​Artistul britanic Seal va concerta pentru a doua oara in Bucuresti pe 27 noiembrie, la Sala Palatului, informeaza un comunicat remis redactiei, dupa ce evenimentul a fost anuntat, zilele trecute, pe site-ul artistului. Seal isi va promova in Romania cel mai recent material discografic, intitulat Soul 2. Biletele se pun in vanzare pe 13 iunie.

SealFoto: seal.com

Castigator a trei premii Grammy, Seal este cunoscut datorita hiturilor pe care le-a lansat in cei peste douazeci de ani de cariera si in special pentru piesa Kiss from a Rose, care a figurat pe coloana sonora a filmului Batman Forever (1995). Cariera lui Seal numara opt albume de studio, vandute in peste douazeci de milioane de exemplare in intreaga lume.

Celebrul cantaret si compozitor britanic Seal revine la Bucuresti pentru a-si promova cel mai recent material de studio, Soul 2. Spectatorii romani vor avea sansa sa asculte piese din repertoriul artistului, dar si cover-uri marca Seal ale unor piese de rezonanta internationala.

Cel mai recent album al artistului britanic este unul de cover-uri. Albumul intitulat Soul 2 a fost realizat in colaborare cu vechii sai prieteni, legendarii producatori Trevor Horn si David Foster. Primul are meritul de a-l fi lansat pe Seal in industria muzicala, de a-i fi semnat productia hitului Kiss from a Rose, precum si o sumedenie de proiecte de succes in portofoliu, cu trupe ca Yes, Frankie Goes To Hollywood, Pet Shop Boys, Simple Minds ori Genesis si artisti ca David Bowie, Paul McCartney, Robbie Williams, Tom Jones ori Annie Lennox. La randul sau, canadianul David Foster are nu mai putin de saisprezece premii Grammy, proiecte alaturi de Mariah Carey, Céline Dion, Andrea Bocelli, Tony Braxton, Michael Jackson si Madonna. In plus, este cel care l-a descoperit pe Michael Bublé si cel care a semnat productia albumului Seal din 2010, Commitment.

Soul 2 este – dupa cum arata si numele –, un al doilea album de hituri reinterpretate pe care il lanseaza Seal. Materialul contine piese precum Wishing on a Star, Lean on Me sau Love Don't Live Here Anymore si inregistreaza vanzari excelente in Europa si America de Nord.

Despre piesele ce compun acest album, Seal spune ca i-au marcat tineretea si i-au format gusturile muzicale. "Au avut un impact deosebit asupra mea, deoarece erau foarte diferite fata de multe din piesele R&B pe care le ascultam. Mi-au influentat mult tineretea si apoi viziunea asupra modului in care scriu muzica", spune artistul.

"Am ales piese care erau in voga cand eu eram mic si le-am abordat dintr-o perspectiva sonora cu totul noua. De unde si implicarea lui Trevor Horn".

Biletele pentru concertul Seal de la Bucuresti se vor pune in vanzare incepand cu data de 13 iunie prin Reteaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas, Carturesti si pe www.eventim.ro.

Detalii despre Seal gasiti pe site-ul artistului.