Fundatia Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE) si ActiveWatch - Agentia de Monitorizare a Presei (AMP) dau startul caravanei "ALTFEM - Semneaza petitia pentru prima personalitate feminina pe o bancnota romaneasca", care se va afla sambata si duminica, in intervalul orar 12.00-20.00, pe strada Lipscani.

Caravana va strabate si alte 12 orase din tara, oferind posibilitatea oricui sa semneze petitia pentru prima personalitate feminina pe o bancnota romaneasca, informeaza un comunicat citat de Agerpres.

"Nu se propune inca o campanie de constientizare, ci prima campanie care incearca sa schimbe ceva. O serie de personalitati din Romania au semnat pentru schimbarea imaginii femeii in societate, pentru o istorie scrisa de toti romanii, pentru prima personalitate feminina pe o bancnota romaneasca. Printre sustinatori s-au numarat atat oameni politici, cat si jurnalisti, printre care: Elena Udrea, Theodor Paleologu, Carmen Moldovan, Antonio Momoc, Cristina Topescu sau Andrei Gheorghe", se arata in comunicat.

Cofinantat prin Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial - Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, proiectul strategic va avea o durata de 24 de luni.

Proiectul isi propune imbunatatirea perceptiei asupra rolului profesional si social al femeii si cresterea gradului de constientizare a expertilor si operatorilor mass-media, a partenerilor sociali, a organizatiilor societatii civile, a autoritatilor publice din domeniul muncii si audiovizualului si a femeilor, in general, asupra problematicii egalitatii de sanse pe piata muncii.