​Sambata, 2 iunie, incepand cu ora 19:00, pe Terasa Verona din Bucuresti (str. Pictor Arthur Verona nr. 13-15, in curtea librariei Carturesti), trupa byron va lansa primul concert romanesc pe disc Blu-ray. Live Underground, filmat in Salina Turda, inseamna peste 100 de minute de muzica si aproape jumatate de ora de materiale bonus. Cu ocazia lansarii discului, byron va canta unplugged alaturi de Alexandru Andries, Ada Milea, Ioana Mantulescu si cvartetul A Quattro.

afis byron unpluggedFoto: Hotnews

Discul Blu-ray Live Underground, cea mai recenta productie video a trupei, contine inregistrarile Full HD ale concertelor sustinute in noiembrie 2010 in Salina Turda. Atunci, formatia a coborat la peste 100 de metri sub pamant si a cantat atat unplugged cat si electric alaturi de invitatii Nicu Alifantis, Ioana Mantulescu, Rene Popescu, Alex Gorneanu si Gabriel Balasa. Concertele sunt insotite de un track audio suplimentar ce contine comentariile trupei, iar printre materialele bonus se numara un documentar despre salina prezentat de Marius Florea Vizante, un making-of si varianta demo a piesei „Running in Circles” ce va aparea pe urmatorul album de studio.

Biletele pentru concertul de pe 2 iunie costa 30 lei. Terasa Verona se afla pe str. Pictor Arthur Verona nr. 13-15 (in curtea librariei Carturesti).

Alte concerte byron:

  • 8 iunie, Bacau, The Stage (ora 21:00)
  • 15 iunie, Timisoara, Life!Pub (ora 21.30) + meet & greet la Carturesti Mercy (Street Delivery, ora 18:30)

Despre trupa byron

Gandita initial ca un proiect solo, trupa byron s-a conturat la sfarsitul anului 2006. Denumirea a fost pusa dupa vocalistul si fondatorul acestei formatii, Dan Byron, al carui trecut se leaga de proiecte ca Agathodaimon, RA, Kumm sau Urma.

Primul concert a avut loc pe 1 decembrie 2006, in Laptaria lui Enache. Pe 17 august 2007 a cantat pe scena mare a festivalului Stufstock. Data de 12 octombrie 2007 a marcat lansarea primului album, intitulat Forbidden Drama, in club Fabrica.

In februarie 2008 a inceput sa se contureze un nou proiect - primul concert unplugged din Romania, in adevaratul sens al cuvantului, acesta avand loc pe data de 3 aprilie la Bastionul Macelarilor, in Targu Mures. Ca invitati speciali au fost adusi domnul Alexandru Andries si Paula Seling. Inregistrarile din timpul acestui concert au fost lansate in 2008 pe un DVD.

Componenta trupei byron:

  • Dan Byron – voce, chitara acustica, flaut
  • Costin Oprea – chitara acustica
  • 6fingers – chitara acustica, voce, glockenspiel, acordeon, melodica
  • Laszlo Demeter – bass
  • Dan Georgescu – tobe, percutie

Discografia byron cuprinde albumele Forbidden Drama, A Kind of Alchemy si Perfect.