Luminile de Craciun din Bucuresti au fost aprinse miercuri seara, din Piata Universitatii, de catre un elev olimpic la matematica. Capitala este impodobita cu 2, 6 milioane de beculete, masurand 21,3 km. Elementul de noutate din acest an este targul de Craciun "Bucharest Christmas Market" din Piata Universitatii, de unde bucurestenii vor putea cumpara produse specifice sarbatorilor.

Luminile de Craciun de pe bd. Magheru_2012

Aprinderea luminitelor a avut loc miercuri seara, la ora 19.00, in Piata Universitatii. Primarul Sorin Oprescu i-a incredintat in acest an aprinderea luminilor de sarbatori unui elev olimpic la matematica, Cosmin Stefan Gramatovici, in varsta de 16 ani. Alaturi de Oprescu, la ceremonie, s-a aflat si Ecaterina Andronescu, ministru al Educatiei si candidat la un colegiu din Bucuresti, din partea USL. În timpul evenimentului, o echipa de artisti a realizat picturi pe sticla, specifice sarbatorilor de iarna, ce au fost proiectate pe cladirile din vecinatatea Pietei Universitatii.

Cele 2,6 milioane de beculete au fost aprinse pe urmatoarele artere: bd. Magheru, bd. Nicolae Balcescu, bd. I. C. Bratianu, bd. Unirii, bd. Lascar Catargiu, bd. Regina Elisabeta, bd.Carol, bd. Tineretului, bd. Ferdinand, Calea Dorobanti, bd. Aviatorilor, Soseaua Bucuresti-Ploiesti, Soseaua Kiseleff, Piata Victoriei, Calea Victoriei, Centrul Istoric, Piata Constitutiei, Piata Regelui, Piata George Enescu, Piata Universitatii, Piata Charles de Gaulle, Piata Rosetti, Piata Presei Libere, Piata Operei, intrarea în Bucuresti de pe DN1, A2 si A1 si la intrarea in Bucuresti dinspre Giurgiu.

Bucharest Christmas Market

O data cu aprinderea luminilor de sarbatoare s-a deschis si Targul de Craciun "Bucharest Christmas Market" din Piata Universitatii. Cu aceasta ocazie, spatiul public de vizavi de Universitate, inaugurat in urma cu cateva saptamani, a fost decorat cu zece tone de cetina, peste 3.000 de becuri colorate si un kilometru de ghirlande luminoase. In mijlocul piatetei este pus un brad de 17 metri, impodobit cu 2.500 de becuri galbene si 600 de lucrari de arta ce formeaza un puzzle. In varful bradului, doi ingeri vestesc nasterea lui Iisus.

Targul de Craciun din Piata Universitatii_2012

Vizitatorii vor putea cumpara de la targ, de la cele 65 de casute decorate de sarbatoare, obiecte traditionale, ceramica pictata, lemn cioplit, icoane si panzeturi brodate, costume si masti traditionale, jucarii din lemn, instrumente muzicale, podoabe specifice Craciunului, produse gastronomice traditionale, turta dulce, cozonaci, prajituri, magiun, miere si produse apicole, carnati, toba si pastrama si vin fiert. Vinul va fi servit in cani speciale, pe care vizitatorii le pot lua acasa drept suvenir.

Bucharest Christmas Market a fost amenajat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin CreArT – Centrul de Creatie, Arta si Traditie si va fi deschis pana pe 3 ianuarie 2013.

Loredana, Taxi si Bere Gratis pe scena din Piata Universitatii

In perioada 5 decembrie - 3 ianuari, pe scena amplasata in Piata Universitatii, vor sustine spectacole ansambluri de muzica populara, grupuri de copii, grupuri de colindatori, ansambluri de datini si obiceiuri si artisti consacrati. Intrarea este libera.

Printre interpretii de muzica populara prezenti in cadrul evenimentului „Bucharest Christmas Market” se numara Gheorghe Turda, Matilda Pascal Cojocarita si Stefan Cigu, Gelu Voicu, Lavinia Goste, Marius Zorila si Orchestra Nationala de Tineret. De asemenea sunt invitati: Loredana si Agurida, Calin Geambasu band, baletul Edi Stancu, Narcisa Suciu, Paula Seling, Ducu Bertzi, DJ Project si Adela Popescu, Taxi, Bere Gratis, Provincialii si multi altii.

Lumini Craciun 2005

Lumini Craciun 2006

Lumini Craciun 2007

Lumini Craciun 2008

Lumini Craciun 2009

Lumini Craciun 2010

Lumini Craciun 2011