Primarul Sorin Oprescu a aprins, duminica seara, din Piata Timpului, luminile de sarbatori din centrul Capitalei, fiind pornite si hologramele de pe Cercul Militar, cladirea ASE, Facultatea de Arhitectura si Piata Roma de la intrarea in Centrul Istoric, relateaza Mediafax.

Sorin Oprescu a aprins luminile de sarbatori din CapitalaFoto: Agerpres

Startul sarbatorilor de iarna in Capitala a fost dat de primarul Sorin Oprescu la ora 18.30, din Piata Timpului, evenimentul fiind transmis live pe fatada magazinului Cocor.

"La multi ani, Bucuresti! La multi ani, Romania!" le-a urat primarul Sorin Oprescu bucurestenilor, inainte de a apasa butonul de la care au fost aprinse luminile de sarbatori din Capitala.

Bucurestiul a fost iluminat festiv cu peste 2,6 milioane de beculete ecologice, de tip LED. Pe langa milioanele de beculete, Academia de Studii Economice, sediul vechi al Primariei Capitalei din Bulevardul Regina Elisabeta, Cercul Militar National, Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu", dar si locuri reprezentative precum Piata Roma, situata la intrarea in Centrul Istoric, sunt "impodobite" cu holograme cu tematica sarbatorilor de iarna.

In acest an, luminile de sarbatori sunt aprinse in trei etape. Duminica, la ora 18.30, au fost aprinse beculetele din zonele Piata Victoriei, Bulevardul Lascar Catargiu, Piata George Enescu, Bulevardul Unirii - Mircea Voda - Piata Constitutiei, Piata Romana, Bulevardul Gheorghe Magheru, Bulevardul I.C. Bratianu, Piata Universitatii - fantana de langa Facultatea de Arhitectura, Calea Victoriei, Piata Roma - intrarile in Centrul Istoric, Piata Sfantul Anton, Podul Natiunile Unite. De asemenea, au fost pornite hologramele care impodobesc Cercul Militar, cladirea ASE, Facultatea de Arhitectura si Piata Roma.

Urmatoarele lumini vor fi aprinse in noaptea de duminica spre luni, in Piata Constitutiei, Bulevardul Regina Elisabeta, Soseaua Kiseleff, Piata Victoriei, Arcul de Triumf, fiind pornita holograma de pe sediul vechi al Primariei Capitalei din Bulevardul Regina Elisabeta.

Ultimele lumini de sarbatori vor fi aprinse in noaptea de luni spre marti, pe Soseaua Kiseleff, Arcul de Triumf, Piata Presei Libere, Bulevardul Aviatorilor, Bulevardul Constantin Prezan, Fantana Miorita, Soseaua Bucuresti-Ploiesti, Bulevardul Dacia, Calea Dorobanti, Piata Operei, Pasajul Pipera-Tunari si in Piata Spania.

Iluminatul de sarbatori in Capitala va fi complet aprins marti, 6 decembrie. Cele peste 2,6 milioane de beculete vor ilumina de sarbatori trasee de 21,3 kilometri.