​Madalina are 40 de ani, un magazin online pe care il conduce singura, doi copii pe care ii duce singura la mare, la munte, la pian, la desen si conduce masina cu drag. Cand a inceput sa fie sofer partener Uber un prieten i-a dat un suport de telefon, iar altul un spray paralizant sa il tina in buzunar.

Cum ai ajuns sofer partener Uber?

Foloseam Uber si imi place foarte tare ideea. Mi se intampla de foarte multe ori sa nu iau un taxi pentru ca nu aveam bani cash sau aveam de 100 de lei si soferul nu avea rest. Si ma enerva la culme. Eram intr-un club si la plecare am comandat Uber Select. Am dat peste o femeie care conducea si am intrebat-o cate ceva: “de ce faci si cum faci asta? nu consuma masina prea mult?

A doua oara iarasi am nimerit-o, i-am pus intrebarile care ma apasau pe mine, de genul “ai intalnit pasageri care s-au luat de tine?”. Si tot vorbind cu ea am aflat ca stii cine este persoana care urca in masina, daca ti se intampla ceva, doamne fereste, poti sa il gasesti, ce ore isi alege, cum a reusit sa isi gaseasca programul sa ii fie cel mai bine, cum consuma mai putin masina, care sunt cele mai bune comenzi. Acesta a fost momentul in care am zis “ok, maine ma duc la Uber”.

Primele reactii

Un prieten mi-a dat un suport de telefon, un alt prieten mi-a adus un spray paralizant sa il tin in buzunar. “Nu fi nebuna, daca ajungi pe nu stiu unde, ai doi copii acasa…”. Si tatal lor, care mi-a zis: “esti foarte tare, nici nu imi fac griji”. In prima seara m-a sunat sa ma intrebe daca am ajuns acasa: “Da, am ajuns, stai linistit, nu este nicio problema”. De atunci nu m-a mai intrebat ce mi se intampla sau ce fac.

Oamenii s-au obisnuit foarte repede. Am un magazin online pe care il duc singura cap-coada, doi copii pe care ii duc la mare, la munte, la pian, la desen… singura, asa ca reactiile lor au fost: “doar tu putea sa faci asta!” sau “ce nebuna esti!”.

Reactiile copiilor

Pentru ei a fost un soc pentru ca masina este in fiecare zi curata. Le spun sa aiba grija sa nu murdareasca masina si ei se intreaba ce a patit mama. Atatia ani de zile au varsat sucuri, mancare si acum brusc e curat.

Exista diferente intre femei si barbati la volan?

Unele femei au si alte preocupari la volan, le vad cu ruj, cu telefon, cu tot felul de alte lucruri pe langa

De foarte multe ori, dupa ce imi dau seama ca m-am enervat din cauza soferului din fata, cand am depasit si am realizat ca este o femeie, mi-am spus “na, era normal, era o femeie”, chiar si eu spun lucrurile acestea uneori. Imi dau seama ca unele femei au si alte preocupari la volan si le vad cu ruj, cu telefon, cu tot felul de alte lucruri pe langa, copiii sunt alandala prin spate. Si atunci, da, unii pot spune ca nu suntem neaparat cele mai bune soferite sau cele mai atente. Eu am fost obligata sa conduc in mare parte de cand sunt mama, dar mi-a placut sa conduc masina, ma relaxeaza, imi cunosc masina. Toata lumea imi spunea “esti nebuna sa pleci cu copiii?” In fiecare weekend conduceam, plecam la mare, la munte, dupa ce luam copiii de la scoala, deja cu bagajele facute.

Atunci cand iti place ceva, il faci altfel. E ca in orice relatie. Daca nu mai este implicare si placere in ceea ce faci, este o relatie care dauneaza. Chiar daca nu vezi la inceput, la un moment dat te doare capul, te ingrasi, esti obosita. Sunt semne pe care le ignoram, dar sunt raspunsul la ceea ce facem noi, pentru ca nu facem cu drag. Si pana la urma nu cred ca mai avem alta viata si e pacat sa facem ceva ce nu ne place.

Reactia pasagerilor

Toata lumea e mirata in primul rand cand vine o femeie sa ii ia, apoi masina mea este spectaculoasa, acoperisul se desface si se vede soarele si cerul, unii pasageri sunt deschisi la discutie, altii pur si simplu isi vad de viata lor, dar in primele zile intr-adevar am stat cu spray-ul in buzunar, ma gandeam ca poate o sa fie nevoie. Acum imi dau seama ca nu va fi nevoie de asa ceva. Nu am simtit niciodata pericol.

Momente neplacute sau mici incidente

A fost o doamna care a facut comanda si nu am ajuns in 15 minute nicicum. E un timp estimat si care la un moment dat se tot schimba pe parcurs, in functie de trafic. M-a sunat si mi-a spus ‘’am doua premiere la Uber: prima este ca ati intarziat si a doua este ca sunteti femeie.”

Sunt oamenii incantati cand vad ca a venit sa ii ia o femeie?

Da, reactiile sunt foarte placute, sunt impresionati cand vad ca vine o doamna. La prima sau a doua comanda au fost doi tineri, care s-au urcat si au spus “ok, sa mergem unde vrei tu”. Le-am zis “mai intai sa va duc unde vreti voi si apoi….”. Sunt impresionati de masina, de faptul ca eu conduc in liniste, incet, conduc de drag, incerc sa evit toate gropile. A fost un domn care, dupa ce am ajuns si am oprit cursa, a ramas vreo 7-8 minute de vorba. Si nu incerca sa ma “agate”, vorbeam despre copii, imi povestea ca are fete de 1 an si jumatate si ii spuneam ce o sa urmeze.

Ce le-ai transmite femeilor care vor sa incerce Uber?

Sa incerce linistite. Asa cum este Uber sunt multe alte activitati pe care de foarte multe ori te intrebi daca este bine sa le faci sau nu si cantarim prea mult diverse lucruri. Nu stii daca este bine un lucru pana nu incerci. Este bine pentru mine, poate nu este bine pentru tine. Cred ca cel mai bine este sa devina utilizatoare intai. Trebuie sa intelegi, sa te simti confortabil si sa simti ce inseamna Uber pentru tine.

Ai oameni care te-au inspirat de-a lungul vietii in alegerile tale, mentori?

Am in jurul meu foarte multi oameni buni

Nu stiu daca am mentori, dar in jurul meu am foarte multi oameni buni. Chiar daca m-am despartit de fostul meu sot, il admir foarte mult. Este un om pe care ma bazez ca imi da un raspuns corect, fara sa aiba vreun interes, in orice decizie as lua din punct de vedere personal si profesional, daca am dubii. La fel, am prieteni de la 23 de ani pana la 60 de ani in jurul meu, sunt oameni de la care ma alimentez cu cate ceva.

Un mesaj de 8 martie pentru femei

Sa se pretuiasca mai mult. Avem tendinta noi, femeile sau fetele, de a accepta mai usor diverse lucruri pe care nu ar trebui sa le acceptam, la job, in familie. Cred ca la un moment dat, daca noi ne-am respecta mai mult pe noi si oamenii in general s-ar respecta mai mult pe ei, ar atrage in jurul lor mai mult din ceea ce le face bine, din ceea ce le place. Sunt foarte multe lucruri… ne plangem de aerul poluat, dar nu iesim in parc, ne plangem ca suntem grasi dar nu ne miscam si mancam in continuare prost. Nu cred ca exista vreun om care are norocul sa vina cineva sa-i spuna “uite, astea sunt cheile de la masina, de la casa, contul, cardul, du-te si vezi lumea!”.

Citeste si celelalte episoade: