Atelierul de teatru pentru copii se prezinta ca un program alternativ de educatie pentru copii si adolescenti. In cadrul atelierului nu se urmareste succesul actorilor-copii la public, ci dezvoltarea capacitatilor comunicationale, invingerea emotiilor si a blocajelor psihice, socializarea in cadrul segmentului social sau de varsta.

ateliere de teatruFoto: Hotnews

Exercitiile si jocurile folosite in antrenamente sunt preluate din programul de antrenament al actorilor profesionisti. Acestea sunt adaptate pentru copii si au numeroase beneficii la nivel psiho-fizic: cresterea capacititii de concentrare si atentie, elasticitate si mobilitate fizica, rezistenta la stres, contactul cu un mediu cultural elevat compus din operele creatorilor clasici.

Mediul in care se lucreaza nu este unul concurentional, ci creativ. Se urmareste cultivarea spiritului de echipa si nu a celui competitiv-distructiv.

Cursurile de Teatru pentru copii se desfasoara de 2 ori pe saptamana sub forma unor ateliere de lucru conduse de 2 pedagogi.

Cursul dureza 2 ore (50 min lucru, pauza 10 + 50 min lucru) si este organizat dupa urmatorul plan: 10 min - incalzire fizica, 10 min - incalzire vocala si dictie, 10 min - jocuri de relaxare, 10 min - jocuri improvizatie si atentie, 10 min - antrenament ritmic si miscare scenica. Ora a doua (50 min) lucru pe text.

Atelierul se intinde pe o perioada de 4 luni (16 saptamani) avand ca finalitate realizarea unui spectacol jucat si interpretat de catre copii.

Productia finala se bazeaza pe montarea unui text clasic sau a unui colaj de texte. Spectacolul vizeaza publicul format atat din copii cat si din maturi.

In functie de capacitatile fizice sau vocale pe care unii copii le au, spectacolele (si implicit si cursurile pregatitoare) pot contine momente de dans si canto.

Pentru mai multe informatii si pentru inscrieri: ateliere@grupulfilos.ro / 0723 241 568