Colectia online de fotografii panoramice georeferentiale 360Cities a realizat cea mai mare fotografie panoramica din lume, formata din 48.600 de cadre luate de la etajul 29 al Turnului BT din Londra. Imaginea de 320 de gigapixeli ar avea o dimenisune impresionanta - 98 metri lungi si 24 metri inaltime - daca ar fi printata in rezolutie fotografica normala si este de 60.000 ori mai mare decat o fotografie realizata cu un iPhone 4.

Imagine panoramica cu LondraFoto: 360Cities

Potrivit unui comunicat de presa, echipa de la 360Cities au lucrat timp de 5 zile in noiembrie 2012 pentru lua cele 48.640 imagini, cu un echipament Canon in valoare de 42.000 lire sterline.

"Am fost onorati ca am fost alesi de BT pentru a incerca sa atingem acest record mondial in fotografia panoramica si sa ne aducem propria noastra contributie la comemorarea minunatelor Jocuri Olimpice de la Londra din 2012. Au fost atitea necunoscute si variabile de care a trebuit sa tinem cont in planificarea acestei fotografii fara precedent, realmente prima in felul sau. Am impins soft-ul si hard-ul pana la limita, si am avut de furca si cu ploaia, cu vantul si cu alte obstacole potentiale. Echipa noastra de fotografi, compusa din Jeffrey Martin, Tom Mills si Holger Schulze, a facut o treaba uimitoare si nu a ratat niciunul dintre cele peste 48.000 de cadre planificate", a declarat Steve Hercher, director 360Cities.

Pentru a fi procesata, a durat trei luni. Pentru navigare si vizualizare intrati pesite-ul dedicat proiectului.

360Cities.net este cea mai mare colectie online de fotografii panoramice georeferentiate, uluitoare, create de o retea de mii de fotografi din intreaga lume, experti in realizarea de panorame. Prin intermediul parteneriatelor cu Google Earth, Microsoft, Nokia Maps si Flipboard, continutul 360Cities.net se bucura de o audienta internationala.

Pentru vasta sa biblioteca de imagini 360o de inalta calitate, 360Cities ofera licente comerciale pentru editori digitali de marca, printre care The Sunday Times Online, Daily Mail si McGraw-Hill, dar si principalelor agentii de publicitate, dezvoltatorilor de aplicatii pentru telefoane mobile si jocuri, precum si producatorilor de filme si video. 360 Cities Holding B.V. este o companie olandeza cu o filiala in Praga, Cehia.