Vineri, 26 aprilie, ora 20.15, pe scena Teatrului de Arta Bucuresti (str. Sf. Stefan 21) va avea loc un concert special. Protagonist - binecunoscutul chitarist Maxim Belciug, care vine sa-si armonizeze acordurile intr-un spectacol sincretic, in care sunetul chitarei se va impleti cu Androidul servitor de ritmuri, cu marinele lui Joaquin Sorolla y Bastida (pictor catalan, 1863-1923), cu cateva cuvinte si cateva poeme despre mare.

Maxim BelciugFoto: Afis concert

Dar surpriza serii este alta: pentru prima data, Maxim Belciug va lasa un pic deoparte instrumentul care l-a consacrat si in acest concert va canta si la… bouzouki! Asadar, Maxim Belciug, cu chitara si bouzouki, in concertul: Mar, te quiero!

Vorbind despre acest concert, Maxim Belciug explica: "Prier. Dor mare. De marea cea mare. Va invit cu drag, la Teatrul de Arta, pentru a o celebra, pentru a o adulmeca si canta! O iubesc nespus, dintotdeauna. Marea exterioara, cu undele si briza-i, rezonand cu acvaticul din noi, cu marea interioara. Marea cu soarele, cu furtunile si hula ei , cu abisul, cu necuprinsul, cu nisipul care, rasfirat printre degete - scoicile ajunse particule - si dus de vanticelul cald, iti dezghioaca masura-ti pe lume… Dantele fine murind tihnit pe plaja de sub cerul fara nor. Azur, incandescenta. Valuri spargandu-se asurzitor de promontorii. Perdele de stropi sarati (de apa), perdele de sunete dulci (de chitara)… Iubitorii muntelui, ai dealului si campului, ori ai padurii, sunt invitati si ei, cu drag, la concert!"