​Actorii Draga Olteanu Matei si Mircea Albulescu au primit astazi cate o stea pe Aleea Celebritatilor (Walk of Fame) din Piata Timpului Bucuresti. "Datorita dumneavoastra eu am fost actrita. M-am straduit din toata inima sa va bucur si sa va sustin starea de bine. Atat cat voi mai fi in viata voi face acelasi lucru", a multumit Draga Olteanu Matei publicului. Tot in cadrul ceremoniei de decernare, Mircea Albulescu a explicat de ce "sute, daca nu chiar mii de alte vieti care stau aici, asternute la picioarele dumneavoastra!"

Draga Olteanu si Mircea Albulescu pe Walk Of FameFoto: Pi2

In cadrul evenimentului, cei doi mari actori ai scenei romanesti au primit si cate o stea de aur.

Draga Olteanu Matei: "Dupa Dumnezeu, va multumesc tuturor dumneavoastra, cei care ati venit aici si cei care nu sunt aici, pentru ca datorita dumneavoastra eu am fost actrita, datorita dumneavoastra m-am straduit din toata inima sa va bucur si sa va sustin starea de bine. Atat cat voi mai fi in viata voi face acelasi lucru".

Actrita a dedicat steaua primita orasului Piatra Neamt, "orasului care m-a adoptat, cu toate ca eu sunt bucuresteanca din mosi-stramosi si sunt a Bucuresti pentru totdeauna".

Mircea Albulescu: "De curand, un domn care arata ca mine, poate ceva mai tanar, m-a oprit pe strada si mi-a spus pe nume, ca sa inteleg ca stie cu cine vorbeste. Si atunci mi-a spus: "Domnule!" - nu a repetat numele. "As vrea foarte mult sa ma initiati in tainele artei actoricesti!".

Marturisesc ca am fost foarte surprins. M-am uitat la dansul, ma vedeam pe mine, "ce dumnezeu o mai vrea si omul asta?". Si atunci i-am spus: "Nu va-nteleg! De ce?" Si omul mi-a spus: "Vreau sa traiesc si alte vieti!". "Adica vreti sa traiti mai mult?" "Nu, nu, nu!" "Vreti sa traiti mai bine?" "Nu, nu, nu!" "Domnule Albulescu, vreau sa traiesc si alte vieti!"

Acum, uitandu-ma la dumneavoastra, inteleg ce a vrut sa spuna! Dumneavoastra doamnelor, dumneavoastra domnilor, bunii mei, iata sute, daca nu chiar mii de alte vieti care stau aici, asternute la picioarele dumneavoastra!"

Pe Aleea Celebritatilor din Piata Timpului stralucesc deja stelele altor mari personalitati:

  • Florin Piersic
  • Victor Rebengiuc
  • Radu Beligan
  • Amza Pellea (postum)
  • Maia Morgenstern
  • Alexandru Tocilescu
  • Tamara Buciuceanu-Botez
  • Ileana Stana Ionescu
  • Sebastian Papaiani

Vezi aici ce au declarat Florin Piersic, Victor Rebengiuc si Radu Beligan dupa ce si-au primit propriile stele pe Walk Of Fame-ul romanesc.

Aleea Celebritatilor (Walk of Fame) este un proiect cultural care gazduieste stelele celor mai cunoscuti artisti romani din lumea filmului si a teatrului, in semn de pretuire a valorilor culturale din Romania. Initiat de Teatrul Metropolis si Cocor, deja celebrul Walk of Fame romanesc a debutat in ianuarie 2011.

Despre Draga Olteanu Matei

Nascuta pe 24 octombrie 1933 la Bucuresti, Draga Olteanu-Matei a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din Capitala in 1956. Cariera ei se intinde pe parcursul a peste 50 de ani in care a incantat spectatorii romani interpretand sute de personaje in film, teatru si televiziune.

stea Draga Olteanu Matei

stea Draga Olteanu Matei

Foto: Pi2

Roluri antologice din filme care au marcat istoria cinematografului romanesc de public, precum Cucoana Chirita (r. Mircea Dragan, 1986), Ilustrate cu flori de camp (r. Andrei Blaier, 1974), Nea Marin Miliardar (r. Sergiu Nicolaescu, 1979) sau Buletin de Bucuresti (r. Virgil Calotescu, 1982). De asemenea, Draga Olteanu-Matei apare intr-unul dintre filmele importante pentru cinematografia romaneasca a anilor 1990, Faimosul paparazzo (r. Nicolae Margineanu, 1999).

Draga Olteanu-Matei a debutat in film cu un rol in lung metrajul Blanca (1955), regizat de Mihai Iacob si Constantin Neagu, in distributia caruia se regaseau, printre altii, Amza Pellea si Silvia Popovici. Alaturi de acestia doi, dar si de actori precum Marin Moraru, Gheorghe Dinica, Stefan Iordache, Victor Rebengiuc sau Tamara Buciuceanu-Botez, Draga Olteanu-Matei este una dintre cele mai importante personalitati ale generatiei sale de actori.

Dupa pensionarea sa de la Teatrul National din Bucuresti, in 2007, Draga Olteanu-Matei s-a retras la Piatra Neamt, unde si-a infiintat propria companie: Teatrul Vostru – primul teatru particular din Romania cu actori neprofesionisti, ramanand astfel aproape de lumea artelor spectacolului.

Cunoscuta actrita a primit in 2010 Premiul Gopo pentru Intreaga Cariera.

Despre Mircea Albulescu

Mircea Albulescu, pe numele sau adevarat Albulescu Iorgu, s-a nascut in 4 octombrie 1934. Isi incepe cariera ca artist amator in echipa de teatru la Ateneul Popular “Ana Ipatescu”, iar in 1950 este angajat la Teatrul National ca actor de figuratie. Intre 1952 - 1956 devine student al I.A.T.C. la clasa Aurei Buzescu.

Intre anii 1956 - 1998 Mircea Albulescu este actor la Teatrul Municipal din Bucuresti, Teatrul de Comedie din Bucuresti si Teatrul National din Bucuresti.

stea Mircea Albulescu

stea Mircea Albulescu

Foto: Pi2

In film Mircea Albulescu a interpretat peste 70 de roluri. Actorul este membru al Uniunii Ziaristilor si a colaborat multi ani cu reviste dedicate teatrului si cinematografiei. Mircea Albulescu este si autor de versuri si proza scurta.

Cariera lui Mircea Albulescu include roluri in filme precum "Dacii" (1967), "Aventurile lui Tom Sawyer" (1968), "Moartea lui Joe Indianul" (1968), "Prea mic pentru un razboi atat de mare" (1970), "Mihai Viteazul" (1970), "Bariera" (1972), "Lupul marilor" (1972), "Dincolo de nisipuri" (1974), "Actorul si salbaticii", "Cursa" (1975), "Zile fierbinti" (1975), "Cel mai iubit dintre pamanteni" (1993) sau "Craii de Curtea-veche" (1995).