Inspirat din cantecele si dansurile populare din Andaluzia, flamenco este asociat cu iubirea si pasiunea. Pilar Diaz Romero si Tiberiu Gogoanta vor demonstra acest lucru intr-un concer extraordinar de tango flamengo sambata, 08 decembrie 2012, cu incepere de la ora 21.00, la Clubul Taranului din capitala.

Lagrimas Negras - Tango flamencoFoto: www.arteflamenco.ro

O seara speciala, ce ofera un incitant fusion intre cadentele vii ale muzicii spaniole si expresivitatea dramatica a tangoului, cu ritmuri pasionate de chitara si muzici de fiesta.

Pilar Diaz Romero s-a nascut in 1977, la Barcelona, intr-o familie de artisti flamenco, din sanul careia se desprinde figura strabunicului, Antonio Romero, bailaor de flamenco cunoscut in numeroase tablao din Sevilla, si cea a bunicului, chitaristul flamenco Paco Romero, cel care, ani la rand, a acompaniat-o pe dansatoarea Carmen Amaya in Barcelona. A inceput sa cante inca din copilarie, ajungand in scurt timp sa evolueze in tablao, la Madrid si Barcelona. A colaborat cu chitaristi consacrati, printre care Justo Fernandez (Barcelona), Felipe Maya sau Jeronimo Maya (Madrid). Impreuna cu compania “Increpacion Danza”, a sustinut concerte in Anglia, Olanda, Germania, Portugalia, Italia, precum si pe multe scene din Spania.

Tiberiu Gogoanta s-a nascut in Romania si a inceput studiul chitarei la liceele de muzica din Pitesti si Bucuresti. Dupa absolvirea liceului, realizand ca este iremediabil atras de chitara flamenco, a plecat mai intai in Olanda, unde a studiat timp de un an cu Paco Peña, si apoi in Spania, unde a urmat cursurile maestrului Manuel Granados, la Conservatori Superior de Música del Liceu, din Barcelona. A concertat in numeroase tablao si penas flamencas, printre care “El Cordobes”, “El Patio Andaluz” si “Tarantos”. A acompaniat numerosi cantaori (printre care El Mantecao, Gloria Mateo, Alba Guerrero) si dansatori: Nacho Blanco, Eva Santiago, Issac Barbero, Cristina Blanco, Juan Mateo, Antonio Alaya, Eli Alaya. A colaborat cu compania dansatoarei Nuria Ventura, fiind invitat sa participe la turneul acesteia in Columbia. A sustinut numeroase concerte in formula de cante y guitarra, in Barcelona, Sevilla, Huelva, Bilbao, Santander.

Clubul Taranului se afla in incinta Muzeleui Taranului Roman, bd. Kiseleff 3, Intrarea Monetariei.