Formatia Timpuri Noi isi lanseaza noul album, intitulat "Deschide-ti mintea!", marti, 29 mai, la Ceainaria Verona, informeaza un comunicat remis redactiei. Conferinta incepe la ora 16:00 si va fi urmata de o sesiune de autografe.

formatia Timpuri NoiFoto: MHO Music

Lansarea "cu cantec" a noului disc a avut loc pe 10 mai, in Club A (Bucuresti), printr-un concert maraton de 4 ore in cadrul caruia, pe scena, au mai urcat prezenti atat tineri cu potential in muzica noua (Blue Pulse), cat si membri marcanti ai istoriei trupei Timpuri Noi.

Pe 29 mai, albumul "Deschide-ti mintea!" va fi prezentat reprezentantilor presei de specialitate si fanilor care doresc sa fie alaturi de Dan Iliescu, Felix Sfura si Sabin Penea pentru o discutie despre muzica trupei in anul 2012. Albumul "Deschide-ti mintea!" este produs al casei de discuri MHO Music.

Desi "Deschide-ti mintea!" abia a aparut pe piata, Dan Iliescu, liderul formatiei, a dezvaluit zilele trecute faptul ca lucreaza deja la un nou album, cinci dintre piesele pentru urmatorul disc fiind gata.

Despre formatia Timpuri Noi

Timpuri Noi este simbolul rock-ului romanesc si, in formula actuala, este vocea rockului cu mesaj puternic, elaborat, inteligent si acid. Timpuri Noi inseamna in prezent Dan Iliescu, care, dupa ce vreme de cateva decenii a fost cunoscut de public in postura de chitarist si compozitor, si-a asumat si rolul de vocal, continuand misiunea muzicala a trupei. Alaturi de Dan, pe scena se afla Felix Sfura (tobe, backing) si Sabin Penea (bas, vioara, backing).

Dan Iliescu este compozitorul unor hituri precum: "Stere", "Tanta", "Adeline", "Luca", "Helga", "Bordelul Mov", "Catran", "NATO", "Tata".

Acum, cand granitele de stil si informatie sunt deschise, Timpuri Noi vine cu un indemn sub forma unui album: "Deschide-ti Mintea!". Albumul contine piese care descriu realitatile care nu ne convin, mesajul social este puternic, ironia este omniprezenta.

Un prim single de pe acest album a fost lansat in toamna anului trecut si a beneficiat de un videoclip realizat in beneficiul Fundatiei "Special Olympics Romania" si Asociatiei CONIL. Actorii care apar in videoclip sunt tineri sportivi sau talentati, care, in pofida dizabilitatilor, dau lectii de viata multora dintre adultii fara probleme de ordin fizic sau intelectual.