Havasi, cel mai rapid pianist al lumii, se va afla toamna aceasta pentru prima data la Bucuresti, in cadrul spectacolului Symphonic Red Concert Show. Programat sa aiba loc pe 15 noiembrie, la Sala Palatului, show-ul si aduce pe aceeasi scena peste 50 de instrumentisti, un cor acompaniat de tobosari japonezi, instrumente exotice si 15 solisti din intreaga lume, informeaza organizatorii.

Symphonic Red Concert ShowFoto: Amphitrion

Recunoscut drept unul dintre cei mai talentati compozitori si interpreti ai noii generatii, detinator a sapte discuri de platina, Havasi a cautat mereu sa inoveze reteta clasica a unui concert de pian, abordand nenumarate stiluri muzicale. In noiembrie 2009, artistul a fost recunoscut drept cel mai rapid pianist al lumii, stabilind astfel un nou record mondial.

Fascinat de combinatiile inedite de instrumente si culturi muzicale diferite, Havasi a construit in timp un spectacol eclectic ce reuneste peste 100 de artisti sub un singur nume: Symphonic Red Concert Show. Spectacolul are la baza o suita impresionanta de compozitii nascute dintr-o fuziune de stiluri si sonoritati diverse.

Greu de incadrat in parametrii unui singur stil muzical, creatia lui Havasi este sinonima si cu aparitia unui nou gen de muzica pe care chiar managerul trupei REM l-a descris simplu drept world classical music - o imbinare de ritmuri clasice si pop, new wave si world music.

Bilete pentru spectacolul ce avea loc pe 15 noiembrie, la Sala Palatului, pot fi cumparate in reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, libraria Mihai Eminescu, Sala Palatului sau online, pe www.myticket.ro. Preturile sunt cuprinse intre 100 si 300 de lei.