Barbatii si femeile pacatuiesc in feluri diferite si, drept urmare, ei pasesc in Iad pe porti separate, sustin oficialii de la Vatican, potrivit TimesOnline. Cercetatorii precizeaza ca barbatii tanjesc prea mult dupa placerile carnale si sunt, astfel, mai predispusi sa comita pacate trupesti decat femeile, care se fac vinovate de prea multa trufie.

Potrivit unui studiu efectuat de Biserica Catolica, cel mai comun pacat la femei este mandria, in timp ce la barbati apetitul exagerat a fost surclasat doar de pofta de sex. Mai mult, si pedepsele sunt diferite: sufletele barbatilor pacatosi sunt arse in flacarile iadului, iar cele ale femeilor sunt trase pe roti imense.

"Nu se poate discuta despre egalitate sexuala cand vine vorba de pacatosi, caci barbatii si femeile pacatuiesc in feluri diferite. Cand ne uitam la viciile oamenilor, observam ca barbatii au experiente diferite fata de femei", a declarat monseniorul Wojciech Giertych, teologul personal al Papei, pentru publicatia “L'Osservatore Romano”.

Potrivit oficialului catolic, barbatii pacatuiesc in principal prin poftele trupesti, urmate de trandavie, ura, mandrie, invidie si lacomie. Pentru femei, cele mai sigure cai catre Iad - ordonate dupa gravitate - sunt mandria, invidia, ura, pofta de sex si lenea.

Studiul a fost bazat pe confesiunile pe care credinciosii le-au facut preotului Roberto Busa, un initiat iezuit in varsta de 95 de ani, noteaza site-ul Ananova, citat de Agerpres.