Mormantul lui Tipsy, un caine canis negru, inmormantat de stapana sa cu o zgarda batuta cu diamante, a fost profanat la inceputul lunii februarie, au anuntat joi surse politienesti, citate de AFP.

O amaricanca bogata, casatorita cu un industrias francez, l-a inmormantat in 2003 pe Tipsy cu o zgarda cu diamante in valoare de 9.000 de euro, in cimitirul pentru caini din Asnieres-sur-Seine, in apropiere de Paris.

Cimitirul a fost inchis cateva zile pentru efectuarea anchetei si pentru restaurarea impozantului mormant de marmura al lui Tipsy.

Cimitirul pentru caini din Asnieres este considerat primul cimitir pentru animale din lume. Fondat la sfarsitul secolului al XIX-lea, el adaposteste ramasite de animale domestice - caini, pisici sau pasari - dar si alte animale, precum lei. Pentru unele animale au fost ridicate cavouri sau monumente impozante.

In acest cimitir este inmormantat cainele Rintintin (unul dintre descendentii sai, Rintintin al IV-lea, a fost actorul unui celebru serial televizat), caini politisti sau animalele de companie ale lui Camille Saint-Saens, Alexandre Dumas, Georges Courteline sau Sacha Guitry.