Textul urmator reprezinta experienta comica si halucinanta a unui cetatean care a vrut sa se inscrie in partidul lui Dan Diaconescu. Il redam exact asa cum l-am primit:

" Este dumineca 22 aprilie 2012, dupa pranz!

Acum 5 zile, intr-un puseu de entuziasm, dupa ce ultimile 2 nopti am stat pana tarziu sa privesc la TV(OTV) ca sa ascult solutiile propuse de Dan Diaconescu, pentru imbunatatirea vietii romanilor, mi-am zis ca este cazul ma simt responsabil, si sa ma implic si sa ma alatur domnului Diaconescu si partidului PP-DD, in efortul de a face bine romanilor, si indirect, si mie. Deci pe 17 aprilie 2012 seara, merg la biroul parlamentarului Daniel Oajdea (Biroul Parlamentar al deputatului Daniel Oajdea (Iasi, strada Măgurii, nr. 2, bloc 624, parter, cartier Nicolina, în dreptul Mănăstirii Frumoasa, peste calea ferată), unde depun CV-ul si 2 foi cu o lista de proiecte pentru orasul Iasi (adica http://stelici.ro/ppddiasi/doc/proiecte_pentru_iasi.pdf ), pentru a participa la concursul pentru participarea pe listele PP-DD, la alegerile care vor avea loc in curand la Consiliul Local (vezi http://stelici.ro/ppddiasi/doc/proces_verbal.jpg).

Participarea la acest concurs a fost conditionata de completarea unui formular de adeziune la partidul PP-DD. Toate bune si frumoase, l-am cunoscut pe domnul parlamentar Oajda... si la intrebarile acestuia, l-am consiliat legat de ce se poate face pentru ca sa nu fie ascultat cu microfoane ascunse, si de unde sa cumpere telefoane mobile ieftine de pe internet. I-am lasat o hartie cu niste sugestii despre eliminarea unei birocratii inutile, pe care de cateva saptamani le-am trimis pe e-mail institutiei prezidentiale, procetatean@presidency.ro , guvernului la drp@gov.ro , insa nu mi-a raspuns nimeni, nici dupa 3 saptamani. (vezi textul la www.stelici.ro/tb.zip) Domnul Oajda ma asigurat ca o sa trimita hartia unde trebuie, si m-am linistit ca in sfarsit o sa pot face ceva consistent pentru tara mea.

Pe data de 20 aprilie 2012 pe la ora 22, vad pe www.danieloajdea.ro ca s-au afisat rezultatele la proba scrisa, am obtinut doar 11,6 puncte, vezi http://stelici.ro/ppddiasi/doc/concurs_consilieri_locali_proba_scrisa.pdf, si trebuia sa acumulez minim 15 puncte, ca pot participa la proba orala. Membrii comisiei de examinare nu erau membri PP-DD, si au fost tintuti secreti pana la 21 aprilie 2012, dupa ce s-au afisat rezultatele la proba orala, vezi http://stelici.ro/ppddiasi/doc/concurs_consilieri_locali_proba_orala_rezultate_finale.pdf

Citez:

"Din comisia care a evaluat candidaţii au făcut parte Florin Cîntic, prof. univ. dr., istoric, manager cultural şi publicist, Florea Ioncioaia, conf. univ. dr., publicist şi istoric, prof. Ioana Irimia, preşedintele Societăţii Culturale „Plai Mioritic” Iaşi – Chişinău – Cernăuţi, Mihaela Cruşitu, director executiv C.E.C.C.A.R – filiala Iaşi şi, nu în ultimul rând, Aldea Hortensiu, prof. dr. Neurochirurgie, membru în comitetul director al Societăţii Colecţionarilor de Artă. Toţi membrii comisiei sunt oameni remarcabili în domeniile în care activează şi nu sunt membri în vreun partid. Cred că numai numele celor cinci persoane sunt suficiente pentru a spulbera orice îndoială cu privire la corectitudinea concursului."

M-am enervat cand am realizat ca este secret numele persoanei care a ales aceasta comisie, care practic alegea candidatii pentru alegeri in locul membrilor PP-DD din Iasi. Cuvintele de de preamarire a acestor "personalitati" ilustre de care nu am auzit niciodata, si cel mai probabil, nu au auzit nici membrii PP-DD din Iasi, mi s-au parut suspecte. In plus, e clar ca aceste persoane nu avea competente in a nota propunerile de proiecte.

Intre timp am auzit niste barfe ca sunt cel putin cativa de pe lista celor 12 care au castigt concursul de proiecte, care sunt cunostinte vechi a domnului Oajda... chestie care mi-a trezit suspiciunea, suspiciune intarita de niste barfe pe care le-am auzit despre trecutul domnului Oajda.

Mi-am zis ca trebuie sa clarific acest lucru, si in plus sa fac cunostinta cu ceilalti colegi, pentru a lucra in echipa pentru campania electorala, si pentru a le propune sa organisam un concurs pentru candidatul PP-DD la primarie, caci mi s-a parut o obrazicie ca domnul Daniel Oajda sa se autopropuna unic candidat, fara sa participe la un concurs de selectie, asa cum am facut eu.

Am vazut ca pe data de 22 aprile 2012 la ora 11:30 la biroul domnului Oajda se va desfasura o prezentare de proiecte a celor care au castigat concursul de proiecte.

Mi-am zis ca nu trebuie sa pierd ocazia sa iau legatura cu acesti oameni, sa le cer sa imi dea sa citesc ce proiecte au scris, sa le prezint ce gandesc eu, si sa le propun sa lucram in echipa, sa fac primul pas in a-mi cunoaste colegii de partid, sa vad daca impartasim idealuri comune pe marginea carora sa putem discuta. Am creat o lista de discutii pe http://groups.yahoo.com/group/ppddiasi si am multiplicat o foai de hartie http://stelici.ro/ppddiasi/doc/ppddiasi_mesajul_meu.pdf unde explicam pozitia mea, si pe verso era tiparit tabelul cu toti cei 32 de oameni care au participat la concurs, pentru a-i ruga sa isi scrie acolo datele de contact.

Am intirziat cu tiparitul hartiei, caci rabla mea de imprimanta facea figuri, asa ca a preferat sa vin cu bicicleta cei vreo 500 metri distanta pana la biroul parlamentar cu pricina, si am reusit sa intarzii doar 5 minute, la 11.35 eram pe in sala de sedinte din biroul parlamentarului Oajdea. Nu era inca inceputa sedinta, asa ca am profitat de aceasta, pentru a face cunostinta cu colegii de partid. Am folosit aparatul foto pentru a ma filma singur in timp ce vorbeam cu acestia, pentru a retine numele acestora, si raspunsul la intrebarea daca sunt printre cei 12 castigatori ai concursului (pentru a le cere ulterior sa imi dea si mie sa citesc proiectele lor). Cu permisiunea domnului Oajda, am filmat vreo 10 minute in timp ce facea turul salii si faceam cunostinta cu membrii partidului.

Apoi cineva s-a simtit deranjat ca filmez, si m-am oprit. Apoi a inceput conferinta de presa, domnul Oajda m-a invitat sa filmez din nou... m-am adresat salii ca sa ridice mana daca accepta sa ii filmez... doar cateva maini s-au ridicat, asa ca nu am facuto. Apoi m-am asezat mai in spatele salii, si am am dat drumul la inregistraraea video, pentru a inregistra discursurile celor care isi prezentau proiectele, chiar daca cadrul era blocat de persoanele care stateau in fata mea. Dupa vreo jumatate de ora camera mi-a afisat mesajul "Cardul este plin" si mi-am amintit ca uitat sa descarc de pe card-ul de 4GB, pozele aflate acolo de la niste excursii anteriore.

Dupa terminarea prezentarii proiectelor, au inceput discutii dintre cei aflati in sala, la masa din fata in care erau insirate vreo 5 persoan, in mijloc cu Daniel Oajda iar alaturi de acesta domnul profesor universitar Balaur Emil Am facut niste scurte intreruperi legate de ce vorbeau celor de la masa din fata, un domn spunea ca este vicepresedintele partidului din nu stiu ce cartier... l-am intrebat in soapta pe un domn aflat pe scaun langa mine, cine l-a ales... aceste a exclamat: "cum cine, singur s-a ales!" asa ca m-am adresat domnului care vorbeea la masa din fata, l-am intrebat cine l-a ales, daca au fost contracandidati. Mi-a spus ca imi va spune in particular, dupa ce se va termina sedinta.

De asemenea, enervat ca nu mi se da cuvantul, desi ridicam mana sa cer sa vorbesc, am intrerupt discursul domnului Oajda cand aceste ii critica pe "politruci" (cuvant cam neclar pentru mine). L-am intrebat direct: dumneavoastra nu sunteti politruc daca ati schimbat 2 partide?

Cand am simtit ca sedinta ia sfarsit, m-am reprezit in fata, sa cer sa vorbesc si eu. Am fost refuzat... lumea a inceput sa se ridice in picioare ca sa plece. Mi-am zis ca macar sa le ofer textul pe care voiam sa il citesc salii, si am inceputu sa impart foaia de hartie... disperat ca vedeam ca lumea se indreapta rapid catre usa de iesire, si ii scapam pe multi fara sa le pot oferi foaia cu discursul meu. La un moment data lumea a citit si a inteles ca foaia raspandita de mine continea si reprosuri la adresa parlamentarului Oajda, asa ca un barbat m-a impins pe usa de la sala de sedinte catre holul de la intrare, cineva tipa spunand ca am fost trimis de primarul Nichita. Acolo i s-a alaturat inca un barbat... amandoi m-au luat de subtiori si m-au tarait spre usa care dadea afara, prin imbulzeala de oameni care se indreptau spre iesire, iar in pragul usii mi-au facut vant de parca eram un balot de paie.

Am facut o traiectorie curba prin aer, si am aterizat jos pe beton, cu mainile inainte, si am reusit sa cu succes sa imi protejez capul sa nu dau cu el de beton, in schimb m-am ales cu julituri la ambele maini, sub genunchiul drept, iar in cotul stang simteam o durere persistenta. Doua femei care stateau pe banca cu copiii, banca aflata la cativa metri distanta de locul unde aterizasem, au inceput sa tipe in semn de protest la violenta la care au fost martore. Apoi am dat telefon la numarul 112, pentru a-i reclama pe barbatii care m-au agresat. Dupa vreo 20 minute, au sosit si 2 politisti foarte inceti, care imi cereau sa le comunic datele de pe cardul meu de identita, pe care se pare ca il uitasem acasa. Am insistat repetat la politistul care statea degeaba si privea, sa mearg sa intrebe martorii din apropiere despre ce s-a intimplat, si sa le ia datele de identificare, pentru a depune marturie in favoarea mea. Pana la urma politistul a facut cei cativa metri pana la banca cu pricina, a vorbit cu femeile, insa acestea au refuzat sa isi dea datele de identificare ca martor, insa au aratat cu degetul camera de supravenghere care era indreptata exact spre locul unde cazusem,

Pentru ca nu am mai insistat, politistul nu s-a dus sa intrebe si oamenii care stateau pe bancile mai indepartate. Politistii ma impingeau sa merg la la sectia 5 de politie, pentru a face o declaratie scrisa, insa eu protestam, spuneam ca vreau mai intii sa recuperez ruxacul ramas pe scaun in sala de sedinte (aveam in el aparatul foto cu care filmasem, niste hartii, si niste pixuri). Cineva mi-a adus ruxacul, insa eram prins intr-o discutie cu cineva aflat pe treptele de intrare, asa ca le-am cerut politistilor sa astepte putin sa termin discutia. Politisii atunci m-au luat unul de o mana, si unul de cealalta, si au inceput sa ma traga impinga cu forta, apoi m-au luat pe sus, unul de o subtuara, unul de cealalta, si picioarele imi taraiau pe ciment. Am inceput sa tip si sa ma zbat, spunand ca eu sunt cel care a fost agresat, nu trebuiau sa se poarte asa cu mine! Atunci barbatii care stateau pe bancile din apropiere la soare, au inceput sa tipe la politisti, sa ma lase in pace. Un barbat s-a apropiat agresiv de politisti facandu-le reprosuri, si am observat ca politistii au tresarit de teama si mi-au dat drumul din stransoare. Imediat am dat telefon la 112 ca sa ii reclam pe politistii care m-au agresat in vazul a zeci de persoane. Am cerut politistilor sa imi spuna numele si functia, acestia mi-au spus ca daca merg la sectia de politie imi vor spune.

Politistul care a raspuns dupa ce am telefonat la 112 mi-a spus sec, ca trebuie sa merg la sectia 5 de politie, sa scriu acolo declaratia. Adica sa le dau declaratia tocmai politistilor care m-au agresat! Am gandit rapid: pai astia daca m-au agresat in public in fata a zeci de persoane, daca ma duc la sediul lor imi trag un toc de bataie de nu o sa il uit mult timp. Am refuzat sa ii urmez pe politisti, iar acestia au plecat.

Am plecat si eu acasa, dupa ce l-am multumit cetatenilor care m-au salvat din ghearele politistilor. Juliturile nu mai dor, si probabil durerea pe care o simt in cotul stang va trece in cateva zile. Din pacate, in cele vreo 20 de minute cat a ramas ruxacul cu aparatul foto in sala de sedinte, cineva a furat din camera foto cardul de 4GB unde aveam poze din excursiile mele pe bicicleta, si filmele facute in sala de sedinta PP-DD. As vrea sa merg sa reclam scris cele 2 agresiuni la sectia 5 de politie, insa gandesc ca acolo voi fi agresat de cei 2 politisti. Precis politistii s-ar enerva cand le-as intinde hartia in care reclam agresiunea lor facuta de ei asupra mea.

Am nevoie de sfatul unui jurist, ce pot face in aceasta situatie!

O camera de supraveghere aflata la intrarea in cladire a filmat cea mai mare parte din cele intimplate, insa banuiesc ca inregistrarile au fost sterse demult.

Deocamdata incerc sa imi revin dupa cele intimplate... sper ca nu am fost incoerent, mai ales ca noaptea trecuta am dormit putin, am scris la calculator, textul pe care voiam sa il citesc colegilor PP-DD."

Va multumesc pentru atentie,

Stelian Pintilii Iasi 22 aprilie 2012