​Blood, Sweat & Tears ("BS&T"), formatie in cadrul careia au cantat, de-a lungul anilor, aproape 150 de membri, va concerta pe 20 iulia la Vama Veche, cu ocazia Freedom Jazz Festival. Lansat in 1968, albumul eponim al trupei a castigat un Grammy pentru "Albumul anului", in fata lui Abbey Road (The Beatles). Un an mai tarziu, trupa a participat la Woodstock, in calitate de cap de afis.

Blood, Sweat & Tears (componenta originala)Foto: bloodsweatandtears.com

Blood, Sweat & Tears ("BS&T") s-a infiintat in 1967, in New York. Inca de la infiintare, trupa a abordat o multitudine de stiluri muzicale, dar este cunoscuta mai ales datorita amestecului de rock, blues, pop, improvizatie jazz (din combinarea acestor stiluri s-a nascut jazz-rock-ul). In cadrul formatiei au cantat, de-a lungul anilor, aproape 150 de membri.

Spre deosebire de trupele orientate spre "jazz fusion" si care tind sa ofere numere de virtuozitate si sa experimenteze cu instrumentele electrice, Blood, Sweat & Tears a combinat in melodiile sale rock, pop si R&B/soul music, la care s-au adaugat elementele ale muzicii clasice din secolul 20 si elemente ce tin de traditiile jazzului.

Blood, Sweat & Tears, cel de-al doilea album al trupei, a fost lansat in 1968. Discul a castigat titlul de "Albumul anului", la decernarea premiilor Grammy, printre nominalizati aflandu-se si Abbey Road (The Beatles). De pe acest album, piesele "You've Made Me So Very Happy", "Spinning Wheel"si "And When I Die" au ajuns toate #2 in Topul Hot 100 al revistei Billboard.

In 1969, trupa a aparut pe scena celebrului festival Woodstock, in calitate de cap de afis. Filmul Woodstock ar fi trebuit sa prezinte prima piesa a formatiei, "More and More", dar echipa de filmare a fost oprita de managerul trupei de la acea vreme (Bennett Glotzer). Motivul: trupa nu isi daduse acordul si nici nu fusese platita pentru a se lasa filmata.

Citeste mai multe despre Blood, Sweat & Tears pe site-ul oficial al trupei si pe pagina de myspace.

Blood, Sweat & Tears ("BS&T") va concerta pe 20 iulie la Vama Veche, in a doua seara de Freedom Jazz Festival, seara fiind deschisa de Sergio Mendez & His Great Orchestra (Brazilia / SUA) - latin-jazz, samba, bossa nova. Festivalul se desfasoara in perioada 19-21 iulie, la Marina Park.