​Dupa concertele sustinute in Capitala in 2007 (Sala Palatului), 2009 (Teatrul de Opereta) si 2010 (Zone Arena), orchestra Pink Martini revine in Romania in luna mai, cu ocazia turneului de promovare a albumului "A Retrospective", informeaza organizatorii. Formatia va concerta pe 26 mai in Bucuresti (la Sala Palatului) si pe 29 mai in Cluj-Napoca (Sala Sporturilor Horia Demian).

Pink MartiniFoto: pinkmartini.com

Formatia Pink Martini a fost infiintata in 1994, in Portland, Oregon (Statele Unite), la initiativa lui Thomas Lauderdale (pian). In prezent, trupa este alcatuita din 12 membri si are un repertoriu multingvistic.

"Pink Martini se inspira din musical-urile romantice de la Hollywood din anii 40 sau '50 ... cu o perspectiva mai globala. Scriem o multime de melodii ... dar cantam si piese precum „Andalucia” a lui Ernesto Lecuona sau "Amado Mio", din filmul "Gilda" al Ritei Hayworth ... Intr-un anumit fel, facem arheologie muzicala, fiindca sapam prin inregistrari din trecut si redescoperim cantece minunate", spune liderul trupei, Thomas Lauderdale.

Componenta: Thomas Lauderdale (pian), China Forbes (voce), Timothy Nishimoto (voce si percutie), Robert Taylor (trombon), Gavin Bondy (trompeta), Phil Baker (bas), Dan Faehnle (chitara), Pansy Chang (vioara), Nicholas Crosa (vioara), Brian Lavern Davis (congas, tobe si percutie), Derek Rieth (percutie), Martín Zarzar (tobe).

Discografie Pink Martini: Sympathique (1997), Hang On Little Tomato (2004), Hey Eugene! (2007), Discover the World: Live in Concert DVD (2009), Splendor In The Grass (2009), A Retrospective (2011).

Vezi aici site-ul trupei, pagina de myspace, dar si conturile de twitter si facebook.

Urmand albumul „A Retrospective”, concertul de pe 26 mai va face o trecere in revista a celor 16 ani de cariera Pink Martini si va include cele mai apreciate piese ale orchestrei: "Una Notte a Napoli", "Hang On Little Tomato", „¿Donde Estas Yolanda?", "Hey Eugene”, "Sympathique (Je ne veux pas travailler)", "Lilly", "Que Sera Sera" sau "Amado Mio".

Biletele intra in vanzare de astazi, 8 februarie, si pana pe 19 februarie pot fi achizitionate la preturi promotionale: 88 lei, 112 lei, 136 lei, 160 lei, in functie de categorie. Incepand cu data de 20 februarie, tichetele costa 110 lei, 140 lei, 170 lei sau 200 lei. Se pot cumpara online, pe www.eventim.ro, sau prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas, librariile Carturesti). Biletele pot fi achizitionate si in doua rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polona nr. 15. Eveniment organizat de Events.