​Dupa spectacolele sustinute in 2008 si 2009, Chick Corea revine in Bucuresti anul acesta, pe 20 martie, alaturi de Gary Burton. Evenimentul va avea loc la Sala Palatului, de la ora 19:30, informeaza un comunicat remis redactiei HotNews.ro. Cei doi artisti se afla, in primavara acestui an, intr-un turneu de promovare care marcheaza lansarea unui album in duet, intitulat "Hot House".

Gary Burton si Chick CoreaFoto: Captura Vimeo.com

Chick Corea este unul dintre cei mai cunoscuti artisti de jazz, castigator de premii Grammy, compozitor prolific si virtuoz al pianului. Cu o activitate in domeniu de peste patru decenii, Chick Corea are una dintre cele mai complexe cariere din lumea jazz-ului, varietatea genurilor pe care le-a abordat si versatilitatea sa artistica aducandu-i supranumele de "Cameleonul". Chick Corea a abordat, de-a lungul timpului, un numar impresionant de genuri muzicale, a facut parte din primul val jazz fusion (ca membru al trupei de rock si funk a lui Miles Davis) si este fondatorul trupei de jazz "Return to Forever".

Gary Burton, vibrafonist de talie mondiala, a dezvoltat de-a lungul timpului o tehnica proprie, stilul sau fiind preluat la scara larga de alti muzicieni din domeniu. Gary Burton este, de asemenea, cunoscut pentru lansarea stilului jazz fusion, pentru popularizarea duetului in jazz si este, in acelasi timp, una dintre personalitatile majore in predarea jazz-ului. De-a lungul anilor, a fost nominalizat pentru 15 premii Grammy si a castigat 6 dintre ele.

Biletele se gasesc online pe www.vandbilete.ro www.bilete.ro, www.blt.ro, www.biletoo.ro, www.eventim.rosi la casele de bilete ale Salii Palatului si Teatrului National de Opereta “Ion Dacian”.

In functie de categorie, pretul unui bilet este de:

  • 300 de lei - categoria VIP
  • 200 de lei - categoria I
  • 150 de lei - categoria a II-a
  • 100 de lei - categoria a III-a
  • 75 de lei - categoria a IV-a

Concertul prezentat de Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" este al doilea dintr-o serie de evenimente speciale, alaturi de organizarea anuala a Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical "Viata e frumoasa!".

Corea & Burton: "Hot House," New Album and Tour w/ Harlem String Quartet from Chick Corea on Vimeo.