​Programat sa se desfasoare in perioada 29 iunie-1 iulie, la Romexpo, festivalul Rock the City va aduce pe scena trupele Evanescence si Soulfly, informeaza organizatorii. Pentru editia din 2012 mai sunt confirmate formatiile Guns N'Roses, Machine Head, Godsmack, Ugly Kid Joe, The Cult, Saxon, Black Label Society, Pentagram, Sweet Savage, Lostprophets si Within Temptation.

Amy Lee (solista Evanescence)Foto: evanescence.com

Evanescence este un nume important in ultimul deceniu pe scena rock internationala. Primul album, intitulat Fallen, s-a vandut in peste 17 milioane de exemplare, fiind placat cu 57 de albume de platina si 6 albume de aur. Discul i-a adus trupei doua trofee Grammy, dar si alte sapte nominalizari.

Anii 2000 au fost prolifici pentru Evanescence, in acea perioada fiind editate trei produse (doua de studio si unul live), vandute in peste 24 de milioane de exemplare. Cel mai recent album a aparut in toamna anului trecut (poarta numele Evanescence) si a intrat in Billboard pe locul 1 sectiunile Rock Albums, Digital Albums, Alternative Albums si the Hard Rock Albums.

Vezi site-ul trupei Evanescence.

Soulfly a fost infiintata in 1997, in Arizona, de Max Cavalera, care a parasit trupa Sepultura in 1996. Soulfly are pana in prezent in palmares opt albume de studio, cel mai recent aparand pe 13 martie 2012 (sub numele Enslaved).

Trupa se afla pentru a patra oara in Romania, dupa aparitiile din 2004 (Bucuresti), 2006 (Timisoara), 2009 (Bucuresti). Vezi o cronica si o fotogalerie de la concertul Soulfly de la Sala Polivalenta din Capitala (2009).

Vezi site-ul oficial Soulfly.

Accesul publicului la Rock The City 2012 se va face astfel:

  • vineri (29 iunie), la ora 13:00
  • sambata (30 iunie), la ora 12:00
  • duminica (1 iulie), ora 12:00

Orele de incepere a concertelor vor fi urmatoarele:

  • vineri (29 iunie), ora 15:00
  • sambata (30 iunie), ora 13:00
  • duminica (1 iulie), ora 13:00

Nu exista bilete valabile pentru o singura zi, ci doar abonamente:

  • Normal Circle: 180 lei
  • Gold Circle: 270 lei
  • VIP: 450 lei

Abonamentele sunt disponibile prin Eventim si se vor putea cumpara din magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas, Carturesti si online pe www.eventim.ro. Eventim recomanda achizitionarea biletelor numai din locurile autorizate Eventim si prin organizatorul Festivalului, East European Events si Marcel Avram in colaborare cu D&D East Entertainment.