Cea de-a saptea editie a Otaku Festival, eveniment de cultura traditionala si contemporana japoneza, are loc pe 11 si 12 mai, la Universitatea Romano-Americana din Bucuresti, anunta Agerpres. Potrivit unui comunicat al organizatorilor, festivalul este conceput ca o platforma independenta menit sa-i aduca impreuna pe iubitorii de cultura japoneza si pe impatimitii de jocuri (fighting games, indie games si old school games) si console video.

Festivalul ofera pasionatilor si amatorilor elemente de educatie non-formala, transpuse in cadrul a numeroase: ateliere (cosplay si wig styling, avioane din balsa, bead art, teatru, desen, animatie, comics, etc.), prezentari (benzi desenate, jucarii, jocuri si console video, cosplay, bucatarie japoneza), jocuri, expozitii (jucarii de colectie, de fotografie, ilustratie, expozitia Otaku Magazine) si concursuri (cosplay, amv).

Otaku Festival 2013 va dedica vizitatorilor si un spatiu outdoor in care va fi amenajata o alee dedicata artistilor (pictori, realizatori de accesorii diverse, desenatori, etc.). Tot in spatiul din exterior se vor desfasura si demonstratiile extreme de bike trial, sustinute de riderii Scolii de Pedalat.

Pasionatii de moda japoneza au ocazia sa invete in cadrul atelierelor organizate la targ sa realizeze un tipar de yukata (kimono de vara, din bumbac, purtat de obicei la festivaluri in Japonia) in cadrul unui atelier dedicat in intregime acestei piese vestimentare.

Printre atractiile editiei 2013 a Otaku Festival se numara si expozitia de jucarii din vinil si cea de desene manga realizate de artista Makura Sakita, o tanara manga-ka din Sapporo, care a realizat imaginea Otaku Festival 2013. Culorile si elementele folosite de Makura la realizarea afisul Otaku Festival 2013 au fost inspirate de festivalurile traditionale din Japonia, precum Gion, Aoi si Hyakkiyako (parada nocturna a celor 100 de demoni).

La Otaku Festival 2013 se poate vizita si Aleea Artistilor, o zona dedicata artistilor romani talentati, care vor sa isi faca lucrarile cunoscute.

Costul unui bilet la Otaku Festival 2013 este de 15 lei/zi. Cei care vor sa participe la ambele zile ale evenimentului pot achizitiona abonamente in valoare de 25 de lei. Biletele la Otaku Festival pot fi achizitionate atat online, cat si offline.