​Dupa concertul sustinut in Bucuresti anul trecut, duo-ul suedez Roxette revine in Romania, de data aceasta la Cluj Arena, pe 19 iulie, informeaza organizatorii. Evenimentul este inclus in cea de-a doua parte a turneului international de promovare a discului Charm School.

RoxetteFoto: Eduard Breaban

Turneul formatiei Roxette a inceput in februarie 2011. Pana la finalul anului trupa a reusit sa parcurga 31 de tari, in care a sustinut 79 de concerte.

Formata la mijlocul anilor '80, Roxette a devenit rapid una dintre cele mai iubite trupe pop, datorita unor piese precum "The Look", “Dressed for Success”, “Listen to Your Heart”, “Dangerous”, "It Must Have Been Love", “Joyride" sau “Milk and Toast and Honey".

Marie Fredriksson si Per Gessle s-au intalnit pentru prima data in Halmstadt (Suedia), la sfarsitul anilor ’70, primul album Roxette - “Pearls of Passion" - fiind lansat cativa ani mai tarziu, in octombrie 1986. Au urmat alte 6 albume de studio, 7 compilatii, 1 album de remixuri si 8 albume video, carora li se adauga nu mai putin de 39 de single-uri si tot atatea videoclipuri.

Premiati in repetate randuri pentru "Best pop-rock group", "Best selling artist" sau "Most Played video", membrii Roxette au castigat de-a lungul carierei admiratia a milioane de fani din intreaga lume. Anul 2002 a reprezentat insa un moment de cumpana in cariera trupei, Marie fiind diagnosticata cu o tumoare pe creier. Dupa o operatie complicata, mai multe luni de tratament si cativa ani de pauza, timp in care atat Marie cat si Per si-au dedicat timpul unor proiecte separate, trupa s-a reunit in 2009, revenind pe scena in formula consacrata.

Vezi aici site-ul trupei si pagina de myspace.

Cel de-al doilea concert sustinut de Roxette in Romania este organizat de Emagic. Evenimentul va avea loc pe 19 iulie, la Cluj Arena din Cluj-Napoca, biletele urmand a fi puse in vanzare pe data de 23 februarie, pe www.MyTicket.ro. Incepand cu 29 februarie, acestea vor putea fi achizitionate si din reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, libraria Mihai Eminescu, Sala Palatului precum si din retelele afiliate Myticket.ro.