Peronul 14, cel mai larg din toata Gara, devine scena de muzica, spectacol, arhitectura si arte urbane, in weekendul 28 - 30 iunie, anunta pe Facebook Street Delivery si Gara de Nord, organizatorii evenimentului Train Delivery.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Aducem un tren de la Remiza Speciala Mogosoaia, pe care-l garam ca sa gazduiasca expozitii foto, instalatii si performance in compartimente. Graffiti pe tren, party pe peron, filme de calatorie, teatru feroviar si muzica Garii de Nord prin oamenii care au cantat-o de-a lungul vremii (de la Corina Chiriac si Gabriel Dorobantu la Rimaru si Norzeatic). Salile de asteptare, Salonul Regal, panoul de informatii nu lipsesc din poveste.

Train Delivery este un eveniment care marcheaza reafirmarea Garii de Nord ca obiectiv turistic, urbanistic si cultural. Emblema a Bucurestilor, Gara de Nord trebuie sa redevina un spatiu civilizator prin modalitati creative simple. Cei care viziteaza Gara de Nord vor fi nu doar calatori, ci si cetateni care vor sa afle lucruri noi despre potentialul orasului lor, care vor sa asiste la evenimente si sa isi reaproprieze gara ca pe un bun cultural in care se simt bine. Acesta este punctul de pornire al revitalizarii identitatii trecute a Garii de Nord si startul constructiei unei identitati culturale actuale, prin care isi reafirma spiritul european.

Train Delivery este un eveniment organizat de Street Delivery si CFR in parteneriat cu societatea civila."

Mai multe detalii, pe pagina de Facebook a evenimentului.