Intre 31 mai si 2 iunie, Clubul Taranului si Muzeul National al Taranului Roman se transforma in Tara Copiilor. Timp de 3 zile, curtea muzeului si spatiile Clubului Taranului vor fi dedicate exclusiv copiilor, care sunt asteptati la spectacole de teatru, ateliere creative si un targ pentru toata familia. Tara Copiilor este locul in care indrazneala artelor si indemanarea mestesugarilor se intalnesc cu energia copiilor, pentru un schimb sanatos de invataturi si bucurii.

Afis - Tara CopiilorFoto: MTR

Evenimentul reuneste astfel, intr-unul din cele mai prietenoase si indragite locuri din Bucuresti, traditia targurilor gazduite de Muzeul Taranului si deja obisnuitele evenimente pentru copii organizate de Clubul Taranului. Printre ateliere, spectacole si zburdalnicii, se vor organiza tururi ghidate de vizitare a muzeului.

Programul include doua zile de spectacole de teatru pentru copii, sustinute de importante trupe de teatru independente - de la compania Passe Partout Dan Puric, la spectacolul interactiv Taramul Basmelor - Inceputuri, marionetele trupei Paiata, teatrul de umbre al celor de la Hopa Trop, teatrul de "sufragerie" propus de Lumea lui Momo si teatrul de papusi al trupei Omidee.

Atelierele creative, organizate de mesteri, artisti plastici si actori, sunt pregatite special pentru a stimula imaginatia si a creste capacitatea de comunicare a copiilor. Cei mici vor avea ocazia sa participe la ateliere de teatru, pictura, modelaj, povesti romanesti, legende si cantece de peste mari si tari, papusi, reciclare, constructii, confectionat jucarii, zmee, mestesuguri si insemne traditionale, ceramica, tesatorie, pictura pe sticla etc.

La targul din Tara Copiilor vizitatorii ii vor reintalni pe mesterii care viziteaza des curtea MTR - olari, cioplitori, tesatori, producatori de turta dulce si alte bunatati traditionale - dar si expozanti noi, cum ar fi producatori de jucarii si haine eco, librarii si edituri care le vor deschide celor mici apetitul pentru povesti si lectura. Un loc important in Tara Copiilor il ocupa ONG-urile care activeaza in domeniul protectiei copilului. Targul gazduieste si o sectiune de troc, schimb de jucarii si hainute pentru copii.

Programul activitatilor:

TEATRU PENTRU COPII

Lupul cu scufita rosie - Teatrul Paiata - 1 iunie, ora 10.30

Muzicantii din Bremen - Trupa de teatru Lumea lui Momo - 1 iunie, ora 12.30

Taramul basmelor - Inceputuri - A.P.I.R. - 1 iunie, ora 18.00

Castelul vrajitoarei - Trupa de teatru Omidee - 2 iunie, ora 10.30

Noapte buna - Compania de teatru Hopa Trop - 2 iunie, ora 12.30

Fluturi si oameni - Compania de teatru Passe Partout Dan Puric - 2 iunie, ora 19.00

ATELIERE DE CREATIVITATE

Zmeele din Tara Copiilor - 31 mai, ora 15.00

La sezatoare cu fluiere si povesti - 31 mai, ora 17.30

Program de relationare sociala - Cetatea Blidaru - 1 si 2 iunie, ora 11.00

Povesti si cantece de peste mari si tari - 1 si 2 iunie, ora 12:00

Atelier de teatru si tur MNTR - 1 si 2 iunie, ora 14:00

Atelier de modelaj in lut si tur MNTR - 1 iunie, ora 14.00, 2 iunie, ora 16.00

Spectacol atelier Odiseea muzicala - 1 iunie, ora 15.00, 2 iunie, ora 18.00

Atelier de pictura si tur MNTR - 1 iunie, ora 16.00, 2 iunie, ora 14.00

Corpul uman si simturile, 1 iunie, ora 16:30

Alfabetul motivelor traditionale - 2 iunie, ora 14.00

Atelier creatie teatru de papusi - 2 iunie, ora 16.00

TARG, MESTESUGURI TRADITIONALE SI JOCURI CA ODINIOARA

Toata ziua, buna ziua!

Ateliere demonstrative mestesugaresti, Joaca de-a actorii cu Gianina Corondan, Global Sharing Day for Kids (TROC ¬ schimb de jucarii si hainute pentru copii), macheta Tara Copiilor, obiecte din lemn, ceramica, tesaturi, carti, jucarii, instrumente muzicale, podoabe, mobilier pictat, icoane, hainute si mancare pentru copii, turta dulce si alte bunatati traditionale

Programul complet al activitatilor din cadrul festivalului Tara Copiilor va fi anuntat pe pagina de Facebook a festivalului.

* Festivalul Tara Copiilor (31 mai - 2 iunie) este o editie pilot a Festivalului International Tara Copiilor ce va avea loc in perioada 6 - 12 septembrie 2013. In toamna, organizatorii isi doresc sa aduca unele din cele mai frumoase spectacole de teatru pentru copii atat din tara, cat si din strainatate.

Partener Principal:

Muzeul National al Taranului Roman

Sponsori:

Eldor Power

Casa Retro

Parteneri media:

24 FUN

Hotnews.ro

Radio Romania Cultural

Ring

Romania Libera

Revista ACCENTE

Modernism.ro

Realitatea.net

B365.ro

Eva.ro

Bebelu.ro

Webcultura

LiterNet

Onlinegallery.ro

PORT.ro

Femei in afaceri