Partia Bradul din Poiana Brasov este pregatita pentru schiat la acest sfarsit de saptamana, a declarat Emil Farcasanu, monitor de schi in statiune, pentru Agerpres. Stratul de zapada pe partie masoara intre 20 cm si 25 cm, fiind pornita si instalatia pentru producerea zapezii artificiale.

"Stratul de zapada masoara intre 20 si 25 de cm. Pe langa zapada cazuta in ultimele zile a fost pornita si instalatia pentru producerea zapezii artificiale, avand in vedere temperaturile sub zero grade inregistrate. Si instalatia pe cablu functioneaza iar daca vor fi intensificari de vant teleschiul poate functiona", a declarat Emil Farcasanu.

Partia Bradul are instalatie de nocturna care functioneaza pana la ora 19:00, si cu prelungire in functie de solicitari.

Schiatul in Masivul Postavarul nu este posibil pentru ca stratul de zapada nu este suficient de mare.

Persoanele care nu au echipament de schi il pot inchiria de la centrele din statiune. Inchirierea unui costum complet de schi costa 40 de lei pentru adulti si 30 de lei pentru copii. Se pot face inchirieri si la anumite componente ale costumului de schi cum ar fi clapari, schiuri sau bete.

Reprezentantii Centrului de Informatii Turistice din Statiune au precizat pentru agentia de presa ca la Predeal nu se poate schia deocamdata pentru ca stratul de zapada este foarte redus.