De 1 iunie, Capitala se transforma intr-un taram de poveste. In cele mai mari parcuri din Bucuresti vor avea loc concerte, ateliere de creatie, targuri de dulciuri si jucarii, iar cei mici se vor vor putea intalni cu personajele din desenele animate si basmele preferate. La Muzeul Satului vor invata sa iubeasca pasarile, la magazinul F 64 vor avea parte de sedinte foto gratuite. La Zoo accesul este liber. Vezi unde poti petrece ziua de 1 iunie impreuna cu copilul.

Oraselul copiilorFoto: Hotnews

In Parcul Cismigiu

Parcul Cismigiu se transforma sambata in "Cismigiul Copiilor". Intre orele 11.00 si 21.00, printese, pirati, jongleuri, clovni si magicieni tranforma aleile parcului intr-o lume de poveste. Pe Insula Veseliei copiii sunt invitati sa construiasca papusi, sa devina maestri Origami, sa deseneze si sa modeleze impreuna cu artistii plastici, iar cei mai indrazneti pot participa la workshop-ul de percutie. In Foisor, micutii sunt pictati pe fata si coafati. Pe Podul Artelor portretisti si caricaturisti le vor imortaliza figurile si le vor oferi desenele in dar. Timp de 10 ore, vor fi spectacole in toate zonele parcului. Pe cele doua scene - amplasate in vecinatatea Foisorului si langa Lac - vor urca ansambluri artistice, trupe de teatru si dans, coruri de copii si solisti. Distractia va continua in Cismigiul Copiilor si a doua zi, pe data de 2 iunie. Evenimentul este organizat de Primaria Capitalei si ArCuB - Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti.

La Palatele Brancovenesti

Si Centrul Cultural "Palatele Brancovenesti" din Mogosoaia le-a pregatit celor mici o multime de surprize de ziua lor. Atat pe 1, cat si pe 2 iunie, incepand cu orele 11.00, in curtea domeniului brancovenesc, personaje din desene animate, actori si animatori ii invita pe cei mici intr-o lume de poveste. In cadrul atelierelor de creatie, micutii vor confectiona papusi din linguri de lemn sau hartie creponata, precum si felicitari 3D. Personaje din poveste - Alba ca Zapada, Mikey Mouse si Cenusareasa vor modela baloane si-i vor invita la joaca pe sarbatoriti. Nu vor lipsi momentele interactive in care cei mici vor fi personajele principale ale unei povesti despre prietenie, avand la baza fabula "Lisita si Iepurasul". Un alt moment al evenimentului va fi "Sa invatam sa ne jucam impreuna". Astfel, copiii se vor bucura de cele mai frumoase jocuri ale copilariei: "Oglinda", "Masinaria umana", "Statuile muzicale", "Mima", "Cald-Rece", "Apa-Pamant", "Sarpele", "Saritul in saci", "1,2,3 la perete stai", "Dans pe colaje muzicale". Distractia va fi garantata de actorii de la Rod-Art. "Cavalerul jucariilor" si "Ograda muzicala" vor fi piesele de teatru ce vor incheia evenimentul organizat la Palatele Brancovenesti. Evenimentul este organizat de Primaria Capitalei si ArCuB - Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti.

In Parcul Herastrau

Sambata, in cadrul Festivalului Copiilor vor avea loc spectacole de muzica si dans oferite chiar de catre copii, spectacole de magie si de teatru, dar si face-painting, coaforul copiilor, clovni si o demonstratie inedita de dresaj canin si ecvestru sustinuta de catre Jandarmeria Romana. De asemenea, vor fi organizate concursuri si jocuri precum "Sotronul", "Intrecere cu sacii", "Tara, tara vrem ostasi", "Ratele si vanatorii" si multe altele, in paralel cu spectacolele oferite pe scena. Evenimentul este organizat de Primaria Capitalei prin Centrul de Proiecte si Programe Educationale si Sportive pentru Copii si Tineret.

Duminica, de la ora 8:30, Forever Living Products Romania va invita la a zecea editie a crosului "Fii Sanatos cu Aloe Vera". Startul copetitiei va fi dat de Violeta Beclea la intrarea din Piata Charles de Gaulle. Vor fi premiate primele 3 locuri, pentru cele 16 categorii de varsta si sex ale competitiei. In plus, la tombola organizata pentru participanti se vor putea castiga biciclete, mp3 playere si produse Forever Living, valoarea totala a premiilor depasind 5.000 de euro.Crosul se desfasoara pe o distanta de 2,7 km, pe aleile parcului Herastrau. Pentru fiecare participant la cros, Forever Living Products Romania va dona 1 euro unei case de copii.

Gratuit la ZOO

O alta surpriza pregatita de Primaria Capitalei este ca pe 1 si 2 iunie copii vor avea acces gratuit la Gradina Zoologica.

Smiley si Andreea Banica vin in parcarea de la Plaza Romania

Si Primaria sectorului 6 a pregatit o surpriza pentru cei mici. Sambata, ncepand cu orele 13.00, in parcarea de la Plaza Romania va avea loc cea de-a doua etapa a proiectului "Fugi in curtea scolii!" unde tinerii se pot intalni pentru a practica streetsoccer, streetdance si freestyle. De asemenea, incepand cu orele 14:00, sub indemnul "De Ziua Copilului, concurati si va distrati!", vor fi demarate o serie de manifestari sportive: competitia de sah pe licee, demonstratii de rugby tag, cricket, scrima, dansuri ritmice si multe alte activitati sportive interesante si atractive pentru copii. Seara se va incheia cu un super-concert: la orele 20.00, Smiley si Andreea Banica vor urca pe scena si vor face spectacol.

In Parcul Crangasi

Sambata, incepand cu ora 10.30, copiii care frecventeaza cursurile de karate si pe cele de dans desfasurate la Centrul pentru Recreere si Dezvotare Personala "Conacul Golescu Grant" vor face cateva demonstratii de maiestrie si talent. De asemenea, cei mici se vor putea inscrie la concursurile de canto, sah si creatie. Pe scena amplasata in inima parcului vor urca alaturi de copii din Corul Nostalgia nume sonore ale muzicii usoare romanesti: Mirabela Dauer, Nico, Elena Gheorghe si Raoul. Evenimentul este organizat de Primaria sectorului 6.

Tot in Parcul Crangasi, duminica, incepand cu orele 17.00 animatorii vor modela baloane, iar copiii vor putea participa la realizarea unei ghirlande uriase alcatuite din 10.000 de baloane, care se va intinde pe nu mai putin de 100 de metri. Incepand cu orele 20:00, parcul va fi "invadat" de personaje de poveste: Greuceanu, Fat-Frumos, Ileana Cosanzeana, Praslea cel Voinic, Harap-Alb, Muma Padurii, Zmeul si Zana Zorilor.

In Parcul Lumea Copiilor si Oraselul Copiilor

Si Primaria sectorului 4 le-a pregatit micutilor multe surprize. Sambata, intre orele 9.00-21.00, rotonda Parcului Lumea Copiilor va gazdui "Festivalul Inghetatei", un targ al dulciurilor si jucariilor, jocuri, ateliere de creatie, numere de magie, concursuri de dans, de desen pe asfalt, intreceri de tot felul, in cadrul carora micutii isi vor putea demonstra creativitatea, dar si indemanarea. Tot aici se va organiza "Miss 1 Iunie". Astfel, fetitele din Sectorul 4, cat si din toata Capitala, se vor intrece in farmec, gratie, frumusete, dar vor trebui sa faca fata si unor probe de perspicacitate. La final, juriul va decide care dintre micutele participante merita sa fie incoronata MISS 1 IUNIE, pe langa laurii victoriei aceasta urmand sa primeasca coronita si esarfa de Miss, dar si multe dulciuri si jucarii.

De asemenea, tot in Rotonda va fi organizat si concursul "1 Iunie pe 2 roti - biciclete pentru toti", un eveniment care isi propune sa incurajeze un stil de viata sanatos si activ, prin intermediul sportului si miscarii in aer liber. Competitia se adreseaza atat copiilor cu varste cuprinse intre 5 si 14 ani, dar si parintilor. Astfel, organizati in echipe mixte "parinte/copil", cei inscrisi in concurs vor pedala la unison, pentru a castiga premiile puse in joc de organizatori: biciclete, ceasuri, dulciuri, batoane si sucuri nutritive.

Celor mai mari, respectiv, elevilor de liceu, care trebuie sa se gandeasca deja la o cariera, Primaria Sectorului 4, cu sprijinul unor colaboratori din Mass - Media, le ofera sansa de a afla informatii interesante despre meseria de jurnalist, in cadrul celor doua standuri special amenajate. In acest sens, scoala de Televiziune "Tudor Vornicu" si redactia ziarului liceenilor din Sectorul 4, Hi, School!, si-au dat mana intr-un proiect indraznet, care isi propune familiarizarea tinerilor cu modul in care functioneaza redactia unui ziar, dar si un platou de televiziune. Cu aceasta ocazie va fi lansat si primul numar al ziarului Hi, School!.

Tot in Parcul Lumea Copiilor, insa, pe aleea de acces dinspre strada Costache Stamate, cu sprijinul Fundatiei Just 4 Kids, va fi organizata o mini- competitie sportiva, sub genericul "Ziua Copiilor Activi", intr-o a doua editie pe raza Sectorului 4. Competitia reprezinta o provocare lansata copiilor prescolari, care vor avea ocazia sa participe la jocuri interactive, intreceri pe 2 roti si un cross.

In timp ce micutii sunt implicati in toate aceste activitati, parintii lor se pot relaxa in cadrul Targului Traditional Campenesc, o expozitie la care si-au anuntat participarea producatori de fructe si legume, produse apicole, de panificatie, mezeluri romanesti si produse din carne, branzeturi, dulciuri traditionale. Totodata, standurile cu gratare, pe care vor sfarai bunatati care de care mai apetisante, ii vor ademeni pe toti cei prezenti, oferindu-le ocazia ca, pe langa aprovizionarea cu produse proaspete din cadrul Targului, sa poata servi si masa in aer liber.

si Oraselul Copiilor ii asteapta pe cei mici cu amenajari spectaculoase si surprize de tot felul. Astfel, cu sprijinul Radio ITSY BITSY, va fi organizat mega ¬ evenimentul ¬Copiii coloreaza viata¬, cu participarea eroilor din benzile desenate, preferate de micuti. Mai mult decat atat, cu sprijinul Aeroclubului Roman, va fi inaltat un balon care va purta mesajele pe care copiii si parintii lor le vor inscriptiona si lansa, in mod simbolic, spre intregul Univers. si tot cu aportul Aeroclubului Roman, in imediata apropiere a plajei ecologice din Oraselul Copiilor, va fi expus un planor in marime naturala, cu care micutii sa se poata fotografia si care poate starni interesul si pasiunea acestora pentru sportul aviatic fara motor.

Tot pentru a celebra copilaria si pe toti cei aflati la aceasta varsta fericita, Radio Romania Bucuresti FM va organiza in zona garii din Orasel - accesul dinspre bd. Constantin Brancoveanu, un eveniment ce va reuni manifestarile artistice, cu miscarea in aer liber si concursuri de face painting, desene pe asfalt si de dans. Buna dispozitie va fi intretinuta de animatori care vor interactiona cu copiii, lansand provocarea zilei: indiferent de varsta, pentru o zi, sa fim cu toti copii, intr-o lume a veseliei, cantecului si jocului!

In Piata Victoriei

De 1 iunie, copiii sunt invitati intre orele 10.00-12.00 in curtea Palatului Victoria sa participe la concursul de desene pe asfalt, la intalnirea cu personaje de poveste, la plimbari cu bicicleta, lectii de baschet si badminton. De asemenea, copiii prezenti vor putea sa scrie pe un panou mesaje si idei despre ce cred ca ar trebui sa faca Guvernul pentru ei. Cele mai frumoase desene si cele mai bune idei vor fi premiate.

De asemenea, la ora 12.30, 50 de elevi merituosi din scolile bucurestene vor forma Guvernul copiilor, in prezenta primului-ministru Victor Ponta, a Ministrului Educatiei Nationale Remus Pricopie, a Ministrului delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare stiintifica si Dezvoltare Tehnologica Mihnea Costoiu, precum si a altor membri ai Cabinetului.

La pompieri

Cu ocazia aniversarii "Zilei Internationale a copilului", Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Dealu Spirii" al Municipiului Bucuresti va organiza si desfasura "Ziua Portilor Deschise" in cele 21 de subunitati operative din subordinea institutiei, in perioada 31.05 - 01.06.2013, intre orele 09:00 - 19:00. "Pe parcursul celor doua zile, elevii si cadrele didactice, pot participa la desfasurarea unor activitati practice, in cadrul subunitatilor de pompieri. Vor fi organizate ateliere de lucru, care pe langa caracterul de informare a copiilor cu privire la misiunile si activitatile desfasurate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Dealu Spirii" al Municipiului Bucuresti, au si rolul de pregatire preventiva in cazul producerii unor situatii de urgenta", promit reprezentantii ISUMB.

Din dragoste pentru pasari

Duminica, Societatea Ornitologica Romana ii asteapta pe cei mici la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" unde voluntarii organizatiei au pregatit deja mai multe jocuri interactive, care le vor pune celor mici imaginatia la incercare, dar in acelasi timp le vor deschide pofta de iesiri in natura. "Vrem sa ii invatam sa aiba grija de natura, sa iubeasca pasarile si sa se distreze in acelasi timp. Pentru ca ei sunt o noua generatie, cei carora va trebui sa le lasam natura, cat mai putin alterata.Pentru ei este o zi festiva, asa ca le-am mai pregatit o supriza. La standul SOR vor primi picturi pe fata. Atelierele de facepainting sunt gratuite, iar piticii pot pleca acasa cu o amintire colorata, sub forma unei pasari, direct pe obrajori. Parintii nu trebuie sa isi faca nicio grija, facepaintingul este un cadou din partea SOR, deci este gratuit", spun reprezentantii SOR. Cei mai indemanatici dintre copii sunt provocati la - origami. Cu o simpla foaie de hartie, in doar cateva miscari, vor putea realiza o pasare. Instructorii Societatii Ornitologice Romane le vor arata cum poate hartia sa prinda viata din mainile lor si cum sa devina eroii colegilor de la scoala sau de la gradinita cu figurine facute din foi.

La Hornbach

Pe 1 si 2 iunie, pentru a sarbatori Ziua Copilului, Hornbach, organizeaza in magazinele sale din Bucuresti, Brasov si Timisoara ateliere creative pentru cei mici. Astfel, copii cu varste cuprinse intre 4 si 10 ani sunt asteptati pe parcursul zilelor de sambata, 1 iunie, si respectiv duminica, 2 iunie, in intervalul 10.00 - 13.00, la ateliere creative alaturi de personaje de poveste. In restul timpului, cei mici pot urmari desene animate sau pot desena, intr-un spatiu special amenajat. La Brasov, copii vor inalta zmee si se vor bucura de momente surpriza.

Sedinte foto gratuite la magazinul F64

Sambata, 1 iunie 2013, intre orele 10:00 - 18:00, in studioul foto profesionist din incinta magazinului F64 Studio micutii vor avea parte de sedinte foto gratuite alaturi de cei dragi. "Ii asteaptam pe copii si pe familiile lor la sedinte foto distractive, in studiouri autentice, decorate cu lumini, umbrele, balone si personaje de poveste. Micutii vor primi pe loc o fotografie printata, restul ilustratiilor putand fi descarcate ulterior de pe pagina de facebook a companiei", spune Alina Marin, organizator eveniment F64.

Pe langa sedintele foto gratuite, copiii vor fi intampinati cu multe alte surprize pe gustul lor: face painting, personaje de poveste, baloane si dulciuri. In cadrul petrecerii, copiii vor putea testa si aparate foto, ajutati de personalul magazinului.