sa isi procure totusi toate vitaminele necesare bunei functionari a organismului?
    • a (Marţi, 3 februarie 2009, 13:42)

      Cornelia Marin [hotnews.ro] i-a raspuns lui Daniela

      1. Prin fierbere excesiva toate legumele isi pierd din proprietati motiv pentru care daca chiar doriti sa le consumati fierte va recomand sa folositi un steamer.

      2. Un medic e mult mai potrivit pentru a va raspunde la aceasta intrebare.
  • Echilibrul Yin-Yang-ul mancarurilor (Luni, 2 februarie 2009, 18:24)

    Soothe [anonim]

    In Medicina Orientala (Dietoterapie) recomanda ca ingredientele unui fel de macare sunt in echilibru din punct de vedere energetic (un exemplu: carnea de porc este rece energetic si se gateste fii cu alune, fie se coace la cuptor/afuma dupa marinarea cu scortiosara si alte mordenii).
    Intrebare 1 - cum aveti in vedere acest tip de echilibru la retetele Dumneavostra?

    Dupa cum stiti, din punct de vedere energetic, o mancare poate sa fie sanatoasa daca se are in vedere cine o mananca. De exemplu, nu vom recomanda salate, cruditati, alimente "reci" cuiva care o deficienta de energie a Splinei si Stomacului ci supe, mancaruri tonice care se digera usor.
    Intrebare 2 - cum recomandati felurile de mancare clientilor Dumneavostra, functie ..de ce ar trebui ei sa mananace sau.. cum aveti in vedere ca acestea sa fie prietenoase pentru cea mai mare parte din clienti?
    • yin-yang (Luni, 2 februarie 2009, 23:01)

      gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui Soothe

      cautati despre cura oshawa. e testata si este excelenta (echilibreaza hormonal, nu este vb de slabire)
    • a (Marţi, 3 februarie 2009, 13:44)

      Cornelia Marin [hotnews.ro] i-a raspuns lui Soothe

      In principiile mele de alcatuire a retetelor din restaurant nu se regaseste aceasta filozifie.
  • Eco sau Pseudoeco? (Luni, 2 februarie 2009, 19:03)

    teose [utilizator]

    Considerati inexistenta sau promovarea voit defectuasa a produselor si magazinelor ECO, practicata larg, in favoarea produselor care nu indeplinesc standardele si conditiile impuse?
    Numiti un produs culinar care, prin compozitie si modalitate de pregatire sa ofere clientului un preparat finit, pur ecologic.
    • a (Marţi, 3 februarie 2009, 13:47)

      Cornelia Marin [anonim] i-a raspuns lui teose

      In ultima perioada, am remarcat o promovare din ce in ce mai sustinuta a produselor si chiar magazinelor eco si nu cred ca promovarea este voit defectuasa. Eu personal am aflat de existenta lor din media.

      Painea este un astfel de produs pe care chiar si dumneavoastra il puteti prepara 100% ecologic.
      • da si nu (Marţi, 3 februarie 2009, 23:07)

        Dedalus [anonim] i-a raspuns lui Cornelia Marin

        Imposibil! Este extrem de greu de gasit faina ecologica, si chiar daca o gasesti, vei adauga sare- care e in general recristalizata si cu adaos de iod (o tampenie adaosul asta, un mit ciudat si criminnal, dar...). Vei pune drojdie, care nici nu mai stiu cum e facuta...

        Dar recunosc ca o paine de casa e preferabila celei cumparate.

        Principalul obstacol in obtinerea painii de casa este obisnuinta, mitul macabru al framantatului. De fapt, sunt suficiente 4-5 indoiri ca sa iasa paine buna, adica undeva in jur de 5-8 minute de munca. Multe persoane insa transpira minute in sir framantand si rasframantind. Sigur ca nu-ti mai arde de paine in conditiile astea. :-))
        • Iod (Miercuri, 4 februarie 2009, 19:13)

          MB [anonim] i-a raspuns lui Dedalus

          exista zone ale tarii (in nordul Moldovei de ex) unde solul este mult deficitar in iod - de aici si o frecventa mare a hipotiroidiei si altor afectiuni legate de functia perturbata a tiroidei.
          Deci nu e chiar deplasata adaugarea de iod in sare.

          Sau se poate folosi sare obtinuta din apa de mare care este bogata in iod
          Nu e musai sa se foloseasca sare recristalizata -exista optiune de sare gema (mai putin comerciala prin culoarea gri pe care o care)

          Drojdia - in locul celei produsa industrial, se poate folosi cea de la bere, sau o coca facuta din faina si apa care se lasa la fermentat citeva zile (aici nu am prea multe informatii, dar se poate cauta pe internet)
          • iodul e necesar in foarte putine cazuri (Joi, 5 februarie 2009, 9:38)

            Dedalus [anonim] i-a raspuns lui MB

            Adaugarea de iod in sare este limitata, cum si tu ai spus, la situatiile de deficienta demonstrata de iod in apa/sol.

            Aceste zone sunt putine (pe undeva prin Vrance/Buzau si prin nordul Moldovei, nu stiu exact delimitarile).

            Numai populatia acelor zone trebuie sa foloseasca iod suplimentar in alimentatie.

            Mai mult, chiar si asa, mancarea nu mai este acum, precum in urma cu 100 de ani, produsa prponderent local, asa ca exista sanse serioase ca deficitul de iod sa fie acoperit din mancarea "importata" din alte zone.

            Spre exemplu, cele aproape 2,5 milioane de locuitori ai Bucurestiului ingurgiteaza degeaba iodul din sare...

            Si multumesc ca mi-ai reamintit de posibilitatea "maielei" - drojdie din dospiri trecute! Uitasem de ea, o sa ma interesez sa vad cum se face.

            Oricum, trebuie sa fim rationali in ce priveste "hrana sanataoasa"- posibilitatile sunt limitate in acest secol si nici nu trebuie sa transformam- zic eu- grija pentru hrana in nevroze obsesive sau "pseudo-diete"- de aici si interventia mea pe acest forum.

            La "sfaturi" prinse pe internet, multe persoane (cunosc si eu personal) isi fabrica diete ce conduc la alterari ale comportamentului, la slabire sau chiar la boli. Cel mai grav este atunci cand iti obligi proprii copii la "hrana sanataosa", prin privari de proteiene sau alte asemenea tampenii sugerate de psudo-nutitionisti la TV sau pe internet.
            • iodul si recomandarile (Vineri, 6 februarie 2009, 17:45)

              MB [anonim] i-a raspuns lui Dedalus

              Este necesara consumul sarii iodate, chiar si in Bucuresti, pt ca romanii nu consuma alimente de origine marina sau oceanica (alge, stridii, peste - ton, hering proaspat (!) in cantitati asemanatoare japonezilor, de exemplu.
              Iar sursele continentale de iod nu sunt asa de importante , de altfel o mare parte din iod provine din apa marilor si oceanelor - de altfel la francezi exista o expresie - "idiotul din Alpi" - tocmai pt ca zonele alpine sunt sarace in iod..

              Ouale si laptele de vaca, iaurtul sunt trecute ca fiind surse de iod, dar depinde de sursa de alimentatie a animalului respectiv - daca e bogata in iod, va fi iod, daca nu , cantitatea e scazuta
              Nu m-am lamurit cum stam cu nucile - unii le citeaza ca fiind foarte bogate, altii mai putin - oricum , si consumul lor zilnic e limitat pt ca au multe calorii.

              Si sa nu uitam ca nu toata cantitatea de iod ingurgitata se absoarbe - iar la asta se mai adauga si faptul ca unele alimente - de genul verzei , broccoli, alunelor de pamint sau miei scad foarte mult absorbtia iodului ...

              Nu as fi de acord cu adaugarea in fainuri, cum a fost si in cazul adaugarii fierului... dar la sare - nu ajunge nimeni sa toarne cu paharul ca sa se intoxice cu iod :)

              Subiectul iod ar fi foarte interesant de discutat - eventual o masa rotunda - biochimisti, nutritionisti, medici...

              Perfect de acord cu impactul negativ al nevrozei vis-a-vis de nutritie - dar nici inertia, comoditatea, sau datul din umeri cind pui intrebari, nu au darul sa linisteasca ... :)
              • PS (Vineri, 6 februarie 2009, 21:50)

                MB [anonim] i-a raspuns lui MB

                Am uitat sa precizez - nu stiam ca exista si o varianta romaneasca a inlocuitorului drojdiei !! am gasit-o initial mai demult pe un site strain si era destul complicata - in sensul ca lua mult timp pina se ajungea la maturarea cocai de fermentatie ... pt sefi bucatari si pasionati :o)
  • Intrebari (Luni, 2 februarie 2009, 22:42)

    darian [anonim]

    1) Problemele pe care le-ati avut, plinuta la 14 ani, greutate oscilanta, psihic afectat, stresat si frustrat ce cauze le-au generat? Sunt probleme comune barbati/femei, care contribuie la obezitate?
    2) Dupa cum spuneti formula faini Fibro va apartine si nu are deocamdata concurenta pe piata. Am vazul multe remedii naturale pe piata pentru slabit. Am vazul amestecuri de fibre din cereale in farmacii. Toate se considera revolutionare! De ce faina Fibro e mai revolutionara decat altele?
    3) De ce nu produceti la scara mare si nu vindeti in magazine?
    • a (Marţi, 3 februarie 2009, 13:54)

      Cornelia Marin [anonim] i-a raspuns lui darian

      1. Problemele legate de greutate au aparut in momentul in care am renuntat la sportul de performanta dar si datorita faptului ca in familia mea principiile culinare erau defectuase.

      2. N-am spus niciodata ca faina fibrio este revolutionara si nici ca este o inventie ci pur si simplu este un element de baza pentru o alimentatie sanatoasa. Sunt de acord si sustin ca pe piata exista foarte multe produse care stau la baza unei alimentatii sanatoase si pe care le recomand.

      3. Nu mi-am dorit niciodata sa am o productie de materii prime gen faina, dar mi-am dorit sa le folosesc si sa obtin produse de calitate care sa-i ajute pe cei interesati.
  • Nutrition Facts (Marţi, 3 februarie 2009, 0:41)

    Fefe [anonim]

    Ati calculat sau determinat informatiile nutritionale ale fainii Fibrio?
    Calorii, grasimi, carbohidrati (din care fibre), proteine etc. ?
    • a (Marţi, 3 februarie 2009, 13:56)

      Cornelia Marin [anonim] i-a raspuns lui Fefe

      Detin aceste date si in curand le veti gasi pe site-ul restaurantului.
  • Faina cu indice glicemic mic (Marţi, 3 februarie 2009, 8:28)

    Sanda [anonim]

    De unde poate fi cumparata faina cu indice glicemic mic? si cum se foloseste?
    • a (Marţi, 3 februarie 2009, 13:58)

      Cornelia Marin [anonim] i-a raspuns lui Sanda

      Faina fibrio nu se comercializeaza, dar exista informatia ca cineva va lansa in curand pe piata o alta faina cu indice glicemic mic.

      Se foloseste ca orice alt tip de faina.
  • faina cu indice glicemic scazut (Marţi, 3 februarie 2009, 9:09)

    ichim stelian [anonim]

    As dori sa cumpar faina cu indice glicemic sazut deoarece am un diabet tip 2 . Pot sa fac piine acasa si ar fi foarte bine sa o fac cu faina asta speciala.
    Multumesc anticipat pentru raspuns .
    P.S. Daca nu este faina de vinzare atunci poate pot cumpara piine sau alte produse pe baza de faina spaciala .
    • a (Marţi, 3 februarie 2009, 14:07)

      Cornelia Marin [hotnews.ro] i-a raspuns lui ichim stelian

      Faina nu se comercializeaza dar produse pe baza ei gasiti la restaurantul Fibrio din Bucuresti.
  • intrebare (Marţi, 3 februarie 2009, 9:58)

    gabriela [anonim]

    as vrea sa stiu daca obtinand acest indice glicemic mic s-a facut rabat la altceva, s-a pierdut din ceva, nu stiu cum sa spun dar orice lucru bun are si o parte mai putin buna si viceversa.
    si as dori o mica explicatie : ce inseamna indicele glicemic si ce functii sau organe sunt implicate atunci cand scade sau creste indicele glicemic
    multumesc
    • a (Marţi, 3 februarie 2009, 14:13)

      Cornelia Marin [anonim] i-a raspuns lui gabriela

      Nu s-a facut rabat la nimci ci don contra produsul are o calitate extraordinara dar are dezavantajul daca-l putem numi asa ca nu este foarte fina fapt ce determina ca prepararea ei sa fie putin mai dificila.

      Indicele glicemic este un instrument cu ajutorul caruia este masurata cresterea glicemiei in urma unui consum ce contine glucide raportat la cresterea glicemiei in urma consumului de glucoza pura. El se poate masura exact numai in laboratoare specializate.
  • uleiul de masline (Marţi, 3 februarie 2009, 10:28)

    ema [anonim]

    Este sau nu indicat sa prajim in ulei de masline? Multumesc
    • a (Marţi, 3 februarie 2009, 14:14)

      Cornelia Marin [anonim] i-a raspuns lui ema

      Eu nu sunt de acord cu metoda de gatire prin prajire, dar daca tineti neaparat eu v-as recomanda un ulei de floarea soarelui de buna calitate.
  • mancare pt copii (Marţi, 3 februarie 2009, 12:02)

    Georgiana [anonim]

    Ce alimentatie ar trebui sa aiba un copil de 4 ani si care sunt alimentele de care sa-i ferim cel mai mult?
    Multumesc
    • a (Marţi, 3 februarie 2009, 14:19)

      Cornelia Marin [anonim] i-a raspuns lui Georgiana

      Personal va recomand o alimentatie bazata pe fructe si legume proaspete, legume si carne alba preparate la steamer, lactate si cereale si derivate din cereale cu un continut ridicat de fibre si fara zahar. (de exemplu, nu recomand fulgii de porumb) Trebuie feriti de orice contine zahar, produse fast-food si produsele foarte rafinate.
    • apel la ratiune (Marţi, 3 februarie 2009, 23:02)

      Dedalus [anonim] i-a raspuns lui Georgiana

      Lasa-l sa manance ce vrea si cand vrea.

      Dar ai grija ca voi in familie sa aveti ore cat de cat regulate de masa, invita-l pe copil la masa cu voi.

      Ce mancati voi, va manca si el.

      E stupid si inuman ca parintii sa manance friptura de porc cu cartofi prajiti, iar in farfuria copilului sa stea 2 morcovi fierti si 5 frunze de salata.

      Nu-i dati in nici un caz produse fast-food - contin excesiv intaritori de gust si arome artificiale. De fapt, nici noi nu ar trebui sa exageram- fast-food inseamana gustare rapida, adica numai atunci cand te grabesti si nu ai incotro, nu ca regula.

      Este totusi aberant sa-i refuzi copilului un hamburger cand iese cu parintii in oras, dar conditia este sa fie o exceptie (adica o data pe luna, de exemplu, nu zilnic).

      Sa fim rezonabili, nu fascisti... :-)
      • recomandari (Miercuri, 4 februarie 2009, 18:34)

        MB [anonim] i-a raspuns lui Dedalus

        cam asta a zis invitata, nu i-a impus nimic cititoarei. si cred ca se adresa familiei - pt ca, in mod categoric, exemplul parintilor este copiat de copii

        nu numai produsele fast-food sunt de pus la index - daca examinezi toate produsele dintr-un supermarket s-ar putea sa iesi cu un cos cam subtirel - o carne care, chiar si proaspata in galantar, nu se "ofileste" in culoare catre sfirsitul zilei, o piine care rezista o luna (ca termen de garantie), dulciuri in culori atit de vii, ar trebui sa ridice macar o sprinceana ... lucrurile astea se discuta prea putin la noi
        • grija pentru copii (Joi, 5 februarie 2009, 9:46)

          Dedalus [anonim] i-a raspuns lui MB

          Pai nu prea. Doamana invitata a recomandat niste alimente. In principiu, a spus ce stie cam toata lumea. Problema este in acest caz a ascendentului sau fata de cititoare.

          Singurul care poate recomanda o alimentatie unui copil este medicul sau.

          Eu am spus niste lucrurir car tin de stilul de viata, nu de ce anume sa manance.

          Recomandarea unei anumite alimentatii pentru un copil, chiar aparaent inofensiva, reprezinta o mare responsabilitate. Nu cred ca de pe forum trebuie sa-ti conduci alimentatia copilului.

          De fapt, nici chiar stilul de viata pentru copii nu este ceva ce se poate recomanda in conditii inofensive.

          O alimentatie sau un stil de viata conduse neconform cu cerintele copilului in cauza pot sa ii faca un rau imens. Singurii care stiu ce sa recomande sunt profesionisii domeniului (nicidecum amatorii), si numai in functie de caz, dupa ce discuta serios cu parintii.

          Imi "pierd" vremea cu asemenea interventii tocmai pentru ca foarte multa lume cred orbeste in ce spun unii si altii pe internet si la TV si cred ca un apel la consultarea specialistilor in cazul problemelor pentru copii este intotdeuana ecesar. Copiii nu se pot apara singuri...
          • pai nu (Vineri, 6 februarie 2009, 18:16)

            MB [anonim] i-a raspuns lui Dedalus

            :)
            asta incerca sa sublinieze si dna. Marin - ca lumea, si uneori cei din categoria "cu pretentii", nu cunoaste prea multe - ma indoiesc de altfel ca preparatul la aburi e foarte popular in familiile romanilor, asa cum nici pestele nu e foarte popular (cu exceptia poate a zonelor din zona riurilor, lacurilor)

            iar in privinta medicilor - daca vrei sa pui un medic de familie sa se bilbiie, roaga-l sa alcatuiasca un meniu pt copil :o) ... cel mult va accepta sa scrie o trimitere la un nutritionist, si poate esti destul de norocos sa nu nimeresti unul care numara doar calorii...

            Iar specialist cred ca poate fi considerat si cineva care are pasiunea si intelegerea sa adune cit mai multe date despre un subiect, fiind destul de intelept sa asculte si opinia altuia, si sa aibe puterea sa renunte la o idee demonstrata ca gresita.
            Specialistul cu "diploma " are marele avantaj ca poate studia un subiect si poate privi datele din perspectiva detaliului si a calcului stiintific, cunoscute prin procesul de obtinere a diplomei (lor). Din pacate insa multi din aceasta categorie se opresc la a cere respectul public pe baza diplomei, si cam atit. De aceea e nevoie si de pasionati. Macar sa ridice intrebari :)

            In ceea ce priveste exprimarea opiniilor - uneori am aceeasi senzatie, dar daca aduc ceva informatie noua , sau o alta perspectiva, de ce nu ? Nu e timp pierdut atita timp cit o opinie e exprimata pertinent - nu schimba lumea, dar cineva o va citi cu siguranta
  • Faina cu IG mic (Marţi, 3 februarie 2009, 12:16)

    Raluca9 [anonim]

    Eu sunt din Tulcea si nu am acces la niciun restaurant specializat pe mancaruri sanatoase. Plus ca nici nu mi-as permite sa mananc zilnic intr-un asemenea restaurant. Cum as putea cumpara faina cu un IG mic? Acum exista masini care fac paine fara efort prea mare, plus ca din acest tip de faina se pot gati fel de fel de mancaruri. Va sugerez sa comercializati faina produsa de dvs. pe piata. In mod sigur s-ar gasi cumparatori.
    • a (Marţi, 3 februarie 2009, 14:19)

      Cornelia Marin [anonim] i-a raspuns lui Raluca9

      Am raspuns anterior.
  • Retete satioase si gustoase? (Marţi, 3 februarie 2009, 12:41)

    Nico86 [anonim]

    1.Ne dati si noua cateva retete satioase si gustoase in acelasi timp?
    2. Ce dulciuri ne recomandati, eu sunt dependenta de dulce, care sunt dulciurile care au cele mai putine calorii?
  • faina fibrio (Marţi, 3 februarie 2009, 13:19)

    alina [anonim]

    exista vreo restrictie in a utiliza faina fibrio?
  • cartofi prajiti (Marţi, 3 februarie 2009, 13:31)

    viatainroz [anonim]

    cartofii prajiti nu sunt buni pt ca absorb mult ulei la prajit sau pt faptul ca sunt prajiti ? daca am face cartofi prajiti in f putin ulei e solutie ?
  • Mananc, deci slabesc - dupa Montignac (Marţi, 3 februarie 2009, 13:31)

    Adela [anonim]

    1. Este adevarata teoria lui Montignac cu privire la faptul ca, anumite alimente nu ar trebui consumate sub nici o forma, in combinatie cu altele? Ma refer la paste fainoase de exemplu, cu carne. Sau cartofi prajiti cu friptura si salata.
    2. Pentru a slabi, este obligatorie eliminarea anumitor alimente din consumul zilnic? (de exemplu, cartofii, orezul, faina alba, zaharul)
    Multumesc.
    • Mit -mancare sanatoasa... (Marţi, 3 februarie 2009, 13:47)

      TNT [anonim] i-a raspuns lui Adela

      Nu vi se pare ca toate discutiile referitoare la mancare "sanatoasa" sint in mare parte o strategie de "marketing"? Exemple concrete sint multi dintre buncii nostrii care mancau cartofi prajiti in untura , saptaminal slanina si majoritatea au depasit virsta de 80 de ani . Nu cred ca salatele cu ulei de masline si tofu dau acelasi rezultate . Ce parere aveti ?
      • uiti (Marţi, 3 februarie 2009, 14:17)

        margot [anonim] i-a raspuns lui TNT

        uiti ca bunicii nostru faceau zilnic kilometri intregi pe jos, ca munceau de dimineata pana seara in casa/curte/gradina/ogor, ca nu stateau in smogul oraselor, ca se culcau cand se intuneca si se trezeau cand rasarea soarele.

        necesarul caloric al lor era de 2-3 ori mai mare decat al nostru. iar imunitatea lor naturala era bestiala. erau vitaminizati, odihniti, cu un program regulat de viata. de aceea putea manca slanina si untura si puteau fuma carpati fara. aveau si creierul mult mai oxigentat.

        noi nu avem nimic din toate astea. du-te in varf de munte, departe de civilizatie, traieste viata pe care au trait-o bunicii tai si o sa poti manca si tu slanina si untura in fiecare zi.
      • Mit - mancare sanatoasa (Miercuri, 4 februarie 2009, 15:21)

        Adela [anonim] i-a raspuns lui TNT

        Intr-adevar, bunicii nostri nu aveau un regim alimentar deloc strict. Si slava domnului, au trait, cum se spune, fericiti pana la adanci batraneti. Azi, aproape nu stii ce sa mai crezi. Cu siguranta e vorba si de strategie, dar cred ca e implicita. Promovezi un regim alimentar sanatos care favorizeaza consumul anumitor produse.
        • bunicii nostri (Miercuri, 4 februarie 2009, 18:41)

          MB [anonim] i-a raspuns lui Adela

          nu au apucat industria chimica si globalizarea :)
    • Pt mine a functionat (Marţi, 3 februarie 2009, 16:40)

      iscandarani [utilizator] i-a raspuns lui Adela

      Am citit aceasta carte si am aplicat metoda descrisa in ea. Pt mine a functionat si am reusit sa slabesc 14 kg in aproximativ 5 luni. Problema este, dupa cum scrie si in carte, toata aceasta teorie nu trebuie vazuta ca o dieta, ci trebuie sa fie un mod de alimentatie permanent, astfel daca se vor consuma din nou zahar, paste fainoase, alcool, greutatea va incepe din nou sa urce.
  • Timp redus (Marţi, 3 februarie 2009, 13:38)

    Valentin [anonim]

    1) Ce solutii dati pentru cei care nu au timp sa gateasca (10-12 ore petrecute la servici) pentru o masa (dimineata, pranz, seara)?

    2) Cat de usor poti procura ingredientele unor mese sanatoase in aceleasi conditii (10-12 ore petrecute la servici)?
  • nu orice e natural e si sanatos (Marţi, 3 februarie 2009, 13:41)

    Dedalus [anonim]

    1. Ce inseamana "indice glicemic mic"? Care este valoarea sa, in comparatie cu valoarea satandard?

    2. Ce laborator a facut analizele pentru a determina acel "indice glicemic"?

    3. Ce inseamana reteta de paine "80%" ecologica? 80% din ce? Restul de 20% ce este?

    4. A manca sanatos nu inseamana nicidecum a manca mancaruri fara gust. Dimpotriva. Problema este ca orice dieta, adica orice interventie prin restrictie sau sporire a unor catgorii de principii alimentare poate conduce la dezechilibre. Echilibrul nutritional este atat rezultatul unor determinari stiintifice a proportiilor, cat si rezultatul metabolismului individual, al starii de sanatate si al stilului de viata.

    5. In aceste conditii, ce masuri ati luat pentru a va informa utilizatorii asupra riscurilor ridicate de asemenea recomandari privind preponderenta unor anumite categorii de alimente in hranirea zilnica?

    Asta pentru ca "natural" nu este nicidecum sinonim cu "sanatos". Spre exemplu, un copil in crestere hranit doar cu vegetale poate dezvolta forme severe de sub-nutritie, precum si diverse boli ca rezultat al slabirii generale. Cei care iau anumite medicamente nu pot consuma, spre exemplu -cascaval samd.
    • Intrebari (Miercuri, 4 februarie 2009, 18:52)

      MB [anonim] i-a raspuns lui Dedalus

      Eu cred ca in primul rind trebuie puse niste intrebari redactiei si modului in care intelege sa isi prezinte invitatii.

      Am observat si in cazul celorlalti invitati, pt ca ma intereseaza subiectul si urmaresc articolele Hotfood, o prezentare deficitara a acestora si putin profesionista - un ex, in cazul de fata : nu se pune linkul restaurantului (desi se vorbeste despre el), dar se pune cel al unui blog - inca in stare hibrida (desi cu 1/2 de zi anterior discutiei link-ul era legat de o pagina inexistenta, cu o cerasela marin in loc de cornelia marin)...de ce se cere comentatorului sa nu faca referire la marci, atita timp cit se vorbeste de aceasta faina Fibrio, care este o marca a restaurantului Fibrio ? Apoi se umple spatiul dedicat articolului cu intrebari "catchy" si menite sa trezeasca curiozitatea unui public cu "n" intrebari legate de alimentatie sanatoasa, produse de buna calitate, etc

      Nu era mai indicat sa o prezinte ca pe o persoana care incearca sa propuna ceva inovator in peisajul culinar romanesc, care, desi nu are o profesie legata de aspectul medical al problemei, are o pasiune in dezvoltarea unei diete sanatoase (dieta nu are numai sens de regim recomandat de medici) si se ghideaza dupa anumite principii pe care le putea dezvolta aici ..? Fata de care sa iti expui reticenta, incintarea, sau ce mai vreti..
      Nu stiu cine a plecat de aici cu un gust mai amar
      • ratiunea (Joi, 5 februarie 2009, 9:51)

        Dedalus [anonim] i-a raspuns lui MB

        Nu putea sa puna link la restaurant -era reclama. Desi, daca ma uit la nerusinarea unor reclame mascate de pe hotnews, incep sa ma cam indoiesc de asta...

        Da, in rest ai perfecta dreptate- invitata e o inovatoare in ale alimintatiei (cat de bine sau de rau, i-as lasa pe bucatari sa aprecieze). Nicidecum o nutritionista. Nicidecum o specialista in alimentatie "sanataoasa" (orice ar insemana aceasta sintagma).

        E foarte periculoasa aceasta confuzie, pentru ca de alimentatie depinde starea de sanatate a unui om (si a unui animal, de fapt...:-)).

        Au fost si recomandari pentru copii, si pentru adulti in ce priveste hrana.

        Nu era cazul. Fiecare om are stilul lui de viata, propriile probleme de sanatate samd. Nu poti sa-i recomanzi nici un fel de alimentatie daca nu stii astea despre el.

        Restul sunt diverse afirmatii, mai mult sau mai putin sustinute stiintific (mai degraba mai putin...) dar pana la urma, orice om are dreptul sa abereze, cu conditia insa sa nu faca rau.
        • moderare (Vineri, 6 februarie 2009, 19:05)

          MB [anonim] i-a raspuns lui Dedalus

          Eu insa cred ca invitata a fost destul de rationala in ceea ce a afirmat - in raspunsuri, atunci cind a crezut de cuviinta a zis ca nu poate discuta subiectul, care iese din sfera de cunostinte...

          Iar evitarea prajelii e benefica oricarei virste (pe linga formarea unor produsi nu foarte sanatosi prin arderea excesiva a uleiului, se pierd multe din vitamine datorita prelucrarii termice, alaturi de cresterea valorii calorice prin folosirea unei cantitati destul de importante de ulei) ...

          sau evitarea zaharului si a produselor rafinate - cu formarea unui stil de viata de la virste fragede - e celebru exemplul eschimosilor care nu aveau probleme cu dantura, iar dupa introducerea zaharului au inceput sa apara si cariile ... iar zaharul e foarte prezent in alimentele cumparate - in fulgii crocanti , in mustar, in sosuri, in iaurturile cu fructe, in piine , etc, etc ... Nimeni nu a zis sa il lasi fara prajituri pe cel mic, dar daca il inveti sa o consume moderat si mai putin dulce, dulce e foarte bine... macar ceea ce poti controla sa inveti sa controlezi de tinar - de retinut problemele cu obezitatea cu care se confrunta cei din Vest

          Si repet, cind informezi corect publicul cu cine discuta, atunci ai si intrebarile conforme (sau macar 70%) ...
  • Laptele crud vs laptele fiert sau pasteurizat (Marţi, 3 februarie 2009, 13:49)

    eli [anonim]

    buna ziua

    Am citit intr-o serie de carti de alimentatie naturista (exista si campanii internationale in acest sens www.realmilk.com, http://realmilkaustralia.com/index.php?page_id=13 etc.) ca laptele fiert sau pasteurizat are efecte negative asupra sistemului digestiv prin pierderea unor enzime cu rol in digestia compusilor laptelui. De aici si intoleranta la lactoza care a crescut atat de mult in ultimii ani.

    Din experienta dumneavoastra, ce parere aveti despre acest subiect?

    Multumesc.
    • Vesti proaste despre lapte (Marţi, 3 februarie 2009, 19:14)

      mens sana [anonim] i-a raspuns lui eli

      Nici un mamifer nu consuma in mod natural lapte dupa intarcare. Puii de mamifere (inclusiv om) produc niste enzime pentru digestia caseinei (proteina din lapte), cheagul folosit pt producerea branzei. Productia acestor enzime se opreste dupa intarcare, si din cauza asta, adultii au in mod normal intoleranta la lactoza si nu digera bine laptele.

      Caseina este specifica speciei, caseina din laptele de vaca nu e la fel cu cea din laptele uman. Fiecare lapte are o compozitie specifica tipului de dezvoltare potrivit puiului. Dezvoltarea unui vitel e axata pe cresterea sistemului osos si muscular, de asta isi dubleaza greutatea intr-un timp mult mai scurt ca omul. La om creierul se dezvolta mai mult, laptele uman are cel mai scazut continut de caseina.

      Consumul de lapte si produse lactate e asociat cu multe boli, printre care alergii, diabet, osteoporoza, cancere, infectii, constipatie etc Nu e locul aici sa dezvolt.
      • vesti proaste despre lapte? (Miercuri, 4 februarie 2009, 16:49)

        MB [anonim] i-a raspuns lui mens sana

        sau despre ce ajunge "accidental" in el? sau despre cit si ce anume consumam?

        Daca te uiti de curiozitate la pastorii mongoli (si nu numai) cum arata, in conditiile in care beau zilnic lapte, poate ai sa revizuiesti un pic analiza datelor pe care le detii.

        Nu te intrebi cum de apar acum (!) asa multe eczeme, alergii, tulburari digestive date de "intoleranta la lactoza" ? Eu cred ca daca era istorie veche si asa raspindita, ar fi fost destul de prezenta in scrierile celor vechi (si fara indoiala, se gasea "impricinatul" de mai mult timp si eliminat)

        Sau putem discuta de cite lactate consumi zilnic - pe linga lapte si derivate - unt , smintina,brinzeturi, iaurt, lapte batut, kefir, etc + produsele minunate (nu lactate) din supermarketuri cu adaosuri de proteine din lapte
  • La revedere (Marţi, 3 februarie 2009, 14:31)

    Redactia [hotnews.ro]

    Intalnirea s-a incheiat. Doamna Cornelia Marin a promis ca, in limita timpului disponibil, va raspunde in viitorul apropiat si celorlalte intrebari deja postate de dumneavoastra.
    • ma cam indoiesc... (Marţi, 3 februarie 2009, 22:56)

      Dedalus [anonim] i-a raspuns lui Redactia

      Chiar sunt curios sa vad daca imi raspunde. Multumesc.
  • cereale (Marţi, 3 februarie 2009, 14:42)

    Lumi [anonim]

    cum recomandati consumul de cereale din orz, secara, grau..: consumate asa cum se gasesc sau fierte inainte in apa?
    • fierte, cred eu (Marţi, 3 februarie 2009, 23:12)

      Lara [anonim] i-a raspuns lui Lumi

      mananc orz de vreo 3 ani de zile, si intotdeauna l-am fiert. cel mai mult imi place fiert cu lapte.
      o cunostinta (o fata din Japonia) n-a stiut ce sa faca, cred ca nici n-a citit instructiunile, si a mancat orz nefiert. i s-a umflat in burta, si i-a fost destul de rau.

      cred ca si celelalte cereale trebuie fierte - eu manac orz cu orice - fructe si miere, sau branza, sau ulei de masline cu mirodenii + peste prajit/conserva.
  • restaurant (Miercuri, 4 februarie 2009, 17:07)

    popescu iuliana [anonim]

    As dori sa stiu adresa restaurantului d.vs.
    Multumesc
  • Mancare sanatoasa in fum gros de tigara (Miercuri, 4 februarie 2009, 18:47)

    Mimi [anonim]

    Scuzati impertinenta, dar mancarea sanatoasa si fumul gros de tigara nu prea merg impreuna.

    Cum promovati un stil de viata cand eu, clientul, sunt obligat sa consum "sanatoasele" alimente in fum de tigara?

    M-am entuziasmat degeaba fata de acest restaurant. Noroc ca exista altele care promoveaza cu adevarat un stil de viata sanatos, sunt mai putin comerciale. Dar asta e f bine!
  • faina (Joi, 5 februarie 2009, 16:55)

    dora [anonim]

    faina cu indice glicemic mic si care poate fi cumparata- deocamdata prin curier - este de gasit la adresa www.slabestimincind.ro! este un site al dr care a descoperit faina cu indice glicemic mic si pina va aparea in magazine o puteti cumpara astfel ! aveti acolo toate explicatiile si retetele !
  • mancarea sanatoasa (Duminică, 8 februarie 2009, 17:08)

    magda [anonim]

    puteti sa imi trimiteti va rog cateva retete sanatoase pentru ca tin un regim foarte strict fara carne si produse lactate,fara prajeli si nu pot manca doar cruditati.am un neo la san operat si doar 30 de ani.va multumesc
  • alimentatie sanatoasa (Marţi, 24 martie 2009, 15:50)

    mihai [anonim]

    1. Am unele probleme cu ficatul (am avut hepatita). As dori sa stiu daca in aceasta situatie pot manca peste oceanic (gras), care am auzit ca are acizi grasi foarte sanatosi pentru organism (colesterol).
    2. Am citit de curand ca sucurile naturale obtinute prin folosirea unui storcator, nu sunt sanatoase deoarece creste riscul aparitiei diabetului, ca urmare a lipsei fibrelor din sucuri, lucru care nu se intampla in cazul consumarii fructelor crude.
    Daca asa este ce bauturi naturale sunt sanatoase?
  • a venit vara putem evita fumul de tigare (Vineri, 1 mai 2009, 21:51)

    romelia [anonim]

    Bine ca exista restaorante cu asa produse excelente cum e FIBRIO doamnelor, decat sa mergi in alte locuri( de fite in Dorobanti cum ar fi FRENCH BAKERY PRAJITURILE SUNT DE GROAZA) sa ajungi prin spitale apoi, sunt nefumatoare si eu dar acum iesim afara la terasa e cald. sau le luam la pachet la iarba verde.
  • intrebarea nr 22 mariana (Marţi, 12 mai 2009, 20:06)

    mariazet [utilizator]

    am inceput un regim de slabit si pentru ca sant din provincie si nu am acces la faina dv am inlocuit painea cu mamaliga .As vrea sa stiu este bine sa fac acest lucru desi recunosc ca acum consum un pic mai multa mamaliguta decat de obicei.Este neaparat nevoie sa consum paine ? Am o alimentatie deficitara daca nu consum paine deloc ?
  • carte de gatit (Sâmbătă, 16 mai 2009, 16:08)

    maria [anonim]

    daca aveti carte de gatit? cu soia si tofu si ce ar mai include poate dulciri
  • CURA DE SLABIRE (Duminică, 10 ianuarie 2010, 16:16)

    PANAIT PETRONELA [anonim]

    Buna ziua!Am 22 de ani,1.72m, 74 kg ,Imi doresc s slbesc insa nu reusesc,a-si dori si eu niste sfaturi sau un regim de viata sanatos.Va multumesc
  • cura de slabire+carte de bucate (Marţi, 13 aprilie 2010, 17:01)

    hosu eugen [anonim]

    Am un transplant de ficat de 3 ani de atunci am luat proportii si mi a spus Irinel Popescu sa am grije ce maninc,mai am si diabet (capatat in spital de la perfuziile facute)+o ventratie.Va rog mult daca puteti sa-mi recomandati de unde pot cumpara faina si o carte de bucate sau ce imi recomandati. Va multumesc si sper ca voi primi un raspuns
  • salata de varza? (Joi, 14 februarie 2013, 23:09)

    EMY [anonim]

    buna seara!urmaresc mereu emisiunea dumneavoastra si in emisiunea de azi am vazut ca a preparat o salata de varza dar nu stiu ce a pus in ea imi puteti spune daca se poate si as dori sa stiu cum putem sa folosim sardinele eu mananc mereu salata cu ton si porumb si nu reusesc sa slabesc
    mai folosesc si batoane care inlocuiesc o masa sunt bune?
    .astept raspuns va multumesc frumos
  • ajutor, vreau sa slabesc (Vineri, 15 februarie 2013, 20:14)

    badila severica [anonim]

    Buna seara. Am 39 de ani, 1,60m si 75 kg. Vreau tare mult sa slabesc dar se pare ca regimul meu de a manca nu e sanatos .Am mare nevoie de un regim bun de cateva retete.As avea nevoie de ajutorul dumneavoastra daca se poate. Va multumesc din suflet . La revedere.
  • retete (Sâmbătă, 23 februarie 2013, 19:24)

    ramona [anonim]

    doresc sa cumpar o carte de retete a dumneavoastra unde o pot gasi
  • cafea (Duminică, 3 martie 2013, 15:30)

    ioana [anonim]

    Am inteles ca se poate substitui cafeau cu un amestec de ceaiuri, as dori sa stiu ce ceaiuri trebuiesc folosite, deoarece as vrea sa renunt la cafea.
  • AJUTOR!Vreau sa slabesc!! (Luni, 18 martie 2013, 14:05)

    andreea [anonim]

    Buna,Cornelia ma numesc Andreea am 26 de ani,1,68 m si 81 kg.Sunt disperata si depresiva din cauza greutati mele m-as dori din tot sufletul sa slabesc dar nu stiu sa-mi prepar mancarea,ti-as fi recunoscatoare daca m-ai putea ajuta cu niste retete,nu sunt gurmanda si as putea tine orice dieta dar am nevoie de un AJUTOR !!!Multumesc frumos si sper ca ma vei ajuta.
  • cornelia marin (Vineri, 22 martie 2013, 23:22)

    alina [anonim]

    sunt o mamica care a dat nastere unei fetite si asi dori sa va pun o intrebare.pot sa tin vre-o cura de slabire daca alaptez la san si daca da imi puteti recomanda ceva va rog ca am ramas cu ffffffffffoarte multe kg dupa nastere . va multumesc frumos si astept un raspuns
  • vreau sa slabesc (Marţi, 26 martie 2013, 21:11)

    andries florica [anonim]

    am 33de ani si68kg asi dori sa slabesc 10kg .timpu nu-mi permite sa fac sport .va rog din suflet daca ati putea sa-ma ajutati cu un meniu pt toata saptamina astept un raspuns va multumesc
  • mancare (Joi, 28 martie 2013, 22:22)

    filote mihaela [anonim]

    pot inlocui orezul cu quinua pt a face sarmalute de post?sau poate aveti o reteta mai buna decat cea traditionala.
  • alimentatie sanatoasa (Vineri, 29 martie 2013, 18:03)

    magda [anonim]

    buna ziua

    amnevoie de un nr tel. pt a va contacta sau pt a face o programare.cred eu ca ma puteti ajuta,eu cred ca gatesc sanatos nu imi lipsesc legumele de pe masa salatele sant preferatele mele pestele carnea niciodata prajite,painea nu ma intereseaza o mananc rar si bineinteles facuta in casa ,dar nu am avut mereu o astfel de alimentatie,am locuit intr-o alta tara unde am invatat sa gatesc sanatos unde oameni pun mult pret pe ceea ce maninca si totusi am acumulat 20 kgdupa 2 nasteri ,.am 34ani.UNDE GRESESC?MULTUMESC!
  • resturant (Duminică, 7 aprilie 2013, 22:14)

    andrei [anonim]

    unde se gaseste restaurantul dv-stra
  • Vreau sa slabesc (Luni, 13 ianuarie 2014, 23:01)

    Elena [anonim]

    Buna ziua,

    Intrebarea mea este, daca am probleme de sanatate, adica probleme cardiace, in ce masura as putea slabi, avand in vedera ca trebuie si mult sport ?
    Multumesc,
  • Alimentatia unei zile (Duminică, 16 februarie 2014, 14:38)

    Nina [anonim]

    Cornelia spune-mi si mie programul unei zile .
    Multumesc


Abonare la comentarii cu RSS


Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri