Maria Raducanu una dintre putinele voci veritabile ale jazzului romanesc concerteaza vineri, 10 mai, de la ora 20:00 la UNTEATRU (str. Ilfov nr.1). Vocea si ghitara Mariei Raducanu ne vor produce emorii primavaratice in concertul May I?…

Maria RaducanuFoto: Unteatru

“Având una dintre cele mai speciale voci din lume, Maria Răducanu combină bocetele româneşti cu fado-ul portughez, cu blues-ul şi cu improvizaţia pentru a da viaţă unei muzici pure, extrem de emoţionante şi care îţi merge direct la inimă.” (Tzadik, John Zorn)

Programul UNTEATRU 12-31 mai 2013:

Duminica 12 mai, orele 19.00

Caldura? MARE? dupa schite de I.L. Caragiale

cu: Daniel Hara, Andrei Seusan, Eduard Cirlan

Intr-o lume abulica si dezordonata in care sistemul de valori fluctueaza la fel ca si cursul valutar, personajele lui Caragiale sunt actuale si in acelasi timp, vechi de cand lumea. Ironia lui Caragiale despre societatea in care traim creioneaza personaje comice care depasesc limita stupidului, desi Einstein ne invata ca universul are limite, prostia omului nu!

"caldura? MARE?" este un spectacol de divertisment, un concept "pentru bar" in care actorii joaca cu publicul la masa pentru a-i face sa se simta parte din poveste, din lumea spectaculoasa a lui Caragiale.

Umorul si buna dispozitie va vor destinde timp de 1h, alaturi de renumitele personaje Lache, Tache si Mache.

Sambata 18 mai, ora 20.00

CONCERT Pilar Diaz si Maxim Belciug

O' SOLE MIO

Muzică albastră, ritmuri de seară şi alte fineţuri, cu Pilar Diaz Romero (voce, percuţie) şi Maxim Belciug (chitară)

Întâlnirea muzicală dintre Pilar Diaz Romero şi Maxim Belciug prilejuieşte redescoperirea poeziei simple a cântului, cu trăiri nemijlocite şi curate. Vocea, răsărită din adâncul tradiţiei flamenco, îşi îmblânzeşte focul în acordurile, când duioase, când tăioase, ale chitarei, împletind un basm însorit ce ne vorbeşte, chiar şi când doare, despre bucuria de a trăi şi de a cânta.

Duminica 19 mai, orele 19.00

FRUMOASA CALATORIE A URSILOR PANDA POVESTITA DE UN SAXOFONIST CARE AVEA O IUBITA LA FRANKFURT de Matei Visniec

cu: Iolanda Covaci, Marius Calugarita

sound design: Mihai Prejban/Sorin Antonie

regia Cătălina Buzoianu

mişcarea scenică : Galea Bobeicu

elemente pantomimă: Adrian Nour

Istoria lui Vişniec, absurdă şi plină de umor, începe ca o poveste de dragoste din lumea noastră: doi tineri se trezesc într-o dimineaţă în acelaşi pat şi nu-şi amintesc nici cum au ajuns acolo, nici dacă au făcut dragoste, dar încep o relaţie. Convenţia este să petreacă împreună doar nouă nopţi, apoi ea să dispară pentru totdeauna. Sunt nouă nopţi care se scurg încet şi durează cât o viaţă, în care cei doi refac ritualul vechi şi nou al iubirii dintre un bărbat şi o femeie. Se descoperă unul pe altul, încep să se adulmece, se oferă unul altuia, încep să facă lucruri împreună şi să schimbe experienţe, apoi se ceartă, se însingurează şi devin mai atenţi la ceilalţi decât la ei înşişi...

Vineri 24 mai, orele 19.00

ZORBA dupa N.Kazantzakis

cu: Silvian Valcu, Ioan Mihai Cortea

un spectacol de Ioan-Mihai Cortea

"Muierea-i altceva...e ceva de neinteles si toate legile statului si ale religiei gresesc. De-ar fi sa fac io legile nu le-as face la fel pentru muieri si pentru barbati. NU! una, zece, o suta, o mie pentru barbat, doar e barbat, poa' sa le-ndure...dar nici macar una pentru muiere, pentru ca muierea-i o faptura slaba."

Sambata 25 mai, orele 19.00

CE ZILE FRUMOASE! de Samuel Beckett

cu: Sabrina Iaşchevici, Ionuţ Vişan

Scenografie: Valentin Vârlan

Regie: Sânziana Stoican

“Ce zile frumoase!” este un eseu teatral despre trecerea timpului şi efectul pe care aceasta îl are asupra condiţiei umane. O femeie, Winnie, se scufundă încet într-o movilă de pământ sub un soare nimicitor. Alături, liber să se mişte se află Willie, soţul ei. Se aude o sonerie. Winnie se trezeşte. Începe o nouă zi. O zi ca oricare alta căreia trebuie să-i supravieţuiasă. Va reuşi?

Duminca 26 aprilie, orele 19.00

UN TRAMVAI NUMIT DORINȚĂ de Tennessee Williams

cu: Mihaela Trofimov, Nicoleta Lefter, Liviu Pintileasa, Richard Bovnoczki

Scenografia: Vladimir Turturica

Regia: Andrei și Andreea Grosu

Un spectacolul care urmăreşte, sub lupă, evoluţia celor patru personaje cu titlul unui destin comun: RATAREA.

Textul lui Williams stă la baza unei creaţii spectaculare care îşi doreşte răspândirea unei poveşti de care nu te mai poţi despărţi.

Vineri 31 mai, orele 19.00

TREAPTA A NOUA de Tom Zeigler

Cu : Valentina Zaharia, Patricia Katon, Iolanda Covaci, Monica Sandulescu.

Proiect coordonat de prof. univ. dr. Adriana Popovici

*Treapta a noua* - o piesa despre asumarea responsabilitatii. Plina de umor de buna calitate, glume si intepaturi, mascheaza foarte bine drama care se ascunde in spatele cuvintelor.