​La aproape 10 ani de la ultimul concert sustinut in aer liber, BUG Mafia va concerta pe scena principala a B'estfest Summer Camp, in aceeasi zi cu trupa Garbage, informeaza organizatorii. Formatia Parazitii va sustine, pe 6 iulie, un show hardcore, cu live band.

20 de ani de cariera, 10 albume de studio, peste 1 milion de unitati vandute, peste 80 de milioane de view-uri pe YouTube, peste 400.000 de fani pe Facebook… pe scurt, B.U.G. Mafia. Un nume care nu mai are nevoie de prezentare, doar cifrele de mai sus fiind suficiente pentru a indica statutul trupei in industria muzicala autohtona.

O prezenta controversata si apreciata deopotriva, cu un palmares greu de egalat, B.U.G. Mafia pregateste fanilor un eveniment cu adevarat special: la aproape 10 ani de la ultimul concert sustinut in aer liber, in capitala, trupa va urca pe scena principala a B’ESTFEST SUMMER CAMP 2012, Ciuc Pemium Stage, impartind scena cu capul de afis al serii, Garbage.

Despre ce a ajuns sa insemne B.U.G Mafia pentru Romania, pentru fani si nu numai, baietii spun: "Acum, la 20 de ani de cand am inceput, povestea trupei B.U.G. Mafia pare ireala si daca nu ar exista piesele, clipurile, concertele, articolele din presa, aparitiile TV si nu in ultimul rand, fanii trupei si ai muzicii B.U.G. Mafia, ar fi foarte probabil ca cineva care ar auzi pentru prima data acest nume si ce sta in spatele lui sa creada ca e vorba despre ceva iesit din imaginatia bogata a unui scenarist. Desi expresii si cuvinte ca "regii hip-hop-ului romanesc", "seniorii" sau "fenomenul" au fost alaturate de multe ori numelui B.U.G. Mafia, tot ce am vrut noi sa facem a fost sa punem pe ritmuri hip-hop versuri care sa exprime sentimentele, gandurile si experientele noastre si ale celor ce au trait si traiesc la fel ca noi si sa reusim sa facem bani din asta”.

B.U.G. Mafia a pornit ca un proiect al unor oameni ce au crezut pana la capat ca au ceva de spus. Doua decenii mai tarziu trupa este in aceeasi formula ca la inceput si continua sa scrie o pagina importanta in istoria hip-hop-ului autohton si, mai exact, din industria muzicala romaneasca, succesul trupei depasind demult granitele unei nise. Generatiile s-au schimbat, muzica a evoluat, iar fanii Mafia au ramas la fel de devotati, numarul lor crescand organic si exponential de la an la an. Drept dovada sta chiar cel mai recent album al trupei, “Inapoi in viitor”, lansat anul trecut la sfarsitul verii, a inregistrat peste 400.000 de download-uri legale pe pagina oficiala a trupei, www.bugmafiaoficial.ro.

Alaturi de B.U.G. Mafia, pe afisul editiei din acest an a B’ESTFEST Summer Camp se vor regasi nume precum PULP, GARBAGE, ROYKSOPP, CARO EMERALD, MODESTEP, SELAH SUE, BOOKA SHADE, MILOW, SKINDRED, DOPE D.O.D., TROLLEY SNATCHA, ANDY C, KREATOR, MESHUGGAH, sau MOONSPELL. Prezentat de Ciuc Premium si Coca-Cola si sustinut de Vodafone, B’ESTFEST Summer Camp va avea loc in perioada 6-8 iulie, in cadrul B’ESTFEST Park din Tunari.

Parazitii va concerta in prima zi de festival, pe 6 iulie. In exclusivitate la B’ESTFEST Summer Camp, Parazitii va sustine in premiera un show hardcore, cu live band, alaturi de membrii trupei urmand a urca pe scena trei instrumentisti (bas, chitara distors si tobe).

Parazitii este un nume ce nu mai are nevoie de nicio prezentare, numarandu-se printre cei mai importanti si apreciati artisti ai curentului hip-hop local. Trupa a scris o pagina importanta in istoria muzicii romanesti, inca din 1994, anul in care Cheloo si Ombladon au pus bazele trupei. Celor doi li s-a alaturat in 1999 unul dintre cei mai prolifici si apreciati DJ din tara, FreakaDaDisk, trupa activand de atunci in aceasta formula. Un rezumat al carierei Parazitii pana in prezent include 10 albume de studio, 5 maxi-single-uri, un dublu CD best-of, peste 20 de videoclipuri, 5 albume solo si sute de mii de fani in toata tara. Criticati, iubiti, controversati sau apreciati, Parazitii s-au luptat intotdeauna cu prejudecatile si limitele impuse, si-au exprimat fara ocolisuri parerile si nu au facut niciodata rabat de la a transmite prin intermediul muzicii lor mesaje fara perdea, catre fanii care le-au ramas fideli inca de la inceput.

Lista trupelor romanesti ce vor urca pe scena B'ESTFEST Summer Camp in acest an se inchide cu Yuffa&Hardcore, NotSoCommonDJ, Popa Sapka, Loungerie II, Snow&Amon, DJ Undoo& Jay, Monarchy si Bass Turbat. Acestia se adauga numelor deja confirmate pentru editia din acest an: Avatar, L.O.S.T., Taine, Toulouse Lautrec, Flou Rege, Manki’n’Stieb, Antract, Hot Casandra, Subcarpati, Selectro, The MOOoD, Changing Skins, Electric Fence, Blue Nipple Boy, Les Elephants Bizarres, Negura Bunget, Tapinarii, Goodbye to Gravity si Bucovina, Grimus, Dekadens si Antarctica. In plus, programul artistilor straini este completat si de prezenta Point Blank – trupa macedoneana de new metal.

Prezentata de Ciuc Premium si Coca-Cola si sustinuta de Vodafone, editia din acest an a festivalului va avea loc in perioada 6-8 iulie, in cadrul B’ESTFEST Park din Tunari. Printre artistii anuntati deja pe afisul festivalului se numara PULP, GARBAGE, ROYKSOPP, CARO EMERALD, MODESTEP, SELAH SUE, BOOKA SHADE, MILOW, SKINDRED, DOPE D.O.D., TROLLEY SNATCHA, ANDY C, KREATOR, MESHUGGAH, sau MOONSPELL.

Anul acesta artistii romani ce vor urca pe scenele festivalului B’ESTFEST SUMMER CAMP au fost alesi cu ajutorul aplicatiei de Facebook, „Voteaza-ti artistul”, fanii putand astfel sa voteze si sa sustina trupele romanesti preferate. Lista acestora se incheie azi cu Yuffa& Hardcore, NotSoCommonDJ, Popa Sapka, Loungerie II, Snow si Amon, DJ Undoo& Jay, Monarchy si Bass Turbat.

Yuffa& Hardcore

Cu o experienta de mai bine de 6 ani in spatele scenei, cei doi frati din spatele proiectului Yuffa& Hardcore reprezinta, fara doar si poate, unii dintre principalii actori ai scenei drum’n’bass din Romania. Consecventa, pasiunea si energia caracteristice prestatiilor live au facut ca in scurt timp cei doi sa ajunga printre cei mai apreciati DJ din tara, impartind de-a lungul timpului scena cu artisti precum Chase and Status, Shy Fx, JFB , Black sun Empire, Logistics, Audio, Dub Fx, Suie Paparude, Travka etc.

NotSoCommoDJ

Pentru George, adica NotSoCommoDJ, muzica este mai mult decat o pasiune. Este un stil de viata pe care si-l cultiva atent. Influentele pe care nu ai cum sa nu le simti in stilul sau sunt dintre cele mai diverse; de la Prodigy, pana la The Cure, de la Kraftwerk, pana la James Zabiela, de la Pink Floyd, la Radiohead, de la New Order si Joy Division, la Chemical Brothers si Moderat. Lista este atat de vasta si imposibil de epuizat ceea ce intareste afirmatia ca, pentru a fi un dj cu adevarat bun, pe langa tehnica, trebuie sa ai o cultura muzicala de invidiat, o lectie pe care NotSoCommonDj si-a insusit-o pe deplin. Varietatea de stiluri pe care le abordeaza in seturile sale nu face altceva decat sa il confirme ca un DJ versatil, capabil sa mixeze booty and funky breaks, dar si electro si industrial, trecand prin alternative indie, dubstep si ajungand pana la house si techno. Pana in prezent NotSoCommoDJ si-a trecut in palmares 2 nominalizari la premiile Nights.

Popa Sapka

Fondata in primavara anului 2009, Popa Sapka a devenit rapid una din cele mai iubite trupe din vestul Romaniei. Au pornit la drum destul de repede pentru a cuceri inimile, sufletele si urechile iubitorilor de muzica. Muzica trupei, puternic influentata de melodii si ritmuri balcanice, este un amestec de ska, pop, punk, gipsy, reggae, folk si nu in ultimul rand, de muzica traditionala din "mama Rusia". Ei au numit acest amestec de muzica "Balkan Pop-Ska". Versurile lor sunt un amestec de engleza, rusa, romana si limbi gagauziene.

Loungerie II

Loungerie II a aparut intr-o prima formula la sfarsitul anului 2008, muzica fiind un rezultat al tendintei lor firesti de a aluneca spre ritmuri si acorduri jazzy. Piesele Loungerie II nu poarta insa greutatea jazz-ului classic, dar ii pasesc pe urme prin starea de spirit pe care o transmit.

Snow si Amon

Snow este unul dintre cei mai cunoscuti DJ romani, debutand in anul 1998 cand scena drum’n’bass din Romania era aproape inexistenta. De-a lungul vremii, Snow a fost invitat sa mixeze la cele mai cautate party-uri din tara noastra, ajungand astfel sa imparta scena cu artisti ca Pendulum, Chase & Status, Noisia, Friction, Sub Focus sau Black Sun Empire. In cei aproximativ 7 ani de activitate, Amon nu a fost atasat niciunui gen anume, dar a fost in totalitate atasat muzicii. De aceea, coordonatele seturilor sale se schimba in functie de party, de locatie sau stare, trecand in revista genuri precum drum and bass, nu-jazz, nu-disco, dubstep sau indie-dance. A mixat pe aceeasi scena cu DJ Marky, Foreign Beggars, Wilkinson, DJ Vadim, Chinese Man, Andy Fletcher, Kormac, Matrix, Noisia si Bailey dar si impreuna cu artisti locali precum Bully, Snow, Phlo sau Dropdread.

DJ Undoo & Jay

Pentru DJ Undoo, pickup-ul este instrumentul muzical preferat cu ajutorul caruia poate manipula sunetele de pe disc in asa fel incat sa dea nastere unor noi compozitii ritmice si muzicale, sau poate modifica si transpune piese deja existente intr-o forma complet noua. In 2011 a participat la campionatul mondial de Dj (DMC Online), unde a obtinut 19 puncte de la juriul alcatuit din fosti campioni DMC si locul 1 la votul publicului. In acelasi an a lansat pe site-ul oficial www.djundoo.ro albumul "Ain't Fast Food Music" ce aduce nou un sound nou si variat, bucurandu-se de colaborari cu „adevarati poeti ai strazii” dupa cum DJ Undoo ii descrie pe Carbon, Catalin (Coma), Butch sau K-Gula. La B’ESTFEST Summer Camp 2012 DJ Undoo il va avea alaturi pe Jay in postura de MC si instrumentist, acesta fiind cunoscut pentru utilizarea instrumentelor neconventionale de percutie.

Monarchy

Monarchy este o trupa de progressive metal din Bucuresti, infiintata la inceputul anilor ’90, dar revitalizata in 2009. De atunci a sustinut numeroase concerte in tara, castigand aprecierea presei de specialitate. Publicul a devenit un fan al concertelor live pline de energie si trupa a dezvoltat astfel un fan base puternic nu doar în Romania, ci si in tarile vecine. Stilul unic Monarchy include influente de la heavy metal, hard rock, thrash si chiar power metal, intr-o combinatie inteligenta si proaspata, cu versuri puternice si personale.

Bass Turbat

Lansat relativ recent, proiectul Bass Turbat - ce ii are in componenta pe Gojira, Unlocka, Sharky si MC Motion Monument - este extrem de apreciat de fanii dubstep-ului din Romania fiind prezent la cele mai importante party-uri ale acestui gen muzical.

Point Blank confirmati la B’ESTFEST Summer Camp

Rock-ul din tarile vecine se va auzi in acest an si pe scenele B’ESTFEST Summer Camp. Point Blank – este prima trupa macedoneana de modern rock/new metal. Infiintata la inceputul anilor 2000 in Skopje, aceasta a devenit faimoasa in tara de origine odata cu lansarea EP-ului "A FINAL CHOISE TO A TOTTAL BEGINING" in 2002. Incepand cu anul 2008, Point Blank a intrat in cirucuitul scenei rock balcanice, bifand concerte si aparitii in mai toate tarile din aceasta zona, la festivaluri ca Peace Unlimited, EX YU ROCKS, Stuff Stock, Rock Your Mind, unde au cantat pe aceeasi scena cu trupa ca Soulfly, Clawfinger, Deftones, Garbage etc.

Biletele pentru B'ESTFEST sunt disponibile in reteaua magazinelor Diverta si pe www.myticket.ro. Cei pana in 26 de ani beneficiaza de 50% discount din pretul biletului daca vin in „gasca” de minim 5 persoane. Preturile sunt de 125 de lei pentru o zi si 265 de lei pentru trei zile (62.5 lei/zi sau 132.5 lei/3 zile pentru cei care vin in gasca). Detalii suplimentare despre festival sunt disponibile pe www.bestfest.ro si pe pagina de facebook a evenimentului: www.facebook.com/Bestfest.Romania.