Celebrul basist britanic Laurence Cottle (cunoscut si pentru colaborarea cu Black Sabbath la albumul Headless Cross) va concerta joi, 14 iunie, de la ora 20.00, la Gradina Green Hours, alaturi de Sebastian Burneci, Florian Radu, Andrei Tudor si Carmelo Graceffa, informeaza organizatorii.

Concertul va fi precedat de un workshop organizat in aceeasi zi, intre orele 14.00 si 16.00, la magazinul Senia (str. Ion Campineanu nr. 25, Bucuresti), la care sunt asteptati toti cei interesati de interpretarea la chitara bas. Intrarea la workshop este libera.

Nascut intr-o familie cu traditie muzicala – in copilarie a cantat alaturi de tatal sau si cei doi frati in numere de varieteuri , denumit "asul basului“ (Evening Standard), Laurence Cottle va fi consacrat de colaborarea cu Black Sabbath la albumul Headless Cross (1988).

De-a lungul carierei a evoluat de la heavy metal la jazz fusion, cantand alaturi de nume mari precum Sting, Cher, Brian Eno, Jaco Pastorius si inregistrand alaturi de Eric Clapton, Bee Gees, Procul Harum si Mike Oldfield.

In 1995, creeaza alaturi de Graham Harvey, Nigel Hitchcock, Gerard Presencer si Ian Thomas propriul quintet, iar in 1997 Laurence Cottle Big Band, care se bucura de aprecieri ale presei londoneze: „Am fost complet impresionat de acest ansamblu“ (This Is London).

Citeste mai multe pe site-ul oficial al lui Laurence Cottle.

Laurence Cottle este primul artist care soseste la Bucuresti in cadrul European Exchange Initiative, program unic pe piata britanica de jazz initiat de Club 606 din Londra.

Club 606 este unul dintre cele mai vestite scene ale jazzului londonez si este initiatorul unui program unic pe piata britanica de jazz: European Exhange Initiative, prin care clubul gazduieste concerte sustinute de muzicieni europeni, iar muzicieni britanici concerteaza in tarile europene participante. In cadrul acestui program, la care Romania s-a asociat prin Institutul Cultural Roman, Luiza Zan Trio (Luiza Zan, Sorin Romanescu, Alex Man) a concertat la Londra in data de 29 septembrie 2011. Acesta a fost un prim pas dintr-un parteneriat cu Club 606 ce va continua si in 2012.

Biletele la concertul de la Gradina Green Hours: 15 lei (achitat in avans) sau 20 lei (achitat in ziua evenimentului). Accesul la workshop este liber.

Gradina Green Hours se afla pe Calea Victoriei nr. 120.

Evenimentul este realizat de Institutul Cultural Roman in parteneriat cu British Council si Green Hours 22 Jazz-Cafe.